Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

09/10/2018
Civisme

Balanç positiu de la campanya als locals d’oci nocturn per fomentar el civisme

Professionals de la gestió de conflictes han realitzat més de 2.000 accions informatives en 26 establiments i diversos espais públics de la zona centre de L’H   A les àrees on s’ha dut a terme, la campanya ha reduït un 40% els requeriments veïnals a la GU per sorolls
Veure imatge de  Balanç positiu de la campanya als locals d’oci nocturn per fomentar el civisme (nova finestra)
La campanya que s’ha desenvolupat aquest estiu als locals d’oci nocturn per fomentar les actituds cíviques ha obtingut uns resultats positius, amb la realització de 848 visites i 2.061 accions informatives en 26 establiments i diversos espais públics de la zona centre de L’Hospitalet. Les intervencions han estat relacionades majoritàriament amb casos de soroll i de consum d’alcohol a la via pública.

La iniciativa, que ha comptat amb una bona col•laboració per part dels establiments, ha contribuït a reduir el nombre de conflictes i ha propiciat que, a les zones on s’ha desenvolupat la campanya, hagin baixat un 40 per cent els requeriments veïnals a la Guàrdia Urbana per sorolls respecte al mateix període de l’any passat.

Un grup de professionals de la gestió de conflictes va dur a terme durant els mesos de juny i juliol aquesta campanya, en una iniciativa de l’Ajuntament que tenia per objecte fer arribar als clients de bars musicals i discoteques la necessitat de respectar el descans dels veïns i de garantir un bon ús de l’espai públic, per tal de prevenir conflictes entre el veïnat i els usuaris del lleure nocturn.

Del 8 de juny al 21 de juliol, els divendres i els dissabtes a la nit, de 23 a 5 hores, un equip es va instal•lar als voltants dels locals d’oci nocturn per recordar als clients que tots tenim drets i obligacions, i que també durant els moments de diversió s’han de mantenir les actituds cíviques i respectar les normes de convivència.

L’experiència ha servit per elaborar propostes d’actuació als locals i a l’espai públic per tal de minimitzar l’impacte de l’oci nocturn en el descans del veïnat i en el bon estat de la ciutat, recomanacions en les quals està treballant l’Ajuntament.

Col•laboració d’establiments i Guàrdia Urbana

La campanya s’ha fet amb la participació de responsables i personal dels establiments i del servei de la Guàrdia Urbana, una vegada detectades les situacions de conflicte habitual que podien ser susceptibles d’intervenció. S’ha tractat d’una actuació coordinada per prevenir i gestionar positivament problemes relacionats amb sorolls, consum excessiu d’alcohol, baralles o incivisme a la via pública.

Amb el contacte directe i el repartiment de fullets explicatius, els experts en la gestió de conflictes han recordat als usuaris dels locals d’oci nocturn que l’Ordenança municipal del civisme i la convivència prohibeix, entre altres coses, fer sorolls a la nit que pertorbin el descans dels veïns, embrutar l’espai públic i consumir alcohol a la via pública, tret de les terrasses.

Al mateix temps, han fet arribar als clients dels establiments tot un seguit de recomanacions, com ara beure amb moderació, no barrejar alcohol amb drogues o medicaments i no conduir si s’han consumit begudes alcohòliques o estupefaents.

Per als que no respecten les normes bàsiques de convivència i bon ús de l’espai públic provocant sorolls innecessaris i molestos, l’Ordenança municipal del civisme i la convivència estableix sancions que poden arribar fins a 750 euros. I per consumir alcohol a la via pública, tret d’espais permesos com les terrasses dels establiments de restauració, les sancions poden superar els 750 euros.

Últimes notícies

Veure imatge de  Cors d’òperes i nadales per al Concert de Nadal, en benefici de la investigació de l’IDIBELL (nova finestra)
Veure imatge de  Alumnes de la Casa d’Oficis col·laboren en la millora d’instal·lacions esportives (nova finestra)
Veure imatge de  El Kaliu Park, Espai Lúdic de Nadal de L’H, torna divendres a La Farga   (nova finestra)
Veure imatge de  40è Torneig de Bàsquet Júnior Ciutat de L’Hospitalet (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400