Ajuntament de L'Hospitalet. 100x100 L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

Intento de asesinato, una exposició de Montserrat Moliner

A l'espai tepekale del TPK
Veure imatge de Intento de asesinato, una exposició de Montserrat Moliner (nova finestra)
del 18 de setembre al 14 de novembre
Tipus d'entrada: Lliure
Organitzadors: 
ASSOCIACIÓ CULTURAL TALLER PUBILLA KASAS
Lloc: ASSOCIACIÓ CULTURAL TALLER PUBILLA KASAS(ASSOCIACIÓ CULTURAL TALLER PUBILLA KASAS)
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
Moliner explica la història de la fàbrica. El 26 de setembre de 1945 es posava en marxa la fàbrica de paper Salvador Torras Domènech, coneguda en els pobles veïns com "la fàbrica" de Flaçà i en el poble simplement per "la fàbrica". Després de mesos de batallar per trobar una sortida va acabar l'activitat l'any 2009, 240 persones es van quedar sense feina (no totes eren de Flaçà).

A principis de 2014 va sortir a subhasta i durant tres setmanes, com a "formiguetes" gent de tot arreu, van començar a emportar-se el que quedava dins. Màquines, mobiliari, etc i etc i etc... Depenent dels condicionants i les butxaques, venien amb camions, grues per traginar la maquinària pesada, cotxes, bicicletes o a peu . Finalment un cop desmantellada, es va tapiar.

Tenia al davant, en un poble de 1.049 habitants, una metàfora sobre el desmantellament, la precarietat, l'enginy i la necessitat que està succeint a tots nivells, i que ens satura el cap. Aquest treball és un joc per anar més enllà d'aquesta saturació, és una construcció a partir de fotografies i dibuixos de diferents moments, actuals i de fa molts anys, relacionant-ho amb una peça que vaig realitzar a partir de la novel•la "Vol de nuit" d'Antoine de Saint Exupery. Una peça que és resultat de la Soledat, del risc de volar en la foscor, i d'herois anònims envers un "deure inevitable", el de sobreviure.

Amb la premissa, també autoimposada, de deixar-me sentir i fer, aquesta construcció pot portar a molts llocs o al no res. A molts llocs perquè l'enginy i la capacitat que tenim de caminar per la foscor obre portes. I al no res, entès com la mort, la mort física dels edificis, la mort de les activitats dels espais creats, la mort de les relacions laborals, i el desmantellament que com a societat/comunitat patim d'una manera reiterada.

Montserrat Moliner. Artista. Actualment, és coordinadora executiva de la Xarxa d'Espais de Producció i Creació de Catalunya (Xarxaprod) i co-directora de LABfàbrica, laboratori de noves tecnologies a Celrà. L'any 2013 va finalitzar el B.A. Top-Up Bachelor of Ats in Design a l'Escola Elisava, amb la col•laboració de la Universitat de Southampton. Altres projectes amb els quals ha estat vinculada: Co-direcció de la Nau Côclea de Camallera (2001-2011). Co-responsable gràfica e il.lustradora de la revista Lo+Positivo, que edita l'ong: gTt (1997-2012)

Més informació a la web del TPK
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400