La Dansa aèria és la fusió o combinació de la dansa contemporània amb les arts
circenses,acrobàcies i teatre,on la coreografia es realitza principalment allunyada del sòl. És una disciplina molt física, que requereix una gran feina muscular de força per a sostenir el propi cos en l'aire i també de flexibilitat per a efectuar les “figures acrobàtiques”.
En aquest taller podreu aprendre aquesta disciplina partint des de zero o be ampliar els vostres coneixements de trapezi, aro o teles.
Classe gratuïta de prova: 19 de setembre a les 19 hores
Vine a fer teatre a l'Escola Municipal de Música - Centre de les Arts de la ciutat!
Infants, joves i adults! Per a tots els nivells!
Vine a gaudir del teatre i fer amistats!
El Dancehall és tot un estil de ballar i de comunicar-se amb els altres que va néixer a Jamaica, cap a la dècada dels 80. Ara mateix és prou conegut dins del panorama musical i dins del món de la dansa.
A La Bòbila podràs aprendre aquest estil de la mà de Sheila Ortega que assegura que, si practiques dancehall guanyaràs groove, aprendràs a aprofitar l'espai, a tenir control sobre el teu cos i, per sobre de tot, gaudiràs ballant.
Tenim un nou projecte de dansa participativa entre mans: “Juerga’s Club” i la proposta és que els coreògrafs Guille Vidal-Ribas i José Manuel Álvarez ens acompanyin en la creació d’una peça que barregi el flamenc i les danses urbanes. Aquestes dues disciplines, encara que no ho sembli, tenen molt en comú: totes dues van néixer de moviments populars i segueixen vivint als carrers i les places.
No cal tenir coneixements de dansa!!!!!
La proposta és crear una peça de 25-30 minuts que s’exhibirà el dia 24 de març durant els actes de la Quinzena Metropolitana de la Dansa a la ciutat de L’Hospitalet de Llobregat.
Si estàs interessada, escriu-nos un correu a ccultural.labobila@l-h.cat o fes-nos un truc als matins al 93403.26.50.
Pell, és la posada en escena de l’antologia discogràfica més extensa que mai s’ha fet de la cançó d’autor del País Valencià, escrita i cantada en la nostra llengua. Vindicació i reivindicació dels quaranta-cinc noms imprescindibles per conèixer la història de la nostra cançó, des de Raimon fins els nostres dies.
Podríem dir que la mort és la nostra companya de vida, però gairebé mai la veiem al nostre costat. I quan ens crida l’esquivem o ens amaguem. Què passaria si la veiéssim sencera, dempeus i amb un nas igual que el nostre? Quatre clowns coincideixen amb la mort en un jardí ple de flors. No sabem el que els hi depararà el dia…
Trobada mensual del nostre club d'òpera. Aquesta vegada dedicat a Macbeth
Obra de teatre dramàtica pensada i creada amb molt de sentiment:
“...Y así cesa la voz de madre, honrada desde tiempos viejos:
si en el viaje descubres un tesoro en tu pecho escondido,
comparte con tus compañeros qué guarda ese cofre protegido,
para que lo hagamos más bello, más rico, más lejos.”
Escriptura, interpretació i direcció: Rubèn Arroyo Servan
Creación musical: Victor Vilar Segura, Rubèn Arroyo Servan i Hans Zimmer
Violí i tècnic de so: Alejandro Mateo Garcia
Arpa barroca (àudio): Víctor Ojeda Bautista
Àudios ambientals: Berta Sabatés Coll i Victor Vilar Segura
Pintura cartell: Carlos Sànchez Maydana
Agraïments: Luis Sastre Cantero, Marcos Garcia Barrero, Jesús Eguia Armenteros, Sadurní Vergés,
Lluís Mayench, Francesc Chimelis, Adrian Lascom i Rafael Escobar
En aquest treball de luxe hi ha amor, humor i una essència: el teatre és vida i és divertit. En aquest joc que va dels deus a lo diví és on podrem gaudir de l’elegància del mestre Rafael Álvarez “El Brujo” i el seu domini de l’escenari. Que així sigui.
Raúl Alcaraz (L'H) va viatjar en gira teatral per l'Argentina al 2015. 50 dies. Li van donar per a molt... I a sobre van guanyar el mundial!!
Va observar com parlen allà, com respiren, què els mou? Els seus menjars, beuratges, passions, plors...
Raúl vol conjuminar totes les anècdotes i acudits en una història divertida, cultural i reveladora de la població Argentina.
Com es veu la República des dels ulls d'un còmic gallec català del LLOBREGAT? Mira vós!
100 minuts per a reconèixer a Raúl en estat pur i gaudir un mà a mà amb el seu públic.
Se us passarà rabent, estigueu atents...
Si encara no ho coneixes no et perdis l'oportunitat. Mai és tard!
En L'Hospitalet es creix encara més si cap...
Us farà riure, qui sap si conèixer i discórrer sobre les diferències entre societats.
Té, com sempre, moltes ganes de sentir-vos riure i veure-us. :)
L’Ada és una nena que quan va néixer es deia Adam. Des de ben petit sentia que motxilla invisible que duia li pesava massa. Així que un dia va decidir desprendre’s de la motxilla i amb ella va perdre l’”m” del seu nom... i es va convertir en Ada.
