Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

11/06/2018
Seguretat ciutadana

L’Hospitalet activa la campanya Estiu segur 2018  

Veure imatge de  L’Hospitalet activa la campanya Estiu segur 2018   (nova finestra)
Fins al 30 de setembre, s’incrementa la vigilància a l’espai públic per part de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra

Els cossos policials que treballen a L’Hospitalet han posat en marxa, un any més, la campanya Estiu segur, un dispositiu especial conjunt de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra que fa especial incidència en la prevenció de delictes en la via pública i el control de les normes de convivència i civisme.

L’increment de la vigilància policial se centra principalment en els espais públics, parcs, places i llocs de més gran concurrència; en les activitats festives, revetlles i festes majors dels barris, i en les zones d’oci. També s’intensifica la prevenció de les infraccions penals més habituals, com els robatoris, i dels delictes contra la salut pública, com el tràfic de drogues, i s’augmenta la inspecció d’establiments públics.

En la campanya Estiu segur de l’any passat es van fer 14.302 intervencions policials a l’espai públic, amb 11.222 identificacions, 1.512 comprovacions de vehicles i 92 actuacions per ocupacions il•legals d’habitatges. Es van obrir 461 actes —364 per estupefaents— i es van imposar 837 denúncies per infraccions de l’Ordenança municipal del civisme i la convivència.

En la prevenció de les infraccions més habituals —robatoris amb violència o intimidació, amb força i a l’interior de vehicles— es van realitzar 571 controls i 187 detencions; i en la prevenció dels delictes contra la salut pública, venda i tràfic de drogues, els cossos policials van detenir 51 persones. També es van fer 143 inspeccions a establiments públics.

Les actuacions de la campanya Estiu segur es planifiquen en la mesa de coordinació operativa de Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra i Policia Nacional, que es reuneix setmanalment i analitza el seguiment de la campanya i la resposta a les demandes ciutadanes que arriben als cossos policials.

També està a disposició de la ciutadania i el teixit comercial l’app per a dispositius mòbils de Seguretat Ciutadana de L’Hospitalet, que permet realitzar trucades d’emergència a la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra i el 112, així com comunicar incidències i denúncies, amb un sistema de geolocalització que facilita una ràpida intervenció policial.

Últimes notícies

Veure imatge de  La majoria de ciutadans es mostren satisfets de viure a L’H i creuen que la ciutat i el barri han millorat en els darrers dos anys (nova finestra)
Veure imatge de  L’Hospitalet incrementa un 16% de mitjana la recollida selectiva de residus (nova finestra)
Veure imatge de  Núria Marín: “El problema de l’habitatge només se solucionarà amb el consens de totes les institucions” (nova finestra)
Veure imatge de  Detinguts dos homes per tràfic de drogues en un local de la ronda de la Via   (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400