Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

12/09/2018
Educació

Més de 29.000 alumnes de 3 a 16 anys inicien a L’H el curs 2018-2019

Veure imatge de  Més de 29.000 alumnes de 3 a 16 anys inicien a L’H el curs 2018-2019 (nova finestra)
Per tercer any consecutiu es desenvolupa el programa d’auxiliars de conversa en anglès

També es posa en funcionament un nou institut fruit de la segregació de l’Institut Llobregat i l’Escola Gornal es converteix en institut escola


Un total de 29.800 alumnes de 3 a 16 anys comencen avui l’escola a L’Hospitalet. Comencen P3 2.180 alumnes i prop de 2.100 comencen primer d’ESO. Els alumnes d’educació infantil i primària (3-12) s’aproparan als 21.000, i els d’ESO (12-16), als 8.800.

L’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, i el tinent d’alcaldia d’Educació, Jaume Graells, han visitat avui l’Escola Charlie Rivel, on s’imparteix el segon cicle d’educació infantil i primària. L’escola compta amb 223 alumnes i desenvolupa projectes d’innovació educativa com el tàndem amb l’EMMCA (escola municipal de música); Biblio(r)Evolució, i Escola Nova 21. El centre també participa en el Pla educatiu d’entorn amb tallers diversos.

L’alcaldessa, Núria Marín, ha destacat la normalitat en l’inici del curs escolar, així com la prioritat del govern en temes d’educació. Marín també ha assenyalat l’augment de professors auxiliars de conversa anglesa, que passen de 13 a 16, en el tercer curs consecutiu que es realitza per tal de reforçar el domini d’aquesta llengua entre els joves.

Per a aquest curs s’amplien nous grups de P3 a les escoles públiques Josep Janés, Pere Lliscart i Prat de la Manta. En total, 94 grups (56 a la pública i 38 a la concertada), dos més a l’escola pública que el curs passat. També s’amplien sis nous grups-classe intermedis, de P5 a tercer de primària, a les escoles públiques Bernat Desclot, Bernat Metge, Josep Janés, Folch i Torres i Puig i Gairalt.

Respecte als instituts, s’amplien nous grups-classe de primer d’ESO a l’institut nou de Santa Eulàlia i als instituts Apel•les Mestres, Rubió i Ors, Eduard Fontserè i Gornal i a l’escola concertada Jaume Balmes. En total, 81 grups (43 a la pública i 38 a la concertada), quatre més a la pública i un més a la concertada. Com a novetat destacable hi ha l’obertura del nou institut Santa Eulàlia i la creació del primer institut-escola de la ciutat al barri de Gornal, fruit de l’ampliació de l’oferta educativa de l’escola Gornal.

L’Hospitalet és una ciutat educadora i destaquen diferents activitats que complementen l’escola, com ara el funcionament aquest curs de 45 tàndems a centres públics de primària i secundària de la ciutat amb la incorporació d’elements d’innovació i d’excel•lència educativa des dels camps de la música, dansa, teatre, ciència, robòtica, etc; o la consolidació del Programa d’auxiliars de conversa nadius anglès a 28 centres públics i concertats de secundària amb  16 auxiliars nadius i 1.675 alumnes de quart d’ESO més experiència pilot a 3 centres, que suposa 495 alumnes més de primer a tercer d’ESO. En total, 2.170 alumnes.

D’altra banda, cal destacar també l’augment del SIEI (suport intensiu a l’escolarització inclusiva) a la ciutat, que passen de 18 a 20 centres (s’hi afegeixen els centres Pedraforca i Bellvitge).

Obres i reformes als centres educatius

A L’Hospitalet enguany s’han fet obres de reforma, ampliació i millora per un import de 2.181.000 euros en 7 instituts i 12 escoles entre les dues administracions. La major part s’han realitzat aquest estiu. Algunes obres compromeses per la Generalitat i l’Ajuntament a escoles de primària es realitzaran al llarg del curs, mentre que la substitució de la coberta de l’Institut Apel•les Mestres la farà el Departament d’Ensenyament a l’estiu de 2019.

També s’està redactant el projecte de l’Escola Ernest Lluch, un nou edifici que construirà la Generalitat, i està en preparació el concurs per a la redacció del projecte per un nou edifici de l’Escola Paco Candel que executarà l’Ajuntament amb aportació econòmica de la Generalitat.

D’altra banda, durant els propers mesos, en la comissió de seguiment que estableix el conveni signat entre l’Ajuntament i el Departament d’Educació s’abordaran les obres de millora pendents d’executar.


Últimes notícies

Veure imatge de  Sant Jordi omple de roses i de llibres la rambla de Just Oliveras (nova finestra)
Veure imatge de  Del 25 al 28 d’abril, la ciutat està de Festes! (nova finestra)
Veure imatge de  Del 25 al 28 d’abril torna la Primavera de Tapes (nova finestra)
Veure imatge de  Es decreten tres dies de dol per les tres persones mortes a l’incendi de la Riera Blanca   (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400