Ojos Verdes reivindica la cançó popular espanyola com una part de la nostra essència: és un tipus de música que injustament es relaciona amb el franquisme i que per tant tothom intenta esborrar de la memòria col·lectiva. No obstant això, la copla neix a la República i connecta directament amb les nostres arrels més pures, més populars i més autèntiques.
Un professor de clàssiques ha estat destituït del seu càrrec en una universitat i passa els dies en un centre de reeducació. Al seu cap es barreja la realitat i la ficció i això li comporta diferents conflictes amb la direcció del centre. Comença aquí un debat per reflexionar sobre els límits de la moral i la llibertat d’expressió.
Escenografia, titelles, música i interpretació pensades per captar l’atenció i l’interès dels més menuts i menudes, per gaudir plegats en una clariana de bosc plena de vida, música i un text rimat ple de color.
La Celest és una dona gran que acaba de perdre el seu marit i que, aparentment i davant la sorpresa dels altres, no mostra cap tipus d'aflicció per la pèrdua que acaba de viure. Paral·lelament la Paula espera a casa seva l’arribada del Marc, un noi que ha conegut fa molt poc. Tot i que el noi està convençut que la Paula l’ha convidat al pis perquè li faci una pàgina web, el vertader motiu pel qual la Paula ha proposat la trobada és un altre: en Marc és totalment idèntic al germà de la Paula, en Pol, que va morir fa 6 mesos.
Podeu obtenir les vostres entrades escrivint a cia.trapananda@gmail.com
Adaptació teatral de la novel·la La plaça del Diamant de Mercè Rodoreda.
Una posada en escena senzilla, amb uns efectes audiovisuals impactants i sobretot la destresa en seleccionar els punts clau de la història.
Celebrem els 100 anys del naixement de la Maria Aurèlia Capmany, amb un espectacle que vol ser un homenatge a la dona compromesa en la lluita per la igualtat de gènere, a l’educació en valors de l’escola republicana i a la grandesa de la cultura popular del carrer.
Dedicado a Manolo Sanlúcar. Con David Palomar, José Canela y Juaquin "El Duende" al cante, Antonio Carrión y Paco Garfia a la guitarra y Karime Amaya al baile. Presenta, Antonio Moreno.
La coreògrafa argentina Marina Otero presenta aquesta premiada peça sobre la mirada narcisista amb cinc cossos prestats. Sempre ha pujat a l’escenari com una lluitadora, una heroïna, però aquesta vegada la creadora argentina Marina Otero deixa el seu lloc perquè els cinc performers-ballarins parlin per ella a través dels seus cossos.
Programa doble. Gratuït amb aforament limitat.
Lasala - ALIVE: Lasala és una companyia basca de dansa contemporània dirigida per Judith Argomaniz, centrada en la contínua recerca per generar un llenguatge físic i una estètica actual. (Durada 15 min)
Marea Danza - RODA: Roda és una peça coreogràfica amb la que Marea Danza recupera el folklore valencià i l’apropa a la creació contemporània. (Durada 25 min)
Música, audiovisuals, paraula i moviment en viu es combinen en aquesta conferència-espectacle que busca explicar les danses urbanes en totes les seves dimensions. Un discurs dinàmic i accessible per a tots els públic, enriquidor tant per a un públic expert com per a qui vol acostar-se a les danses urbanes.
Programa doble. Gratuït amb aforament limitat.
Man Drake & Tomeu Vergés - QUE DU BONHEUR (?): Al ritme d'un metrònom una dona es desplaça repetint i transformant un seguit de gestos quotidians. Presonera d'un ritme implacable; en part imposat per la societat i en part, per la imatge que s'imposa ella a ella mateixa. (Durada 35 min)
Claudia Mirambell “FAKE YOU”: Original vs marca blanca. El cos digital pretén ser succedani del cos real. Ens trobem davant d’un paisatge minat de missatges contradictoris entre la demanda impulsiva de ser omnipresents i alhora la de ser únics. (Durada 15 min)
Programa doble. Gratuït amb aforament limitat.
LaSadcum - ACLUCALLS: Aclucalls és una peça de dansa multidisciplinar que exposa els traumes i les frustracions de la generació Z. Un retrat grotesc de la societat i de la generació post-internet. (Durada 20 min)
L'atapeïda - ESBERLAR: Ens endinsem en un món hipotètic, on els nostres tres personatges es trobaran amb impediments per a seguir-se regint per les normes que fins ara els acompanyaven. Un viatge físic i gestual guiat per les emocions del concepte de trencament. (Durada 35 min)
Arrel, profunditat, obertura, universalitat... Són paraules molt lligades a les trajectòries i personalitats de Andrés Marín i Jon Maya, L’arrel flamenca de Marín i la dansa basca de Maya són les eines de d’on neix la creació d’ambdós, i és a partir d’aquí que tots dos s’imbueixen en un diàleg constant d’encontre amb altres cultures, disciplines i realitats artístiques.
