Ajuntament de L'Hospitalet. 100x100 L'Hospitalet

Ciència i tècnicaRSS

 • Veure imatge de TallerInformàtica, nocions bàsiques i respostes raonades. (nova finestra)
  del dilluns 2 de setembre de 2019 al divendres 31 de juliol de 2020
  Aquest taller, que dura tot el curs escolar, vol oferir una visió inicial de l'ordinador presentant-lo com a màquina universal (i virtual) i desenvolupar a través d'ell activitats (adequades a les característiques dels participants) que puguin donar idea de les seves possibilitats.

  Amb aquests coneixements s'ofereix als participants una nova eina de relació amb l'entorn i de creixement personal i afavorir, d'aquesta forma, el pensament analític i el pensament crític.

  Tots els dilluns de 16 a 19 hores
 • Veure imatge de Visites guiades a Torre Barrina (nova finestra)
  del divendres 6 de setembre de 2019 al divendres 31 de juliol de 2020, 11 h
  Lúltim divendres de cada mes a les 11h
  Has estat alguna vegada a les nostres instal·lacions? Vine a conèixer Torre Barrina, motor de la innovació social i de la creació multimèdia a la ciutat. Descobriràs el plató de TV, control de realització, estudis de ràdio i so, aules digitals,...
 • Veure imatge de Smartphone +45 (nova finestra)
  del dijous 26 de setembre de 2019 al dijous 26 de març de 2020, de 18 a 20 h
  Inscripcions obertes!
  Espai obert per conèixer millor les funcionalitats del teu mòbil i explorar les possibilitats que donen les xarxes socials.
 • Veure imatge de Edició de Viquipèdia (nova finestra)
  del dilluns 7 d'octubre de 2019 al dilluns 6 de juliol de 2020, de 17 a 20 h
  Inscripcions obertes!
  Aprèn a editar l'enciclopèdia lliure Viquipèdia- l'obra de referència més gran i popular a Internet amb més de 38 milions d’articles- i comença a crear nous continguts sobre L'Hospitalet o qualsevol altra temàtica que t'interessi!
 • Veure imatge de Curs de programació i robòtica educativa per a impulsar la competència digital i la vocació tecnològica. (nova finestra)
  del dijous 17 d'octubre de 2019 al dijous 26 de març de 2020, de 19 a 21 h
  Amb aquest curs de 40 hores lectives farem una primera aproximació als llenguatges de programació Scratch i ArduinoBlocks. Coneixerem i programarem robots com el mBot, treballarem amb Arduino,  farem videjojocs, domòtica... i inclús crearem APPs. No perdis l’oportunitat d’entrar dins del món del disseny, escaneig i impressió 3D a més de conèixer totes les parts de la impressora, tipus de filaments... i tot el que envolta la tecnologia!

  PLACES EXHAURIDES
 • Veure imatge de Exposició: La taula periòdica (nova finestra)
  del dijous 31 d'octubre de 2019 al divendres 19 de juny de 2020
  Pessics de Ciència. Setmana de la Ciència 2019

  Quan el rus Dmitri Mendeléiev va publicar en 1869 la seva taula periòdica, va ordenar els elements químics coneguts en la seva època, d'acord amb les característiques dels seus àtoms.
  El seu treball va obrir la porta a endinsar-nos al món d'aquestes matèries constituents d'absolutament tot el que ens envolta. La taula periòdica, o sistema periòdic dels elements, és una ordenació en una graella o taula dels 118 elements químics, de menor a major nombre atòmic, de manera que s'aconsegueixen agrupacions d'elements amb propietats atòmiques, físiques i químiques semblants i variacions contínues d'aquestes propietats.

  ATENCIÓ: PRORROGADA FINS EL 19 DE JUNY DE 2020
 • Veure imatge de Cursos multimèdia 1r trimestre del 2020 (nova finestra)
  del dijous 23 de gener al dimecres 4 de març, 15.30h
  La programació de cursos Clic per al primer trimestre de l’any, ja està a punt.

