Exposicions

El Retaule de Sant Roc

Data: del 20 d'abril al 30 de desembre
Tipus d'entrada: Lliure
Organització i producció:
Museu d’Història de L’Hospitalet
Restauració:
Gonzalo Sanz de Goicoechea i Gabriela Domínguez Filippetti (col.laboradora) / Centre de Conservació i Restauració de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya
Textos i documentació:
Jaume Codina / Joaquim Garriga / Jordi Pablo / Alícia Suàrez / Museu d’Història de L’Hospitalet
Disseny i muntatge:
Museu d’Història de L’Hospitalet

Entre l’important patrimoni artístic que gestiona el Museu d’Història de l’Hospitalet hem de destacar tres retaules religiosos del segle XVI procedents de l’antiga església de Santa Eulàlia de Mèrida de l’Hospitalet. Aquest conjunt, que es coneix com a Retaule de sant Roc és una peça cabdal per al coneixement de l’art del Renaixement català, i s'atribueix a Jaume Huguet I. 
Es tracta d’una obra artística de gran impacte dins el context de l’època, que ha sobreviscut a més de 400 anys d'història, i que s'ha convertit, així, en un company d'història dels nostres avantpassats. 
És testimoni d’epidèmies, guerres i transformacions, forma part de la nostres creences religioses i de les nostres festes i és, en definitiva, un punt de referència del nostre passat cultural. 
 
El projecte ha comptat amb la col.laboració d'un seguit de professionals i especialistes que han fet possible l'exposició. Entre ells, Jaume Codina, historiador; Jordi Pablo, estudiós de la cultura popular; Joaquim Garriga, professor d’història de l’art de la Universitat de Girona; Alícia Suárez, professora d’història de l’art de la Universitat de Barcelona, Gonzalo Sanz, restaurador, i Puri Loscos, directora del Museu d’Història de L’Hospitalet-

> veure Recull de textos
Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10 - Avís legal