Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

04/07/2018
Reperació de Patrimoni

L’antic edifici de Correus i Telègrafs de la plaça del Repartidor recuperarà la seva façana original

Aquest edifici catalogat, inaugurat l’any 1927, va ser projectat pel prestigiós arquitecte hospitalenc Ramon Puig i Gairalt
Veure imatge de  L’antic edifici de Correus i Telègrafs de la plaça del Repartidor recuperarà la seva façana original (nova finestra)
L’antic edifici de Correus i Telègrafs de la plaça del Repartidor, a L’Hospitalet Centre, recuperarà la seva façana original. L’immoble, que és de propietat municipal i acull des de l’any passat El Repartidor. Escola Resturant Tragaluz-El Llindar, està catalogat al Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic de L’Hospitalet i també com a bé cultural d’interès local del Patrimoni cultural immoble de Catalunya.

Obra del prestigiós arquitecte hospitalenc Ramon Puig i Gairalt, amb inspiració art déco, l’antiga seu de Correus de L’Hospitalet va ser inaugurada l’any 1927 per la reina Victòria Eugènia, i va funcionar com a estafeta central del municipi fins a l’any 2011.

Aquest edifici històric es va recuperar l’any passat per a la ciutat amb el projecte d’escola de restauració impulsat per la Fundació El Llindar, entitat dedicada a oferir a joves que han abandonat el sistema educatiu una segona oportunitat per completar la seva formació i poder tenir accés al món laboral.

Després de la intervenció feta aleshores a l’estructura i a l’interior de l’edifici, la restauració que ara es posa en marxa té per objecte recuperar bona part dels elements formals i decoratius de la façana original, que ha perdut amb el pas del temps diversos trets característics del projecte de Puig i Gairalt.

L’actuació, sobre una superfície de façana de 295 m2, inclou la restauració dels estucs i esgrafiats, l’acabat exterior de la cúpula, el sòcol i els elements decoratius de pedra artificial, així com la reposició del rellotge, la reparació de l’estructura de la cúpula i la coberta, el repàs i repintat dels components de ferro i fusta, i la renovació de la rampa d’accés exterior per facilitar l’accessibilitat.

El projecte recuperarà, entre les finestres de la primera planta, uns plafons esgrafiats que, amb una imatge d’estil noucentista, reproduïen unes copes amb decoracions florals i vegetals; es farà una reproducció del rellotge original, amb les mateixes característiques, i també de la imatge del lleó de l’esquerra de l’entrada on antigament es tiraven les cartes.

L’edifici conegut com El Repartidor, de dues plantes, ocupa un xamfrà de la plaça del mateix nom i la seva façana va ser dissenyada emfatitzant l’entrada a l’oficina de Correus i Telègrafs, amb un petit porxo flanquejat per pilars i una torre hexagonal com a vestíbul, coronada per una estructura metàl•lica a manera d’element símbol, i un rellotge.

A banda de la façana principal, n’hi ha dues més laterals de diferents dimensions i distribució, amb un sòcol que recorre tot l’edifici. A la planta baixa, hi ha finestres acabades en arc de mig punt, amb ampits de ceràmica ocre i reixa de ferro forjat; mentre que al primer pis, les finestres són de forma rectangular i la decoració és austera, en faixes, motius florals als respiralls i una cornisa amb voladís.

El projecte, amb un pressupost de 217.400 euros, el duu a terme l’Àrea Metropolitana de Barcelona en col•laboració amb l’Ajuntament de L’Hospitalet. Les obres s’han iniciat aquesta setmana i tenen un termini d’execució previst de quatre mesos.

La plaça del Repartidor, on s’ubica l’antic edifici de Correus, va ser objecte d’una remodelació urbanística l’any 2015, en la qual es va restaurar la font que dona nom a l’espai, que data de l’any 1867.


Últimes notícies

Veure imatge de  El Camp Municipal de Futbol acull el partit solidari "Pels Valents!" (nova finestra)
Veure imatge de  Un dragó de Komodo, mudat per a l’ocasió, és el protagonista del cartell de les Festes de Primavera 2019 (nova finestra)
Veure imatge de  La Quinzena de dansa s'estrena a L'H amb ritmes africans (nova finestra)
Veure imatge de  El Centre Municipal la Florida – Ana Díaz Rico acull l’exposició “40 anys vetllant per la convivència a la ciutat, 40 anys fent ciutat”   (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400