Ajuntament de L'Hospitalet

Llibres per a Sant Jordi

Veure imatge de Oblidades ombres (nova finestra)
Ramon Breu

Oblidades ombres

Berga: L’Albí, 2024

Després de Les llàgrimes del dictador i El dia dels Beatles, és la tercera novel·la, de la “trilogia de la memòria”, la qual pren com a tema central l’època marcada per la dictadura del franquisme. Un relat d’acció, trepidant i amè, però no per això menys cruent.

Ramon Breu aposta per reivindicar la memòria i la dignitat dels seus personatges, aquells que van plantar cara a la dictadura en una guerrilla urbana, aquells que avui ja semblen ombres amagades en l’oblit.

Veure imatge de Miraflores: suite urbana para mezzosoprano (nova finestra)
Nicolás Cortés Rojano

Miraflores: suite urbana para mezzosoprano

Almeria: Círculo Rojo, 2024

Nicolás Cortés Rojano, historiador i antropòleg, entusiasma a la crítica amb aquest relat que és gairebé reportatge social, prenent com escenari la crisi econòmica del 2008. En una magistral barreja de novel·la negra, dietari intimista i reportatge periodístic, l’autor convoca un món violent i desolador, matisat per un rerefons profundament literari i humà.

Veure imatge de Una aventura de por vida (nova finestra)
María Concepción G. Lorenzo

Una aventura de por vida

Madrid: Éride, 2024

La Sara s’enamora d’un home gran i casat que l’aïlla del seu món. Anys després, alliberada d’aquesta relació, ens explicarà la seva història. En aquesta novel·la que combina passatges desoladors i optimistes, la María Concepción G. Lorenzo reflexiona sobre la nostra capacitat de supervivència en situacions complicades. Amb una prosa fresca i un diàleg clar i senzill, l’autora ens convida a endinsar-nos en aquest relat honest i encara avui molt important.

Veure imatge de Las hijas de la fábrica (nova finestra)
Raúl Montilla

Las hijas de la fábrica

Barcelona: Grijalbo, 2024

En aquesta saga familiar Raúl Montilla ens trasllada a finals del segle XX, una època de canvi i lluites socials. Tres generacions de dones ens marquen un recorregut per la perifèria d’una Barcelona assetjada per la violència i les revoltes socials, sense deixar de banda l’amor i el desig de llibertat que tot això ho impregnen. Una excel·lent novel·la que mostra la dificultat de mantenir els ideals en temps de penúries.

Veure imatge de Daniel Gonzo y la Hermandad (nova finestra)
Víctor Oliva Jimeno

Daniel Gonzo y la Hermandad

Sevilla: Punto Rojo, 2023

El protagonista de Víctor Oliva Jimeno, en Daniel Gonzo, lluitarà per mantenir la pau després dels horrors de la setzena Guerra Mundial. Aquesta novel·la juvenil de ciència-ficció ens mostra un planeta llunyà en un present apocalíptic. però on no falta l’esperança de trobar un món millor. Un relat on la màgia i la fantasia farceixen la recerca heroica de la concòrdia, un noble propòsit amb què el lector contemporani pot empatitzar.

Veure imatge de Sendero de Estrellas (nova finestra)
Marta Renato

Sendero de Estrellas

Madrid: Maeva, 2024

En la seva primera novel·la, Marta Renato ens convida a endinsar-nos en el Pirineu català del 1522 per acompanyar una jove curandera. La Núria lluitarà per utilitzar la seva coneixença de les plantes medicinals sense ser per això perseguida. Abocada a defensar els relats dels anònims, Marta Renato ens presenta una novel·la històrica farcida de noms que, si no van passar a la posteritat, van ser claus per l’avenç del món.

Veure imatge de Cuando se tienen dos casas (nova finestra)
J.D. Romero Mora

Cuando se tienen dos casas

Sevilla: Libros Indie, 2023

Aquesta novel·la, que és gairebé una tragicomèdia, té com a protagonista una casa amb un secret amagat durant segles. Amb personatges vius i un pèl extravagants, J.D. Romero Mora combina l'humor amb una dosi de misteri i terror. És considerada pel poeta José Agudo una immersió en l'inexplorat gènere del surrealisme màgic.

Veure imatge de Niña rara (nova finestra)
Alba Guillén Fernández

Niña rara

Almeria: Círculo Rojo, 2023

Alba Guillén Fernández, en un poemari autobiogràfic fruit d'emocions experimentades durant els seus trenta-dos anys, ens parla de sensacions tan universals com el desamor, la soledat, l'autoacceptació, el desig o el dol. Portant per bandera el rebuig a la felicitat imposada dels temps moderns, l'autora reivindica la tristesa com una emoció digna de ser escrita. Aquest llibre intenta mostrar una mà amiga a aquelles persones que pateixen, i ho fa a través de la seva pròpia vulnerabilitat.

Veure imatge de Limbo Hotel (nova finestra)
Enrique Fernández

Limbo Hotel

Madrid: Spaceman Project, 2023

Enrique Fernández ens presenta un nou projecte amb il·lustracions captivadores i una història trepidant. L'autor traça una atmosfera ben definida que convida el lector a endinsar-se en el món d'en Kein, desolat per la mort de la seva dona, però decidit a mantenir viu el que havia sigut el somni dels dos: el Limbo Hotel.

Veure imatge de Soul: la novel·la gràfica (nova finestra)
Manuel López Poy; Pau Marfà [il.]

Soul: la novel·la gràfica

Barcelona: Redbook Ediciones, 2023

Amb les paraules de Manuel López Poy i les il·lustracions de Pau Marfà aquesta novel·la gràfica ens presenta un recorregut fascinant per la història de la mùsica popular negra. Des dels seus orígens fins a la seva evolució en altres gèneres, el llibre tracta amb coneixement, respecte i admiració un gènere que va ensorrar barreres racials i va assolir l’èxit absolut tot i tenir l’establishment en contra.

Veure imatge de Cuatro pinceladas de divulgación científica (nova finestra)
Rafa López Martín

Cuatro pinceladas de divulgación científica

Barcelona: Rafa López Martín, 2024

En Rafa López Martín, biòleg, docent, naturalista i escriptor, ens presenta aquest llibre de divulgació científica on exposa de manera clara i amena curiositats d’ecologia, fauna, vegetació i història natural. Escrit i editat per ell mateix, és un projecte emprès amb dedicació i amb ganes de compartir amb el món el seu amor per la biologia.

Veure imatge de Cómo hablar con un adolescente y que te escuche (nova finestra)
Jordi Nomen

Cómo hablar con un adolescente y que te escuche

Barcelona: Arpa, 2024

Quantes vegades hem sentit que els adolescents són complicats? Després de l'èxit del seu primer llibre, El nen filòsof (2018), Jordi Nomen intenta escurçar la distància que puguem sentir quan es tracta d'aquest grup de la nostra societat. Després de conversar amb els protagonistes d'aquest problema, l'autor cedeix la veu en mencionades ocasions perquè els mateixos adolescents ens expliquin les seves pors i els seus conflictes, i ell mateix proposa consells i pautes per facilitar la tasca a pares i educadors.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400