Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

14/03/2017
Ocupació

La Llançadora d’Ocupació arriba al seu equador amb les primeres insercions laborals

La II Llançadora d’Ocupació de L’Hospitalet va començar a funcionar el passat desembre
Veure imatge de  La Llançadora d’Ocupació arriba al seu equador amb les primeres insercions laborals (nova finestra)
El tinent d’Alcaldia de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació, Francesc Belver; el director de la Fundació Telefònica Catalunya, Joan Cruz, i la tècnica de Comunicació de Llançadores a la Fundació Santa María la Real, Marta Prieto, han visitat l’equip de la II Llançadora d’Ocupació de L’Hospitalet, engegada amb el cofinançament del Fons Social Europeu.


La II Llançadora d’Ocupació de L’Hospitalet va començar a funcionar el passat desembre per ajudar una vintena de persones aturades a entrenar una nova cerca de treball, d’acord amb el mercat actual. Com a novetat respecte de la primera edició, l’equip de la II Llançadora no està integrat únicament per joves, sinó que hi ha també persones fins als 55 anys.

Precisament avui es compleixen tres mesos del seu inici i representants de les diferents entitats promotores han volgut visitar la llançadora, conèixer els seus participants i comprovar l’evolució que han experimentat en aquest temps.

La tècnica que gestiona la II Llançadora, Virginia Sola, ha destacat a l’inici de la trobada l’actitud que els integrants del programa han demostrat en la primera fase. “Han demostrat cada dia il•lusió i ganes per treballar, compromís i solidaritat amb l’equip, compartint ofertes, ajudant-se mútuament a millorar tècniques de comunicació o cerca d’ocupació en l’entorn digital, per exemple”, ha afegit.

Per projectes
Per donar mostra de la seva proactivitat, diversos integrants de la llançadora han intervingut posteriorment per explicar com s’han distribuït les funcions entre ells, com s’han organitzat i com estan treballant per projectes per fer que la seva cerca de treball sigui organitzada, més professional i eficaç. “Ara tenim les idees més clares, l’objectiu professional més definit. Hem desenvolupat un pla d’acció, un mapa d’ocupabilitat, un calendari amb properes visites a empreses o al Job Barcelona. Estem més segurs de nosaltres mateixos i més preparats per anar a una entrevista o procés de selecció”, han relatat els protagonistes d’aquesta segona llançadora.

Primeres insercions
Del total de participants, 6 ja han trobat treball en diferents sectors, com la restauració, la formació o administracions. A més, hi ha tres integrants que han optat també per cursar certificats de professionalitat per a hostaleria i mecànica, la qual cosa posteriorment els portarà a realitzar pràctiques professionals remunerades.

“La xifra d’insercions anirà creixent progressivament durant els propers dos mesos, a mesura que l’equip vagi reforçant el contacte amb el teixit empresarial, visitant centres de treball i participant en entrevistes o processos de selecció que ells mateixos busquen de forma solidària”,  ha detallat Marta Prieto.

Resposta eficaç
Per la seva banda, el director de la Fundació Telefònica Catalunya, Joan Cruz, ha destacat que les llançadores són una resposta eficaç al problema de la desocupació. “Una persona que entra en una llançadora surt molt diferent de com ha entrat. Els resultats tant quantitatius com qualitatius ens motiven a seguir apostant per aquest projecte, que brinda una oportunitat de millorar l’ocupabilitat per a la incorporació al mercat laboral”.

El tinent d’alcaldia de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació, Francesc Belver, ha estat l’encarregat de clausurar la visita i ha assenyalat que “aquesta és una experiència molt positiva, una iniciativa per ajudar no solament joves, sinó també altres col•lectius en situació de cerca d’ocupació, a trobar feina, a partir d’una experiència compartida de treball en grup i desenvolupament de les habilitats personals. Estem molt satisfets del resultat de la primera Llançadora i aquesta segueix els mateixos objectius que l’anterior.”

Últimes notícies

Veure imatge de  L’H incrementa un set per cent la recollida selectiva de residus (nova finestra)
Veure imatge de  S'ha presentat el nou CAP de Santa Eulàlia que serà una realitat en dos anys (nova finestra)
Veure imatge de  FAE, alta tecnologia de L'H cap a tot el món (nova finestra)
Veure imatge de  Les jugatecambientals dels parcs de Can Buxeres, les Planes i Bellvitge participen al BioBlitz 2018   (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400