Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

02/05/2018
Comunicació i transparència

Es posa en marxa al web municipal el Geoportal de l’Espai Públic  

El nou visor ofereix informació, sobre el mapa de la ciutat, de neteja viària, residus, obres, parcs i jardins, arbrat, mobilitat, cartografia i guia urbana
 
Veure imatge de  Es posa en marxa al web municipal el Geoportal de l’Espai Públic   (nova finestra)
L’Ajuntament de L’Hospitalet potencia els seus canals d’informació pública i transparència amb la posada en marxa del Geoportal de l’Espai Públic (https://geoportal.l-h.cat/espaipublic), una nova eina a l’abast de la ciutadania a través del web municipal (www.l-h.cat) que permet consultar sobre el mapa de la ciutat tota la informació útil sobre neteja viària, recollida de residus, obres, parcs i jardins, arbrat, mobilitat, cartografia, guia urbana i altres aspectes relacionats amb l’ús de l’espai públic.

Amb una tecnologia avançada i un disseny i unes eines que faciliten la navegació, el nou servei del web municipal mostra sobre el plànol de L’Hospitalet, en diferents capes de consulta, tota la informació d’utilitat relacionada amb la gestió i l’ús de l’espai públic de la ciutat, amb un cercador que permet seleccionar els temes d’interès per a l’usuari.

El Geoportal de l’Espai Públic ofereix informació —amb dades en temps real i una fitxa informativa— dels serveis de neteja viària i recollida de residus, amb els itineraris dels equips i els vehicles que realitzen aquestes tasques i la ubicació dels diferents contenidors; sobre les obres en execució i les afectacions de mobilitat; sobre les àrees de jocs infantils, de gossos i correcans als parcs, jardins i zones de serveis; sobre l’arbrat, i sobre l’ús de la bicicleta a la ciutat (carrils bici, vies ciclables, aparcaments per a bicicletes...), entre altres aspectes relacionats amb l’ús de l’espai públic.

L’alcaldessa Núria Marín ha definit el nou Geoportal de l’Espai Públic com “un nou canal de comunicació més flexible i transparent, que fa de l’Ajuntament una administració encara més propera, oberta i accessible a la ciutadania”.

El gestor de capes —que es poden fer visibles simultàniament sobre el mapa— permet mostrar-hi noms de carrers, adreces postals, divisions territorials del municipi per districtes, barris, seccions censals, codis postals, àrees bàsiques de salut i zones educatives. Per trobar la informació, es poden fer cerques per adreces i llocs, obres, itineraris de neteja, coordenades i referència cadastral.

El Geoportal de l’Espai Públic inclou altres opcions, com fer amidaments al mapa per segments, distàncies i àrees, l’enllaç a Google Street View, l’ajust del zoom d’imatge i la possibilitat de compartir a les xarxes socials la localització al plànol per punts, polígons i mapes.

A més del Geoportal de l’Espai Públic, que preveu ampliar en un futur les dades informatives que ofereix a la ciutadania, l’Ajuntament també ha posat en marxa al web municipal, amb informació més específica d’aquests àmbits, el Geoportal de la Guia Urbana (https://geoportal.l-h.cat/guiaurbana), el Geoportal Urbanístic (https://geoportal.l-h.cat/urbanisme) i el Geoportal Cartogràfic (https://geoportal.l-h.cat/cartografia). En aquest últim, entre altres utilitats, es poden observar fotografies aèries (ortofotografies) actuals i històriques, que reflecteixen l’evolució urbanística de la ciutat.

Tots aquests visors es poden consultar a les noves seccions del web municipal Espai públic i Informació territorial i cartografia, que aplegaran tota la informació sobre neteja viària, recollida de residus, obres, parcs i jardins, arbrat, mobilitat, urbanisme i altres aspectes relacionats amb la gestió i l’ús de l’espai públic.

Últimes notícies

Veure imatge de  El Camp de Rugbi obté l’homologació de la Federació per a competicions nacionals   (nova finestra)
Veure imatge de  La Guàrdia Urbana posa en marxa una campanya de control dels animals de companyia (nova finestra)
Veure imatge de  Tast i Vins, Spiral Bar i Braseria Cal Paco, guanyadors de la 5a edició de la ruta gastronòmica A la tardor, platillos!  (nova finestra)
Veure imatge de  El Museu de L’Hospitalet incorpora cinc fotografies d’Esteve Lucerón   (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400