Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

02/07/2018
Millora urbana

El carrer del Príncep de Bergara es convertirà en una zona de prioritat invertida

El projecte preveu la urbanització de gairebé tota aquesta via del barri del Centre, entre el carrer Major i l’avinguda del Carrilet
Veure imatge de  El carrer del Príncep de Bergara es convertirà en una zona de prioritat invertida (nova finestra)
El carrer del Príncep de Bergara, al barri del Centre, es convertirà en una zona de prioritat invertida, és a dir, amb calçada i voreres al mateix nivell i limitació de velocitat a 20 km/h, per adaptar-lo al Pla de mobilitat urbana sostenible de L’Hospitalet. Les obres d’urbanització serviran per renovar la deteriorada pavimentació de la calçada i les voreres, millorar l’accessibilitat del carrer i fer-lo més amable per als vianants.

El projecte preveu la remodelació de gairebé la totalitat d’aquesta via, entre el carrer Major i l’avinguda del Carrilet, en una actuació que afecta una superfície de 2.500 metres quadrats al llarg de 325 metres de longitud. El pressupost d’adjudicació de l’obra, que té una durada prevista de sis mesos, és de 340.000 euros.

Els treballs per convertir el carrer del Príncep de Bergara en una zona de prioritat invertida comportaran la modificació de l’espai actual, amb l’ampliació de les voreres i l’eliminació de la zona d’aparcament. La via tindrà un carril de circulació, amb una calçada de 3,50 metres, i dues voreres simètriques de 2,05 metres cadascuna, que permetran un itinerari més accessible per als vianants.

El projecte de reforma inclou la renovació de l’enllumenat del carrer, amb làmpades de tecnologia led, lluminàries que es mantindran a les façanes i retirada de les línies aèries de baixa tensió. Els embornals de la xarxa de clavegueram seran substituïts per uns de sifònics —que eviten les males olors—, s’hi  instal•larà nou mobiliari urbà (pilones, papereres...) i es renovarà la senyalització viària horitzontal i vertical.

Amb l’execució d’aquest projecte, el carrer del Príncep de Bergara se sumarà a les altres vies de l’entorn del Mercat del Centre que han esdevingut en els darrers anys zones de prioritat invertida o vials pacificats de trànsit: carrers Major, de Rossend Arús, de Josep Prats, de Provença, de les Roselles, de Sant Roc i de Santa Rosa.

Últimes notícies

Veure imatge de  Tres estudis independents de la Games Camp L’H, a Gornal Activa, seleccionats per a Games Camp PlayStation Talents 2019 (nova finestra)
Veure imatge de  123 persones desocupades participen en un programa d’experiència laboral a l’Ajuntament   (nova finestra)
Veure imatge de  Es presenta la nova Xarxa per la Convivència L’H (nova finestra)
Veure imatge de  La nova exposició d’Eduard Arranz-Bravo recrea l’època daurada de Cadaqués (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400