Exposicions

La Col.lecció d’art de L’Hospitalet.

Obra sobre paper IV
Detall Cartell ExposicióVeure imatge de Detall Cartell Exposició (nova finestra)
Data: del 24 de gener al 30 de març
Tipus d'entrada: Lliure
Organització i producció: Museu d’Història de L’Hospitalet 

Curadora:
María José González Madrid 

Disseny i muntatge: Òscar Bestué

L’Hospitalet compta amb una important col·lecció d’art que s’ha anat formant al llarg dels anys. Fa poc presentàvem el catàleg editat amb motiu de les exposicions organitzades pel Museu els anys 2006 i 2007, en el qual es feien paleses la riquesa i la varietat d’iniciatives que han donat lloc al fons d’art que avui tenim. 

Aquesta exposició, la darrera de les quatre organitzades, vol donar a conèixer aquelles obres que formen part del fons d’art i que ha adquirit directament l’Ajuntament de la ciutat.
Amb aquesta política de creixement s’ha ampliat el fons d’art amb obres d’artistes catalans importants i coneguts com Antoni Clavé, Modest Cuixart, Francesc Domingo, Carles Fontseré, Montserrat Gudiol, Guinovart, Hernández Pijoan, Joan Junyer, Miró, Ràfols Casamada, Tàpies, Francesc Todó, Josep de Togores i Moisès Villèlia, que es podran veure a l’exposició que ara presentem. 

Al fons d’art també hi ha obres de l’artista Rafael Barradas, que són adquisicions fetes pel nostre municipi, entre les quals destaca Barcelona, 1918, que ha estat demanada en diverses ocasions per participar en mostres internacionals i de relleu sobre l’art de les avantguardes.
Les obres de Carme Aguadé, Anna Aragüés, Adolf Genovart, Maria Girona, Sílvia Gubern, Maria Helguera, Antoni Llena, Robert Llimós, Víctor Mira, Francesc Viladot i Mateo Vilagrasa van ser adquisicions vinculades a diferents iniciatives ciutadanes, com la “Conferència dels homes i dones d’esquerra”, i també a les fires d’art solidari, com Solid’Art, on els darrers anys s’han
adquirit les obres de Maria Jesús Anechina, Joan Brossa, Josep M. Riera i Aragó, Josep Uclés i Joan Vila Casas. 

Volem continuar ampliant aquest fons d’art contemporani que sentim tan important i tan representatiu de la nostra ciutat. A més, per cloure aquesta programació d’exposicions, que ens ha permès de presentar la part gràfica de la nostra col·lecció, voldria fer un reconeixement a les donacions fetes per l’Agrupació d’Amics de la Música i els germans Jaume i Pere Reventós, i a tots els artistes, ciutadans i ciutadanes que han ajudat a fer créixer aquest fons. 

> Anar a Catàleg

Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10 - Avís legal