Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

11/06/2018
Seguretat ciutadana

L’Hospitalet activa la campanya Estiu segur 2018  

Veure imatge de  L’Hospitalet activa la campanya Estiu segur 2018   (nova finestra)
Fins al 30 de setembre, s’incrementa la vigilància a l’espai públic per part de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra

Els cossos policials que treballen a L’Hospitalet han posat en marxa, un any més, la campanya Estiu segur, un dispositiu especial conjunt de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra que fa especial incidència en la prevenció de delictes en la via pública i el control de les normes de convivència i civisme.

L’increment de la vigilància policial se centra principalment en els espais públics, parcs, places i llocs de més gran concurrència; en les activitats festives, revetlles i festes majors dels barris, i en les zones d’oci. També s’intensifica la prevenció de les infraccions penals més habituals, com els robatoris, i dels delictes contra la salut pública, com el tràfic de drogues, i s’augmenta la inspecció d’establiments públics.

En la campanya Estiu segur de l’any passat es van fer 14.302 intervencions policials a l’espai públic, amb 11.222 identificacions, 1.512 comprovacions de vehicles i 92 actuacions per ocupacions il•legals d’habitatges. Es van obrir 461 actes —364 per estupefaents— i es van imposar 837 denúncies per infraccions de l’Ordenança municipal del civisme i la convivència.

En la prevenció de les infraccions més habituals —robatoris amb violència o intimidació, amb força i a l’interior de vehicles— es van realitzar 571 controls i 187 detencions; i en la prevenció dels delictes contra la salut pública, venda i tràfic de drogues, els cossos policials van detenir 51 persones. També es van fer 143 inspeccions a establiments públics.

Les actuacions de la campanya Estiu segur es planifiquen en la mesa de coordinació operativa de Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra i Policia Nacional, que es reuneix setmanalment i analitza el seguiment de la campanya i la resposta a les demandes ciutadanes que arriben als cossos policials.

També està a disposició de la ciutadania i el teixit comercial l’app per a dispositius mòbils de Seguretat Ciutadana de L’Hospitalet, que permet realitzar trucades d’emergència a la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra i el 112, així com comunicar incidències i denúncies, amb un sistema de geolocalització que facilita una ràpida intervenció policial.

Últimes notícies

Veure imatge de  Oferta cultural i esportiva a la ciutat a l’agost (nova finestra)
Veure imatge de  Obres de millora a la rambla de la Marina amb la travessia Industrial (nova finestra)
Veure imatge de  Obres que comencen a l’agost a L’Hospitalet  (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400