Estudis

Sommelieria (nivell 3) [HOTR0209]

Durada. 730 hores

Competència general

Degustar vins, altres begudes i productes selectes propis de sommelieria, dissenyant-ne l’oferta, gestionar la conservació dels vins i realitzar-ne el servei especialitzat, assessorant el client sobre l'harmonia entre vins i plats i, comunicar-se en una llengua estrangera, si escau, integrant-se en l'equip de l'establiment i actuant sota normes de seguretat, higiene i protecció ambiental.

Àmbit professional

Desenvolupa la seva activitat en grans, mitjanes i petites empreses de restauració habitualment del sector privat i sota la dependència d'un superior jeràrquic. També pot desenvolupar la seva activitat professional en l'àmbit del comerç de vins i altres begudes, ja sigui en la venda directa, la distribució o l'assessoria.

Sectors productius

Se situa principalment en el sector de la restauració i en menor mesura en el de comerç de begudes i d'elaboració de vins.

Ocupacions o llocs de treball relacionats

· Sommelier.
· Caps de servei de vins.
· Caps de menjador o mestres de sala.
· Responsable de compra de begudes.
· Venedor/a especialitzat/ada de begudes i delicadeses.
· Consultor/a de begudes.

Centres on s'imparteix

  • Xarxa d’Escoles Bressol Municipals de L’Hospitalet
  • Pacte educació
  • Prevenció
  • Formació de persones adultes de L’Hospitalet
  • Consorci per a la Normalització lingüistica
  • D

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400