Ajuntament de L'Hospitalet. 100x100 L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

Exposició: La mirada polièdrica. Dibuixos de Trinidad Sotos Bayarri.

Veure imatge de Exposició: La mirada polièdrica. Dibuixos de Trinidad Sotos Bayarri. (nova finestra)
del 23 d'octubre al 15 de novembre
Hora: dijous, a les 19.30 h.
Duració aprox.:1 hora
Tipus d'entrada: Lliure
Organitzadors: 
Centre Cultural Sant Josep
Lloc: Centre Cultural Sant Josep(Centre Cultural Sant Josep)
AV Isabel la Catòlica 0032  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
Trinidad Sotos Bayarri, pintora i dibuixant, neix a Sabadell el 1927. Deixebla d’Antoni Vila Arrufat, cursa els estudis a l’Escola Superior de Belles Arts de Barcelona -l’actual facultat-, i amplia la seva formació a Venècia i París.

El 1946 presenta la primera exposició individual al Cercle Sabadellès, i anys més tard exposa a París (1959), Roma, Nova York (1961), Filadèlfia, Buenos Aires, Sevilla, Granada, Múrcia, Lleida i Santander.

Les seves obres s’han inclòs en nombroses exposicions col·lectivas i en certàmens nacionals i estrangers. Entre els anys 1981 i 1986 va fer successives exposicions a la Galeria d’Art Intel·lecte de Sabadell.

Ha conreat diverses tècniques pictòriques i calcogràfiques, i també la pintura al fresc. Els temes de les seves pintures giren entorn del paisatge i el retrat, però també hi destaquen composicions de figures i estudis de rostres infantils.

L’ésser humà té la imperiosa necessitat d’estimar i de ser estimat, i mil maneres de fer-ho. D’aquesta recerca col·lectiva d’amor en neixen superherois quotidians les petites històries dels quals conformen el fil d’aquesta exposició. De la mateixa manera que al mapa imaginari de la “Tierra Media” inventada per Tolkien, els personatges d’aquesta “cartografia sentimental” ens atansen a paisatges humans coneguts
o inexplorats, en els quals ens sentirem còmodes o desassossegats fins que també, per a nosaltres, l’amor, l’amant, l’amat siguin un de sol.

Exposició: del 23 d’octubre al 15 de novembre de 2014.

Inauguració: dijous, 23 d’octubre a les 19.30 h.
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400