Auditori Barradas
Facebook Auditori Barradas
Twitter Auditori Barradas

Exposició "Zuleika la Hermosa", de Brus Sauri


del 9 de desembre de 2016 al 15 de gener de 2017
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: 
RB Just Oliveras 56  (L'Hospitalet de Llobregat)
Diu la llegenda que el cos de Zuleika era perfecte. La seva pell, com la seda més fina, era cuidada, amb cura, per les seves donzelles, Godelia i Miriambé, que li aplicaven olis perfumats, portats dels confins de l´Orient i durant hores pentinaven els seus llargs cabells amb raspalls d´or i plata.

Zuleika estava enamorada de sí mateixa i passava els dies davant del mirall, fins que va ser capturada pels rajos de llum que reflectien la seva imatge.

Mentre va ser presa de la llum, temia no poder abandonar mai aquell espai, però, els guardians del seu regne van lluitar contra la màgia fins a aconseguir alliberar-la d´aquell encanteri.

Zuleika va manar destruir tots els miralls, però la va envair la tristesa perquè, sense miralls, mai més podria gaudir de la seva imatge perfecta. Va ser llavors, aconsellada per la sàvia Nineré, quan va cercar al pintor més famós del tots els temps perquè la retratés a diari. La seva família i totes les criatures del seu entorn també van ser captades per la perspectiva de l’artista, que es va enamorar de la bella Zuleika i va viure l´infern de la seva vanitat.

Brus Sauri, s'inicia a la pintura als 20 anys, a través dels sentiments que sorgeixen de la seva passió per la llum, el color i les diferents textures que es produeixen en barrejar materials, com la sorra de marbre o la cendra, amb els quals treballa i experimenta per aconseguir que cada obra transmeti el seu propi missatge.

Encara que va estudiar i va practicar diferents estils i tècniques, es considera autodidacta, aprenent de les seves obres i evolucionant amb elles.

En l'actualitat, treballa ampliant la seva col•lecció “Àngels i Dimonis” que va ser exposada a la Biblioteca Soler i Vidal, de Gavà, al setembre de 2015.

Pintures de Brus Sauri - Comissària de l'exposició Núria Ruiz

Inauguració: dimecres, 14 de desembre a les 19.30 hores
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus