Ajuntament de L'Hospitalet. 100x100 L'Hospitalet

Educació. INTRO TEATRE JOVENTUT. ESPECTACLE CLAUDIA. TEATRE DOCUMENTAL
Àmbits temàtics: Coneixement i història de la ciutat Diversitat i convivència Coeducació Formació del professorat Participació Transició al món del treball Salut, escola i comunitat , Arts escèniques (música, teatre i dansa) .
Descripció de l'activitat: SERVEIS EDUCATIUS DEL TEATRE JOVENTUT I PLÀUDITE TEATRE-ESPAI D’ARTS ESCÈNIQUES. "Claudia", un espectacle de Teatre. Un format de teatre – investigació periodística sobre els nens desapareguts durant la dictadura a Argentina interpretat per la pròpia protagonista. SINOPSI: La Claudia Victoria Poblete Hlaczik viu a Buenos Aires, treballa com a enginyera de sistemes i és aficionada a la ciència-ficció. La Claudia viu, aparentment, una vida “normal”. Però, sota aquesta aparença, s’amaga un recorregut molt poc comú. Aquesta dona jove va ser educada en els valors de l’entorn militar i, amb vint-i-un anys, va descobrir que era filla de desapareguts i que havia viscut una vida inventada amb uns pares que, de fet, no eren els seus. El seu cas va marcar un punt d’inflexió a l’Argentina, ja que va suposar el principi del final de la impunitat dels comandaments militars. L’experiència vital de la Claudia —comunicada per ella mateixa— és la matèria primera d’aquest nou documental escènic que presentem. Ens interessa explorar les relacions entre el que és individual i el que és col·lectiu. Com s’interrelacionen les vides singulars i la història? De quina manera l’experiència d’alguns té a veure amb nosaltres? Podem creure en un món millor? Quin sentit tenen, avui, paraules com revolució, memòria i educació? L'Espectacle combina el llenguatge teatral i la investigació periodística per presentar Claudia. La Conquesta del Pol Sud és una companyia actualment dedicada al teatre documental, que crea un poema escènic sobre la memòria, la justícia i la identitat. Ho fa partint de l'experiència directa d'aquesta noia argentina, filla de desapareguts, criada per una família de l'entorn militar. Per a mes informació de la companyia i l’espectacle: http://cargocollective.com/laconquesta/CLAUDIA. L’activitat té 3 fases: 1. Eixos didàctics de l’espectacle, per a les escoles, a fi que els docents puguin sensibilitzar l'alumnat amb l'espectacle, apropar-lo al món escènic i treballar el contingut. 2. Visita a l'escola per part de professionals de les arts escèniques de Plàudite Teatre-Espai d’Arts Escèniques (sessió pràctica i teòrica, artística i lúdica, sessió de 45 minuts). 3. Funció: Presència física a l'espai teatral per veure l’espectacle, al Teatre Joventut DIVENDRES 10 DE NOVEMBRE DE 2017 A LES 10.30h (En horari escolar) Durada 80 minuts.
A qui s'adreça: ESO: 12-14 anys. 14-16 anys. ESPO: A partir de 16 anys. Formació de persones adultes. Professorat. Pares i mares, AMPA. Entitats, estudiosos i interessats. Universitaris.
Objectius: Sensibilitzar al futur públic al teatre. Fer una reflexió a un fet històric i documental. Acostar-lo al món de la cultura i de l'art des de la qualitat i l’experiència lúdica. Apropament de l’alumne l'àmbit teatral amb un espectacle que combina diferents formes d’expressions artístiques. Treballar contingut de les matèries escolars des d’un punt de vista artístic.
Continguts: Conceptuals: Conèixer les arts escèniques des del punt de vista històric, reconèixer les diferents disciplines artístiques, fer una crítica considerant els elements artístics que estan presents a l’escenari, conèixer un espectacle i companyia de teatre contemporani.
Procedimentals: Treballar els eixos didàctics anteriorment a l'escola i presencialment durant l'espectacle.
D'actituds i valors: Aprendre a valorar les arts escèniques gràcies a un espectacle en directe que combina diferents disciplines escèniques dintre d’un espectacle amb gran qualita
Vinculació curricular: Ciències socials, geografia i història
Vinculació amb àmbits no escolars Té vinculació no escolar.
Té vinculació no escolar. Coeducació, Coneixement i història de la ciutat, Dinamització cultural i científica, Diversitat i convivència, Educació física i esport, Participació, Formació del professorat , Transició al món del treball .
Aforament: 300 persones.
Monitoratge: Té Monitoratge.
Material de suport: Es proporcionarà material de suport.
L’activitat té 3 fases: 1. Eixos didàctics de l’espectacle, per a les escoles, a fi que els docents puguin sensibilitzar l'alumnat amb l'espectacle, apropar-lo al món escènic i treballar el contingut. 2. Visita a l'escola per part de professionals de les arts escèniques de Plàudite Teatre-Espai d’Arts Escèniques (sessió pràctica i teòrica, artística i lúdica, sessió de 45 minuts). 3. Funció: Presència física a l'espai teatral per veure l’espectacle, al Teatre Joventut DIVENDRES 10 DE NOVEMBRE DE 2017 A LES 10.30h
Qui organitza: Plàudite Teatre - Espai d'Arts Escèniques ( www.plaudite.org )
Adreça y població on es realitza: Teatre Joventut. L’Hospitalet de Llobregat.
Adreça on es realitza: Carrer de la Joventut, 4. L' Hospitalet de Llobregat. L'HOSPITALET DE LLOBREGAT. L'Hospitalet de Llobregat
Com arribar-hi: Metro Collblanc i Torrassa. En cas de necessitar desplaçament, tenim l'opció d'aplicar un descompte en el preu de l'entrada (1 euro) per a les escoles que així ho demanin.
Preu: 5 euros (Per persona.)
Dates i horaris: Des del: 10/11/2017 Fins al: 10/11/2017
Durada de l'activitat: 1h.20m.
Observacions: Teatre Joventut. Funcions Escolars DIVENDRES 10 DE NOVEMBRE DE 2017 A LES 10.30h. Preu 5€ per alumne. professors i acompanyants gratuït . - Els pagaments de les inscripcions s'han de realitzar pel nombre total d'alumnes inscrits un mes abans de la funció. - Els centres docents han de fer un únic pagament - En cas que no es faci l'ingrés en el termini indicat, l'organització del programa pot anul·lar la reserva. Les places són limitades. - Les inscripcions s'atendran segons l'ordre d'arribada. Les inscripcions no es consideraran vàlides fins que no us ho haguem confirmat per correu electrònic. Per garantir el bon funcionament del programa, us demanem que feu les reserves amb criteri real. - No es retornaran els diners en cas de cancel·lació de les places reservades. - En cas de necessitar desplaçament, tenim l'opció d'aplicar un descompte en el preu de l'entrada (1 euro) per a les escoles que així ho demanin. - Forma de pagament: mitjançant un ingrés al número de compte que us facilitarem quan us confirmem la reserva. El justificant de pagament serà el comprovant que tindrà el centre educatiu per a justificar la despesa. El Teatre Joventut no emet factura, només un rebut com a justificant. Per a qualsevol aclariment ens podeu trucar al 618531708 o per correu electrònic a: comunicacio@plaudite.org
Per a més informació: Demanar per: Eugenia Delgado Mata
618531708

direccio@plaudite.org
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400