L'advocada Marinetti és una dona implacable i amargada que ha denunciat a gairebé tot el veïnat. La seva vida canvia el dia en què l'Omar, un nen refugiat, cau de la branca de la seva noguera. El nen transforma la seva vida per complet i per poder quedar-se amb ell, diu que és una nou i que, segons una antiga llei, tots els fruits que cauen al seu jardí li pertanyen. El jutge i el fiscal, incrèduls, escolten als testimonis. Mentrestant, l'Omar recorda com va haver de fugir d'un país en guerra i com va perdre als seus pares al mar, esperant tenir una oportunitat a la vida.
MIVION és un acrònim en llengua serbocroata, format per l’abreviació de les paraules “nosaltres”, “vosaltres” i “ells/elles”. Era el títol del programa que dirigia l’Slobodan Minic, reconegut periodista, director de la secció de cultura de Ràdio Sarajevo, en què va entrevistar personalitats de l’ex república de Iugoslàvia. El seu és un testimoni sobre el progressiu avanç de la intolerància, el nacionalisme i l’autoritarisme, però també sobre la força de la cultura i el diàleg.
Marta Gómez, cantautora i compositora colombiana, celebra 20 anys de carrera discogràfica, amb un concert que, juntament amb la seva banda recorrerà gran part de les cançons que l’han portat a ser considerada una de les cantautores més representatives de Llatinoamèrica, no només per la seva qualitat musical sinó també per la seva especial preocupació per les diferents realitats socials que es viuen al món.
El 2019, es van obrir més de 5000 expedients a Espanya per casos de violència filio parental, que és com es denomina el conjunt de conductes reiterades de violència física o psicològica dirigida dels fills/es als progenitors, o aquells adults que ocupen el seu lloc. Es tracta d'un problema tabú a què les famílies s'enfronten sovint amb vergonya, sense eines i en solitud. Partint d'aquesta realitat, Kulunka teatre ens proposa aquest espectacle de teatre gestual i de màscares.
Al setembre de 2023 farà cinquanta anys del cop d’estat militar a Xile. Milers de homes i dones foren assassinats, torturats i empresonats per ordre dels militars colpistes. El cantautor Víctor Jara, referència de la Nova Cançó Xilena fou un d’ells. És, en aquest context, que el cantautor xilè Nano Stern, presenta un concert en el que estableix un diàleg amb les cançons emblemàtiques de l’època, amb especial èmfasi en l’obra del llegendari Victor Jara.
Dos atracadors molt “professionals” i un ajudant intentaran robar les joies d’un marxant i el seu agent de seguretat. En el món del clown, res és el que sembla.
Què faries si et quedés un mes de vida? En Pere té una llista enorme de coses boges que vol fer abans del final: deixar la feina, fer la volta al món, ser descaradament sincer amb tothom, passejar-se despullat pel Passeig de Gràcia, pujar de genolls a Montserrat, fer un trio… I la més important: assegurar-se que la seva dona serà feliç quan ell falti.
PER MOTIUS ALIENS A L’ORGANITZACIÓ, ENS HEM VIST OBLIGATS A CANVIAR LA DATA DEL CONCERT INICIALMENT PREVISTA PEL 3 DE MARÇ AL DIVENDRES 12 DE MAIG DE 2023. LES ENTRADES ADQUIRIDES SERAN VÀLIDES PER AQUESTA NOVA DATA. TOTS AQUELLS QUE DESITGIN EL RETORN DE L'IMPORT PODEN SOL·LICITAR-HO A ENTRADAS@CODETICKETS.COM
De tu casa a la mía és el retrat musical de dos poetes universals. Rosalia i Lorca, de la mà i el sentiment de dos artistes, dos ànimes amb una complicitat que ve de lluny. Uxia i Javier. Ruibal i Senille. Dos grans amics que ja es coneixien de fa temps, però que mai havien aprofundit tant en la interacció, aconsegueixen entrelligar un joc quasi perfecte de dualitats.
Una peculiar troupe d’òpera, formada per cinc excèntrics cantants es disposa a realitzar un recital amb un repertori dels més grans compositors del gènere. Al llarg de la representació s’aniran desvetllant les passions ocultes i els anhels de cadascun d’ells i que els portaran a situacions disparatades i impredictibles. Premi Max 2019 al millor espectacle musical.
Ventafocs, una jove dominada per la seva madrastra des de la mort del seu pare, l'obliga a treballar per a ella i les seves dues germanastres com a serventa en la seva pròpia casa. Quan reben les invitacions per al ball de organitzat al castell, en el qual es rumoreja que el príncep triarà a la seva futura esposa ambdues es burlen de Ventafocs, que no ha estat convidada, per ser considerada la serventa de la casa.
Ventafocs, una jove dominada per la seva madrastra des de la mort del seu pare, l'obliga a treballar per a ella i les seves dues germanastres com a serventa en la seva pròpia casa. Quan reben les invitacions per al ball de organitzat al castell, en el qual es rumoreja que el príncep triarà a la seva futura esposa ambdues es burlen de Ventafocs, que no ha estat convidada, per ser considerada la serventa de la casa.
Ajuntament de L'Hospitalet