Durada. 730 hores
Competència general
Degustar vins, altres begudes i productes selectes propis de sommelieria, dissenyant-ne l’oferta, gestionar la conservació dels vins i realitzar-ne el servei especialitzat, assessorant el client sobre l'harmonia entre vins i plats i, comunicar-se en una llengua estrangera, si escau, integrant-se en l'equip de l'establiment i actuant sota normes de seguretat, higiene i protecció ambiental.
Àmbit professional
Desenvolupa la seva activitat en grans, mitjanes i petites empreses de restauració habitualment del sector privat i sota la dependència d'un superior jeràrquic. També pot desenvolupar la seva activitat professional en l'àmbit del comerç de vins i altres begudes, ja sigui en la venda directa, la distribució o l'assessoria.
Sectors productius
Se situa principalment en el sector de la restauració i en menor mesura en el de comerç de begudes i d'elaboració de vins.
Ocupacions o llocs de treball relacionats
· Sommelier.
· Caps de servei de vins.
· Caps de menjador o mestres de sala.
· Responsable de compra de begudes.
· Venedor/a especialitzat/ada de begudes i delicadeses.
· Consultor/a de begudes.
Ajuntament de L'Hospitalet