  La inscripció per als cursos començarà el dimarts 14 de gener, a partir de les 15.30h, i es podrà fer tant presencialment a la biblioteca com virtual (alta prèvia a l’aula multimèdia de la biblioteca) a través del següent enllaç: www.puntxarxa.net/l-h/aules/cursos.

  Es recomana a les persones participants seguir els cursos bàsics abans de fer la resta de cursos.
 • Veure imatge de Clic 6. Preparació per a l’examen ACTIC nivell 2 (mitjà) (nova finestra)
  del dimecres 19 de febrer al dimecres 4 de març, de 18 a 20h
  Per a persones que es volen presentar a aquest examen. Veurem els temes més complicats, resoldrem dubtes i practicarem amb possibles preguntes d’examen.

  La inscripció es pot fer tant presencialment a la biblioteca com virtual (alta prèvia a l’aula multimèdia de la biblioteca) a través del següent enllaç: www.puntxarxa.net/l-h/aules/cursos.


  Dimecres, 19 i 26 de febrer i 4 de març, de 18 a 20h.
 • Veure imatge de Clic 3. Editors de foto online (nova finestra)
  del dijous 20 al dijous 27 de febrer, de 10 a 12h
  Coneixerem alguns programes i aplicacions senzilles que permeten retocar fotos. Podeu  portar el vostre telèfon o tauleta.
 • Veure imatge de Clic Júnior: Fem un booktrailer (de 12 a 14 anys) (nova finestra)
  del divendres 21 al divendres 28 de febrer, de 17.30 a 19.30h
  Algun llibre que has llegit t’ha agradat molt? T’agradaria recomanar-lo a la resta de lectors/es a través d’un vídeo? En aquest taller t’ajudarem a fer el teu primer booktrailer.

  Inscripcions: A partir del dimarts 14 de gener, a les 15.30h, a la biblioteca o via formulari web (no disponible amb Internet Explorer).


  Divendres, 21 i 28 de febrer, de 17.30 a 19.30h.
 • Veure imatge de YOMO Barcelona (nova finestra)
  del dimarts 25 al dissabte 29 de febrer
  Tercera edició del Youth Mobile Festival (YoMo)
  El festival interactiu de ciència i tecnologia que trasllada els coneixements de la classe al món real a través d'experiències pràctiques.
 • Veure imatge de Treu el màxim profit al teu Gmail i a les Google Apps (nova finestra)
  del dimecres 26 al divendres 28 de febrer, de 18 a 20 h
  Inscripcions obertes a partir del 5 de febrer
  Coneix les eines gratuïtes que te el teu compte de Gmail i les principals Google Apps: Drive, Calender, Maps, Keep, Hangouts,...
 • Veure imatge de Conferència: Introducció a la tecnologia 5G (nova finestra)
  Dimecres, 26 de febrer, a les 19 h
  La nova tecnologia 5G, significarà una revolució en l'àmbit de la comunicació mundial tal com la coneixem en l'actualitat. El 5G podria multiplicar per cent la velocitat  de 100 megabits per segon (Mbps) a l’actual 4G. Està previst que les xarxes 5G suportin serveis sense fils en àmbits de la informació, les cases i ciutats intel·ligents i la sanitat, entre altres.
 • Veure imatge de Introducció al Premiere per a no iniciats (nova finestra)
  del dimarts 10 al dijous 12 de març, de 18 a 20 h
  Inscripcions obertes a partir del 18 de febrer
  Vols aprendre a editar un vídeo de manera senzilla i eficaç? Inscriu-te en aquest taller d’iniciació a l’Adobe Premiere i descobreix les eines bàsiques del muntatge audiovisual.
 • Veure imatge de Conferència: El gegant de PI. Un viatge per un dels nombres més importants de la matemàtica (nova finestra)
  Dimecres, 11 de març, a les 19 h

