Clàssics a la Torrassa: Concert  Música i èpoques, amb el Duo PrismA
Organitza: CCCT i Comissió d’Actes Culturals M.D. Desemparats
Data: 18 d'octubre de 2019
Hora: 20 h
Duració aprox.:1 hora 30 minuts
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: Auditori La Torrassa(Auditori La Torrassa)
C. Santiago Apòstol 40  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
A l'Auditori la Torrassa gaudireu del recital musical que ens ofereixen la violoncel•lista Eva Otero i el violinista Ioan Haffner. Formen el Duo PrismA, un duo de corda que explora el repertori existent per a aquesta formació i que amb entusiasme i creativitat representen diferents vessants en les quals la música es pot manifestar. La música a través de les èpoques serà el tema central: obres del període Barroc, del Classicisme, el Romanticisme i la Música Contemporània, mostraran l'evolució del llenguatge i l'estil musical.
A l'Auditori la Torrassa gaudireu del recital musical que ens ofereixen la violoncel•lista Eva Otero i el violinista Ioan Haffner. Formen el Duo PrismA, un duo de corda que explora el repertori existent per a aquesta formació i que amb entusiasme i creativitat representen diferents vessants en les quals la música es pot manifestar.

En aquesta ocasió, la música a través de les èpoques serà el tema central: obres del període Barroc, del Classicisme, el Romanticisme i la Música Contemporània, mostraran l'evolució del llenguatge i l'estil musical i donaran vida a una jornada en la qual aquests dos instruments de corda exposaran la seva gran versatilitat i el seu ampli rang de capacitats sonores i expressives.

Eva Otero, violoncel

Va néixer el 1989 a la Corunya (Espanya) i comença els seus estudis de violoncel als vuit anys amb Gabriel Tanacescu i Carolina Landriscini. Continua els seus estudis amb Angel Luis Quintana obtenint el títol de Llicenciat en llicenciatura al Conservatori Superior de Música d'Aragó i posteriorment amb el seu Màster en Interpretació de Música Clàssica a Codarts Hogeschool voor de Kunsten, a Rotterdam, sota la tutela de Herre-Jan Stegenga.
Com a experiència en solitari, va interpretar el concert de violoncel A. Dvorak amb l’Orquestra Simfònica de Codarts a Grote Zaal a De Doelen i PI Tchaikovsky Rococó Variacions per a violoncel i orquestra amb Rijnald Symphony Orchestra de Zoetermeer (Nederlands) sota la direcció d’Andras Cziffra.

Com a experiència orquestral, ha actuat amb Orquesta Nacional de España (ONE), Orquestra Sinfónica de Galicia (OSG), Orquesta Nacional de Cabo Verde, Orquestra GAOS, Orquestra Simfònica CSMA, “Camerata Aragón”, Orquestra Simfònica de Codarts, actuant a De Doelen, (Rotterdam), Auditorio Nacional (Madrid), Musikverein (Viena), Auditori Nacional de Catalunya, Palau de la Ópera de la Corunya (Espanya).
Amb una àmplia experiència en música de cambra, Eva combina la seva tasca a DuoPrismA amb altres actuacions i activitats de docència de violoncel.
Des del març del 2018, Eva toca un violoncel de la Ecole de Mirecourt francesa, realitzada el 1879 per Emile Manesson.

Ioan Haffner, violí

Va néixer el 1990 a París (França) i comença a tocar violí ben petit. Graduats del Conservatori Créteil i del CRR de Boulogne Billancourt i el CRR de Paris. El 2010 continua els seus estudis amb Olga Martinova al Conservatori de Rotterdam on va realitzar un màster en violí clàssic. A més del repertori clàssic, està especialment atret per la música moderna i contemporània. La seva curiositat el va portar a explorar grans temes de la música nova música principal, però també el tango, el jazz, la música mundial ...

Com a experiència solista va interpretar el Concerto Grosso d'Alfred Schnittke amb l'Orquestra de Cambra de Codarts dirigida per Patrick Ayrton a la Doelen de Rotterdam.
Com a experiència orquestral, va actuar amb Ensemble International Musiké amb solistes com Jean Bernard Pommier, Natalia Gutman, Olga Martinova, Henri Demarquette i Gabriel Bacquier; Kamerata Stradivarius Orkest, Amsterdam Chamber Orchestra, RE: orquestra, Metropole Orkest, orquestra del festival del jazz del Mar del Nord amb músics com Ibrahim Maalouf, Jamie Cullum, EST Björn Trio.

Com a experiència de música de cambra, és el guanyador del concurs de Fontys de Tilburg amb el quartet AKOM i finalista de De Grote Kammermuziekprijs a Rotterdam amb el MIR Ensemble. Es va incorporar a les bandes VDRSH i Les Gars Dans L'Coin el 2011. A partir d'octubre de 2014, és primer violí de AKOM Ensemble, conjunt de cambra de música contemporània que premia joves compositors. El 2016 crea DuoPrisma després de conèixer Eva Otero Picado durant una gira d’orquestra a la Xina.

  • XIC
  • Blues & Boogie L’Hospitalet
  • Facebook Pocket Concerts
CENTRE CULTURAL COLLBLANC-LA TORRASSA - C/ Mare de Déu dels desemparats, 87 - 08904 L'Hospitalet - Telf: 93 403 62 53 - Fax: 93 403 62 60
Anar a Ajuntament de L'Hospitalet (nova finestra)