Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

17/05/2018
Salut

S'ha presentat el nou CAP de Santa Eulàlia que serà una realitat en dos anys

L’equipament es construirà en un solar cedit per l’Ajuntament i el gestionarà l’Institut Català de la Salut (ICS) amb una inversió de més de 3,1 milions d’euros   Els usuaris disposaran de més del doble de metres quadrats d’espais assistencials i del doble de consultes
Veure imatge de  S'ha presentat el nou CAP de Santa Eulàlia que serà una realitat en dos anys (nova finestra)
L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, i el gerent de l’àmbit Metropolità Sud del CatSalut, Joan Puigdollers, han presentat el projecte de construcció del nou Centre d’Atenció Primària (CAP) de Santa Eulàlia. Aquest nou equipament substituirà l’antic centre i suposa una gran millora en les infraestructures sanitàries de la ciutat, ja que serà molt més ampli, modern i confortable.

L’alcaldessa ha dit que es tracta d’un projecte molt important pel barri de Santa Eulàlia i per la ciutat. “Avui estem una mica més a prop de tenir el centre sanitari que ciutadania i Ajuntament portem temps reivindicant”. Marín ha explicat com el nou centre, “modern i tecnològicament avançat, podria estar finalitzat en dos anys i permetrà adaptar-se a les noves necessitats i al creixement de la població que ha experimentat el barri”.

El nou CAP —que es construirà en uns terrenys cedits per l’Ajuntament al carrer de l'Alhambra, 20— l’ha planificat el Departament de Salut, es finançarà a través del Pla d’inversions del Servei Català de la Salut (CatSalut) i el gestionarà l’Institut Català de la Salut (ICS). Actualment el projecte es troba en procés de licitació d’obra i el pressupost previst per a la construcció és de 3,1 milions d’euros. S’estima que l’equipament estaria enllestit 20 mesos després de l’adjudicació.

La població de l’Àrea Bàsica de Salut Santa Eulàlia (de 19.728 habitants, segons el registre central d’assegurats del 2018) actualment l’atén l’equip d’atenció primària al CAP Mossèn Cinto Verdaguer. Aquest CAP, situat en uns locals de lloguer, no disposa d’espais suficients per atendre adequadament aquesta població..


El nou equipament representa un guany per a la ciutadania, ja que el nou centre disposarà de 2.123 m2 construïts i 1.574 m2 útils, molt per sobre dels 689 m2 útils de l’actual CAP. Aquest creixement es tradueix en un increment important del nombre de consultes, que passaran de les 18 de l’actual CAP Mossèn Cinto Verdaguer a les 35 que preveu el projecte del nou CAP.

La cartera de serveis del centre inclourà activitats preventives (vacunacions, educació sanitària i consells de salut), atenció i seguiment de les malalties agudes i cròniques, atenció i seguiment de la salut dels infants, atenció domiciliària, consulta de salut mental de suport a l’atenció primària i atenció odontològica.

L’Equip d’Atenció Primària Santa Eulàlia

L’Equip d’Atenció Primària Santa Eulàlia va realitzar 117.870 visites l’any passat, 22.094 de les quals van ser de població pediàtrica (0-14 anys) i 4.478 d’atenció domiciliària. Per tipologia de professional, l’any passat va realitzar 74.670 visites de medicina de família i pediatria, 39.491 d’infermeria, 2.492 d’odontologia i 1.217 de treball social.

Últimes notícies

Veure imatge de  El Camp de Rugbi obté l’homologació de la Federació per a competicions nacionals   (nova finestra)
Veure imatge de  La Guàrdia Urbana posa en marxa una campanya de control dels animals de companyia (nova finestra)
Veure imatge de  Tast i Vins, Spiral Bar i Braseria Cal Paco, guanyadors de la 5a edició de la ruta gastronòmica A la tardor, platillos!  (nova finestra)
Veure imatge de  El Museu de L’Hospitalet incorpora cinc fotografies d’Esteve Lucerón   (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400