  El dia 14 de març és celebra a molt llocs el “Dia de Pi”. Als països anglosaxons, quan escriuen les dates, es posa el mes davant del dia. Per tant, el dia 14 de març s’escriu 3.14: els primers dígits de Pi. Una bona excusa per fer un petit viatge al voltant del nombre Pi i intentar donar resposta a algunes preguntes que ens podem fer: Què representa? Com és? Quan val realment? On apareix? Quina és la seva història? Sempre ha valgut el mateix?  Quina és la seva importància? Què significa que se’l consideri un nombre “transcendent” i a la vegada “normal”? Quina relació te Pi amb la longitud dels rius? Estan amagats a Pi el Quijote de Cervantes o el poema Canigó de Verdaguer?
 • Veure imatge de Taller d'introducció a WordPress (nova finestra)
  del dilluns 16 al dimecres 18 de març, de 18 a 20h
  Inscripcions obertes a partir del 24 de febrer
  Aprèn a crear i gestionar una pàgina web amb WordPress, el gestor de continguts més utilitzat a la xarxa.
 • Veure imatge de Viquimarató: #DonesLH (nova finestra)
  Dimarts, 17 de març, de 17 a 20h
  Acte organitzat amb motiu del Dia Internacional de les Dones
  Esportistes, escriptores, artistes de L’Hospitalet i dones que pertanyen al nomenclàtor femení de la nostra ciutat. Fem-les visibles!
 • Veure imatge de Conferència: Neuroanatomia i Art (nova finestra)
  Dimarts, 17 de març, a les 19h
  Pessics de Ciència. Setmana Mundial del Cervell 2020
  Com funciona el nostre cervell quan contemplem una obra d'art? En aquesta xerrada veurem quines són les principals parts del cervell que hi participen. Des de la retina a les àrees de percepció visual, passant pel tàlam, les estructures que controlen la memòria i les emocions i les que controlen les nostres funcions intelectuals, coneixerem com funcionen de forma coordinada per fer-nos gaudir d'una experiència única.
 • Veure imatge de Conferència: El cerebro del artista.La creatividad vista desde la neurociencia (nova finestra)
  Dimecres, 18 de març, a les 19 h
  Quin és el sentit biològic de l'art? Per què l'ésser humà inverteix tant de temps en crear obres belles i plaents per al nostre esperit? Les primeres mostres conegudes de pintura figurativa es remunten a uns trenta mil anys enrere i, abans de la pintura, els nostres avantpassats ja feien escultures amb forma humana. De manera que des de fa milers d'anys, els humans expressen en un suport material, com una roca o un llenç, unes imatges que reprodueixen la seva percepció de la realitat, una versió pròpia i personal del món que els envolta. Aquest món es construeix a través d'un llenguatge on la seva gramàtica es basa en una rica i complexa combinació de patrons i formes, de colors i llum, i el resultat ens revela la psicologia de l'artista.
 • Veure imatge de Conferència: Art, cervell i malaltia mental (nova finestra)
  Dijous, 19 de març, a les 19 h
  Pessics de Ciència. Setmana Mundial del Cervell 2020
  La xerrada tractarà els següents punts:

  1-La bogeria com a objecte/inspiració artística.
  2-La producció artística de malalts mentals (“l'Art Brut").
  3-Relació cervell / Art / creativitat.
  4-L’estudi científic de la relació psicosi / creativitat.
  5- i un final inquietant…
  Va dirigida a un públic general que tingui curiositat per aquesta temàtica.
 • Veure imatge de Espectacle: Desde el cerebro con humor (nova finestra)
  Divendres, 20 de març, a les 19 h
  Pessics de Ciència. Setmana Mundial del Cervell 2020
  Com afecten al nostre cervell situacions comuns com prendre un gintònic o riure amb un acudit? Com podem hackejar el nostre cervell per augmentar les seves capacitats? En aquest espectacle de Big Van Ciència donarem resposta a aquestes qüestions; tot això amb el segell de Big Van Ciència, amb rigor i molt d'humor.
 • Veure imatge de Taller d'introducció a Adobe Illustrator (nova finestra)
  del dimarts 24 al dijous 26 de març, de 18 a 20h
  Inscripcions obertes a partir del 3 de març
  Aprèn a utilitzar les eines bàsiques d’il·lustració i disseny gràfic d’Adobe Illustrator, el programa més utilitzat pels dissenyadors gràfics.
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400