Educació

NotíciesHistòric de notícies [+]

25/01/2022

Xerrades virtuals per explicar el de l'Escola Bressol a P3: el proper dijous, 3 de febrer

L'any vinent anem al cole!


Tens dubtes sobre el procés de preinscripció i matrícula per anar a P3?? Doncs, us animem a participar en les sessions en format online que organitzem des de l'Àrea d'Educació, Innovació i Cultura on t'ho explicarem, i on podràs compartir els teus dubtes.

25/01/2022

El programa "Aprendemos en Clan. El debate tria l'escola Joaquim Ruyra per a una de les seves emissions

El programa setmanal abordarà l'assetjament escolar amb diferents experts i l'alumnat de l'escola hi podrà intervenir L'enregistrament s'ha fet avui al Teatre Joventut

L'Escola Joaquim Ruyra de les Planes, ha estat seleccionada pel programa Aprendemos en Clan. El debate, de RTVE, per participar en una de les emissions, que s'ha enregistrat avui al Teatre Joventut, i que s'emetrà en les properes setmanes.

18/01/2022

L’Hospitalet promou els Petits talents científics

Per segon any consecutiu, es desenvolupa a la ciutat aquest programa de formació del professorat per fomentar l’interès per les ciències entre l’alumnat d’infantil i primària

La Regidoria d’Educació, Innovació i Cultura posa avui en marxa la segona edició del programa Petits talents científics, de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, que té com a objectiu fomentar l’experimentació, la indagació i la descoberta en l’aprenentatge de les ciències entre l’alumnat d'educació infantil i primària.

La iniciativa proporciona als centres educatius recursos i orientacions pedagògics que ajuden els mestres a implantar metodologies més participatives i creatives a l'aula. Aquests recursos permeten la realització de petits treballs de recerca i de pràctiques experimentals per part de l'alumnat

07/01/2022

Ep, famílies? Voleu participar al Consell Educatiu de L'Hospitalet?

Debats Educatius amb Famílies

Famílies voleu conèixer que és el Consell Educatiu de L'Hospitalet?? Qui forma part? Com funciona??

Us animem a participar d'aquest òrgan de participació municipal, per això us oferim tres sessions informatives al llarg d'aquest mes de gener.

24/12/2021

Es constitueixen els nous Consells Escolars de les Escoles Bressol Municipals

Els dies 13, 15 i 16 de desembre es van constituir  els Consells Escolars de les Escoles Bressol Municipals. Es van renovar després d’un any de pròrroga que va establir el Departament d’Educació, degut a la situació de la pandèmia el curs passat.

20/12/2021

L’Ajuntament acull alumnat d’FP dual

Un primer grup d’alumnes de cicles mitjà i superior ha començat aquest mes la seva feina com a aprenents en diferents serveis municipals

L’Ajuntament acull des d’aquest mes quatre estudiants d’FP dual amb un contracte laboral remunerat, en modalitat de beca, de 900 hores. Aquests estudiants han fet abans una formació de 100 hores per conèixer el funcionament de l’administració pública.

30/11/2021

L'Hospitalet commemora el Dia de la Ciutat Educadora

Torre Barrina acull avui la presentació d'un llibre i la lectura de la Declaració de la Ciutat Educadora 2021

Avui se celebra el Dia Internacional de la Ciutat Educadora, una data que commemora la proclamació l’any 1990 a Barcelona de la Carta de Ciutats Educadores. Aquest any, doncs, es commemora el 31è aniversari d’aquest document i té com a lema “La ciutat educadora no deixa ningú enrere”.

29/11/2021

El Pacte Local per l'Educació fa 5 anys

Dimarts, 30 de Novembre: Dia Internacional de les Ciutats Educadores

El novembre de 2016, 110 col·lectius es van comprometre a vetllar per la realització de 155 accions fins al 2025. Des del gener s’ha fet un procés d’avaluació en el qual han participat representants del Consell Educatiu de L’Hospitalet i els signants del pacte.

El Pacte recull que l’educació pública és “un servei essencial de la comunitat, destinat a fer que l’educació sigui accessible per a tothom, sense distinció de cap classe, en condicions d’igualtat d’oportunitats, amb la garantia de regularitat i continuïtat, i amb l’adaptació progressiva als canvis socials”.

15/11/2021

Xerrada sobre l'ús inclusiu de la llengua

Promoguda per la Xarxa de Criança i Educació 0-6 del Districte III

La Xarxa de Criança i Educació 0-6 del Districte de Santa Eulàlia- Gran Via sud ha organitzat una xerrada sobre "l'ús inclusiu de la llengua", que tindrà lloc el proper 25 de novembre, a Can Riera.

La sessió serà a càrrec del Consorci de Normalització Lïngüística.

04/11/2021

Eleccions als Consells Escolars de les Escoles Bressol Municipals

S'inicia el procés per la renovació dels Consells Escolars de les Escoles Bressol Municipals de L'Hospitalet.

Durant el mes de novembre dels anys parells es duen a terme en els centres educatius les eleccions per a la renovació dels consells escolars, això comporta l'accés de la comunitat educativa en els centres educatius.

Et recomanem

Agenda

  • Xarxa d’Escoles Bressol Municipals de L’Hospitalet
  • Pacte educació
  • Prevenció
  • Formació de persones adultes de L’Hospitalet
  • Consorci per a la Normalització lingüistica
  • D

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400