Educació

NotíciesHistòric de notícies [+]

22/07/2022

Les quotes de les escoles bressol municipals del proper curs 2022-2023, més beneficioses per a les famílies.

A partir del proper 1 de setembre, data en què comença el curs escolar per als infants de 0 a 3 anys de les escoles bressol municipals, les famílies que tenen escolaritzats els seus fills i les seves filles en les classes d’I2 (l’anterior P2), no abonaran la quota del servei d’escolarització.

Amb aquesta mesura 360 places dels grups d’I2 de les 6 escoles bressol municipals (d’un total de 616 places) es veuran beneficiades, però les famílies amb infants escolaritzats a I2 continuaran abonant les tarifes dels serveis de menjador i d’acollida.

17/06/2022

Lliurament dels premis de les 22es Jornades Científiques i Tecnològiques

Les Jornades Científiques i Tecnològiques són una experiència important en la formació de l’alumnat de batxillerat, com a part de l’exercici de la ciutadania activa

El Centre Cultural la Bòbila ha acollit aquest matí el lliurament dels premis de les 22es Jornades Científiques i Tecnològiques de Batxillerat de L’Hospitalet, que organitza l’Ajuntament de L’Hospitalet i que són obertes a tots els centres d’educació secundària de la ciutat. El 25 de maig, els alumnes van fer l’exposició oral dels 30 treballs seleccionats presentats per 10 instituts públics i centres concertats.

S’han premiat, entre altres, treballs de recerca sobre moda i sostenibilitat, els nous tractaments sobre el càncer d’ovari i la realitat palestina.

10/06/2022

Publicades les llistes definitives dels ensenyaments obligatoris

2n Cicle d'Educació Infantil, Primària, i Secundària

01/06/2022

Acte de clausura del Programa d'Adaptació Curricular (PAC). Curs 2021-2022

Avui ha tingut lloc l'acte de clausura del Programa d'Adaptació Professional (PAC) al Parc de Can Mercader, aquest programa forma part del Pla Educatiu d’Entorn de l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat.

31/05/2022

Resultat del Sorteig públic en el procés de preinscripció municipal de les Escoles Bressol i Llars d'Infants de L'Hospitalet

Número resultat del sorteig: 320

Aquest matí, 31 de maig, a les 12h, s'ha celebrat el sorteig públic per determinar el número de desempat de les sol·licituds presentades a les escoles bressol públiques i les llars d'infants sense ànim de lucre que participen en el procés de preinscripció municipal. 

Número: 320

26/05/2022

Alumnes de batxillerat exposen els seus treballs en les 22es Jornades Científiques i Tecnològiques

Es premiaran els millors treballs de recerca realitzats per estudiants de batxillerat de centres educatius públics i concertats de la ciutat

El Centre Cultural Metropolità Tecla Sala acull aquest matí l’exposició oral dels treballs que opten als premis de les 22es Jornades Científiques i Tecnològiques de Batxillerat de L’Hospitalet, que organitza l’Ajuntament de L’Hospitalet i que són obertes a tots els centres d’educació secundària de la ciutat.

25/05/2022

Prop de 2.800 alumnes han participat aquest curs en el Programa d’auxiliars de conversa d’anglès

El Programa d’auxiliars de conversa d’anglès tanca el curs aquesta setmana amb l’activitat Acting Together, vídeos amb diferents activitats realitzats durant el curs per l’alumnat que ha participat i que es podran veure a partir de dijous 26 de maig a través del canal de Youtube de l’Ajuntament i del web d’Educació www.l-h.cat/educacio/.

Aquest curs, el programa ha comptat amb 2.796 alumnes participants, de 30 centres públics i concertats de la ciutat repartits en 97 grups. Des que es va posar en marxa el programa, han participat 14.917 joves de la ciutat. Aquest programa suposa una inversió anual de 293.976 euros

24/05/2022

Fòrum d’experiències de Petits talents científics

L’Ajuntament du a terme aquest programa de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics

Grups d’estudiants de primària posen avui en comú, en un acte que al Centre Cultural Tecla Sala, les experiències que duen a terme a les aules fruit del programa Petits talents científics, de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, que per segon curs consecutiu l’Ajuntament desenvolupa en vuit escoles de la ciutat

23/05/2022

L’Escola Pau Sans, guanya un dels premis Baldiri Reixac pel Tàndem amb el Centre d’Art Tecla Sala

L’Escola Pau Sans, de Sant Josep, ha guanyat un dels premis Baldiri Reixac per al programa Fem Tàndem, que desenvolupa en col·laboració amb el Centre Cultural Tecla Sala. El centre ha guanyat en l’apartat Escola-Arts i reptes socials. El jurat ha valorat la transformació educativa a través de l'Art que dur a terme l’escola a través del Tàndem.

Durant tot el curs, tot l’alumnat del centre realitza diferents activitats al voltant de l’art, en col·laboració amb el Centre Cultural Tecla Sala, i de les exposicions que es presenten en aquest equipament.

20/05/2022

Prop de 400 alumnes de primària i secundària vendran a Bellvitge i Santa Eulàlia els productes que han creat en cooperatives

Els mercats de cooperatives formen part de dos programes que desenvolupa l’Ajuntament per fomentar la cultura emprenedora

Un total de 396 alumnes de primària i secundària, alumnes de vuit escoles i cinc instituts de L’Hospitalet, participaran demà, de 10 a 12.30 hores,  en les cooperatives escolars que organitzen a Santa Eulàlia i Bellvitge, dins els programes Cultura Emprenedora a l’Escola (CUEME), per als estudiants de primària, i Empresa Jove Europea (EJE), per als de secundària.

Aquests programes els impulsa la Diputació de Barcelona conjuntament amb les àrees municipals d’Educació, Innovació i Cultura i d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social.

Et recomanem

  • Formació de persones adultes de L’Hospitalet
  • Xarxa d’Escoles Bressol Municipals de L’Hospitalet
  • Pacte educació
  • Prevenció
  • Consorci per a la Normalització lingüistica
  • D

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400