Ajuntament de L'Hospitalet. 100x100 L'Hospitalet

Educació. INTRO
Taller India "Tenim les mateixes oportunitats homes i dones?" (2021)
Àmbits temàtics: Diversitat i convivència Coeducació , Participació .
Descripció de l'activitat: Mitjancant un joc de rols es reflexionarà sobre la igualtat d'oportunitats entre homes i dones i sobre els motius de discriminació. Després del visionat d'un breu documental sobre una noia de l'Índia, la classe es dividirà en grups, cadascun dels quals representa una família de l'Índia que ha de prendre una decisió: podrà la noia de la familia seguir els seus estudis? Tot seguit, cada grup compartirà la seva decisió amb la resta de la classe i reflexionarem al voltat de la igualtat d'oportunitats entre dones i homes a l'índia rural i al nostre país. En cas que ho fem amb aula virtual, s'obrira el debat via ZOOM despres de verue el documental.
A qui s'adreça: ESO: 12-14 anys. 14-16 anys.
Objectius: - Conèixer el grau d'escolarització de les nenes i la relació amb el seu futur per tal de valorar la importancia de l'educació com a motor de canvi. - Prendre consciència de les desigualtats de gènere que impedeixen que dones i nenes tinguin els mateixos drets i oportunitats que els homes. - Identificar situacions de discriminació a dones i nenes tant a l’Índia com al nostre país.
Continguts: Conceptuals: - Reflexió entorn a conceptes com ara: societat patriarcal, sexe/gènere, estereotips de gènere, etc. - Quines estratègies podem impulsar per afavorir la igualtat d'homes i dones a l'Índia rural?
Procedimentals: - Visualització d'un documental: Pasé del documental "Un viaje hacia la igualtat", que explica la historia de la Latha, una jove d'una familia empobrida de l'Índia rural que aconsegueix acabar els seus estudis a la universitat. 16 minuts de durada. - Joc de rols: la clase es dividirà en grups de 5 o 6 alumnes que representaran una familia de l'Índia. Cada alumne haurà de representar el paper que li haurà tocat i cada familia haurà de prendre una decisió: podrá la noia de la família seguir els seus estudis?
D'actituds i valors: - Empatia, igualtat, solidaritat.
Vinculació curricular: Tutoria
Aforament: 1 grup alhora.
Material de suport: - Ordinador connectat a un projector
Qui organitza: Programa Cooperació i Solidaritat ( http://www.cooperaciolh.cat/ )
Adreça y població on es realitza: Instal·lacions de l'escola
Adreça on es realitza: Adreça de l'escola que sol·liciti l'activitat. L'Hospitalet de Llobregat
Com arribar-hi: Amb els vostres propis mitjans
Preu: Gratuït
Dates i horaris: Des del: 16/11/2020 Fins al: 19/11/2021
Durada de l'activitat: 1h.
Observacions: Aquest any podreu escullir entre taller presencial o be aula virtual. Ens adaptem a tot tipus de circusntancies.
Per a més informació: Demanar per: Maria José Fandos
934029984

mjfandos@l-h.cat;cooperacio@l-h.cat
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400