Ajuntament de L'Hospitalet. 100x100 L'Hospitalet

Educació. INTRO
A FOC I FERRO - Teatre, Música i Art Digital.
Àmbits temàtics: Coneixement i història de la ciutat Dinamització científica Diversitat i convivència Coeducació Educació física i esport Formació del professorat Participació Transició al món del treball , Arts escèniques (música, teatre i dansa) .
Descripció de l'activitat: Santiago Rusiñol i Manuel de Falla, una inspiració compartida. El amor brujo, el so de Cau Ferrat. Arts escèniques: A Foc i Ferro és un espectacle de Teatre, Música i Art Digital basat en la relació entre Santiago Rusiñol i Manuel de Falla durant l'estiu de 1915 al Cau Ferrat. Aquest any es va estrena El Amor Brujo. Enguany commemorem el CENTENARI de l'estrena d'aquesta obra i de l'estada de Manuel de Falla al Cau Ferrat, la casa de Santiago Rusiñol a Sitges. A l'espectacle Foc i Ferro fem un recorregut per la inspiració compartida d'aquest dos artistes, el Foc i el Ferro amb la literatura de Santiago Rusiñol, la música de Manuel de Falla i les imatges compartides del foc i del ferro. L'activitat té 4 fases: 1. guia didàctica de l'espectacle. 2. Visita a l'escola per part dels creadors i els intèrprets ( sessió pràctica i teòrica, artística i lúdica). 3. Funció. 4. Petita trobada-conversa amb els artistes quan acaba la funció al mateix teatre - 1. Guia didàctica per a les escoles a fi que els docents puguin sensibilitzar l'alumnat amb l'espectacle, apropar-lo al món escènic i treballar el contingut tant en matèries artístiques com en la situació històrica, sociològica i cultural de l'obra. ( Es donarà amb la confirmació de la reserva) - 2. Visita dels creadors a l'escola per apropar l'alumne a l'espectacle (sessió de 30 minuts) (entre el 5 d'octubre i el 5 de novembre). - 3. Presència física a l'espai teatral per veure l?espectacle al Teatre Joventut el dijous 5 o divendres 6 de novembre de 2015 ( en horari escolar) (45-50 minuts). - 4. Petita trobada-conversa ( 15 minuts de durada aprox.) amb els artistes quan acaba la funció al mateix teatre.
A qui s'adreça: Primària: 8-10 anys. 10-12 anys. ESO: 12-14 anys. 14-16 anys. ESPO: A partir de 16 anys. Formació de persones adultes. Professorat. Entitats, estudiosos i interessats. Educació especial. Educació en el lleure. Aula d'acollida.
Objectius: Sensibilitzar al futur públic al teatre, la música i art digital escènic i acostar-lo al món de la cultura i de l'art. Apropament del nen i la nena a l'àmbit teatral amb un espectacle que combina teatre, música, moviment i arts visuals. Treballar contingut de les matèries escolars des d'un punt de vista artístic.
Continguts: Conceptuals: Conceptuals: Situació en el temps i l'espai dels fets i processos històrics relacionats amb la obra de Santiago Rusiñol i Manuel de Falla, fusió del teatre, música, moviment i de les arts visuals.
Procedimentals: Procedimentals: Treballar la guia didàctica anteriorment a l'escola i presencialment durant l'espectacle.
D'actituds i valors: D'actituds i valors: Aprendre a valorar les arts escèniques gràcies a un espectacle en directe que combina el teatre, la música, el moviment i les arts audiovisuals.
Vinculació curricular: Educació musical
Vinculació amb àmbits no escolars Ciències socials, geografía i història, Educació musical,Educació plàstica i visual, lengua i literatura, Educació física i creativitat.
Aforament: 300 persones.
Material de suport: Es proporcionarà material de suport.
Es proporcionarà material de suport. L'activitat té 4 fases: 1. guia didàctica de l'espectacle. 2. Visita a l'escola per part dels creadors i els intèrprets ( sessió pràctica i teòrica, artística i lúdica). 3. Funció. 4. Petita trobada-conversa amb els artistes quan acaba la funció al mateix teatre - 1. Guia didàctica per a les escoles a fi que els docents puguin sensibilitzar l'alumnat amb l'espectacle, apropar-lo al món escènic i treballar el contingut tant en matèries artístiques com en la situació històrica, sociològica i cultural de l'obra. ( Es donarà amb la confirmació de la reserva) - 2. Visita dels creadors a l'escola per apropar l'alumne a l'espectacle (sessió de 30 minuts) (entre el 5 d'octubre i el 5 de novembre). - 3. Presència física a l'espai teatral per veure l?espectacle al Teatre Joventut el dijous 5 o divendres 6 de novembre de 2015 ( en horari escolar) (45-50 minuts). - 4. Petita trobada-conversa ( 15 minuts de durada aprox.) amb els artistes quan acaba la funció al mateix teatre.
Qui organitza: Plàudite Teatre - Espai d'Arts Escèniques ( www.plaudite.org )
Adreça y població on es realitza: Teatre Joventut. L'Hospitalet de Llobregat.
Adreça on es realitza: Carrer de la Joventut, 4. L' Hospitalet de Llobregat. L'Hospitalet de Llobregat.
Com arribar-hi: Metro Collblanc i Torrassa.
Preu: 4 euros (Per persona.)
Dates i horaris: Des del: 05/11/2015 Fins al: 06/11/2015
Durada de l'activitat: 1h.
Observacions: Teatre Joventut. Funcions Escolars 5 i 6 de novembre de 2015 a les 10.30h 4? per alumne (professors i acompanyants gratuït) 25% quan es fa la reserva i el 75% restant el 20 d'octubre de 2015, no es fa cap devolució una vegada fet qualsevol dels dos pagaments. Forma de pagament dirigir-se a comunicacio@plaudite.org Telèfon 618 53 17 08 Web www.plaudite.org
Per a més informació: Demanar per: Eugenia Delgado Mata
618531708

direccio@plaudite.org
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400