Ajuntament de L'Hospitalet
  • 37 anys de festes
  • Fira de Sant Jordi
  • Tradició i Cultura
  • Música

Tradició i cultura

No hi ha Festa Major sense representació dels elements de la cultura popular. Activitats com el Fabulari, la Trobada de Gegants, la jornada castellera o el Correfoc han anat prenen força als llarg dels anys. Diables, tabalers i dracs són elements tradicionals de les Festes de Primavera.

Al programa de les Festes de Primavera podem trobar diverses manifestacions d’aquests elements de la cultura popular, com l’Exhibició de les colles i la imatgeria de la ciutat, dijous 20 d’abril, a les 20.30 hores, amb la participació de grallers, gegants, capgrossos, esbarts dansaires, sardanistes, castellers, trabucaires, diables i bestiari amb la música interpretada per la Banda Provençana.

El Fabulari, que té lloc el dissabte 22 d’abril, a les 17 hores,  fa sortir al carrer dracs, gegants i tot tipus de bestiari. Una cavalcada mitològica que sortirà de la plaça de l’Ajuntament per recórrer els carrers del Centre.

La Diada de Sant Jordi, el 23 d’abril, es propicia per a les activitats de Tradició i cultura. De bon matí s’instal•len les paradetes amb llibres i roses a la rambla de Just Oliveras. Trabucaires de tot Catalunya surten de l’Harmonia (10 hores) per despertar els més dormilegues, mentre a pocs metres de distància se celebra la Trobada de gegants (concentració i plantada a la plaça de l’ajuntament a les 9.30 hores), que enguany arriba a la 28a edició. A les 12.30 hores la Colla Jove fa d’amfitriona als Carallots de Sant Vicençs dels Horts i Vailets de l’Empordà, a la Jornada Castellera de la plaça de l’Ajuntament.

I els més petits es disfressen de cavallers, dracs i princeses per anar als jardins de Can Sumarro, a les 12 hores, i escoltar contes i cançons a ritme de blues.
Les Festes de Primavera es clouen amb la Nit de Foc (20.30 hores) on les colles de diables ompliran els carrers d’espurnes de foc al compàs del tabals, per conduir a l’Esclat final i focs artificials, a les 22.15 hores.
  • Segueix-nos a Twitter
  • Segueix-nos a Facebook
  • Segueix-nos a Instagram
  • Segueix-nos a Issuu
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400