Arts plàstiques i visuals

RSS
 • Veure imatge de Taller de fotografia (nova finestra)
  Del dijous 8 de setembre de 2022 al dissabte 22 de juliol de 2023

  Taller de fotografia

  TPK Art i pensament contemporani

  El Taller de fotografia del TPK ofereix acompanyament en el procés, assessorament i eines per desenvolupar projectes fotogràfics.

 • Veure imatge de XIC (Xarxa d'intercanvi de Coneixements) Tallers 2022-2023 (nova finestra)
  Del dilluns 19 de setembre de 2022 al divendres 15 de desembre de 2023

  XIC (Xarxa d'intercanvi de Coneixements) Tallers 2022-2023

  Comparteix els teus coneixements Aprèn i ensenya a la XIC

  COMPARTEIX ELS TEUS CONEIXEMENTS
  Aprèn i ensenya a la XIC

  2022-2023
  La XIC ( Xarxa d’intercanvis de Coneixements) del Centre Cultural Collblanc-la Torrassa, és un sistema d’intercanvi de sabers, habilitats i experiències, obert a tothom i sense ànim de lucre. Les persones interessades en aquests intercanvis poden oferir i/o rebre coneixements tant de tipus intel·lectual, com de contingut tècnic o artístic. Així es constitueix una xarxa oberta de professorat i alumnat de manera voluntària. Les persones que hi vulguin participar s’han de posar d’acord en els continguts, el mètode, el lloc, l’horari, la freqüència i la durada dels intercanvis.
  La XIC vol posar a l’abast dels veïns i veïnes de Collblanc – La Torrassa un instrument valuós d’aprenentatge, d’intercanvi relacional i de cooperació voluntària.
  Les característiques de la XIC fan que l’oferta i la demanda de tallers i activitats es renovi constantment.
  Per saber exactament quines activitats estan en actiu en un moment concret, consulta el llistat a la web del Centre Cultural Collblanc – La Torrassa.

 • Veure imatge de Dibuix i pintura (nova finestra)
  Del dimarts 20 de setembre de 2022 al dijous 29 de juny de 2023, 17:00 h

  Dibuix i pintura

  Per experimentar i aprendre tècniques pictòriques, on el color i la forma són la base.

  Dies: els dimarts i dijous

  Horari: de 17.00 a 20.00 h

  Inici:  20 de setembre

 • Veure imatge de Thesis (2010), © Gino Rubert, VEGAP, Barcelona, 2022 (nova finestra)
  Del dimecres 5 d'octubre de 2022 al diumenge 26 de febrer de 2023

  Gino Rubert. Fatamorgana

  Gino Rubert és un pintor extravagant i difícil de classificar. Tan bon punt escriu novel·les romàntiques com dissenya peces de roba impossibles, compon hits estiuencs o puja a un escenari per riure’s de si mateix i del món de l’art. En paraules de l’artista: «el valor d'una obra d'art no depèn tant d’allò que conté com d’allò que desencadena».

 • Veure imatge de Gino Rubert. Fatamorgana (nova finestra)
  Del dimecres 5 d'octubre de 2022 al diumenge 26 de febrer de 2023

  Gino Rubert. Fatamorgana

  Gino Rubert és un pintor extravagant i difícil de classificar. Tan bon punt escriu novel·les romàntiques com dissenya peces de roba impossibles, compon hits estiuencs o puja a un escenari per riure’s de si mateix i del món de l’art. En paraules de l’artista: «el valor d'una obra d'art no depèn tant d’allò que conté com d’allò que desencadena». Partint d'aquesta reflexió, l’exposició “Fatamorgana” proposa una mirada polièdrica en què els seus quadres-collage més característics dialoguen amb rareses rescatades de l’estudi i pintures recents que incorporen llum i so.

 • Veure imatge de Del disseny © La Baula, L'Hospitalet, 2023 (nova finestra)
  Del dimecres 5 d'octubre de 2022 al diumenge 26 de febrer de 2023

  Gino Rubert. Fatamorgana

  L'exposició Fatamorgana, de l’artista Gino Rubert és una tragicomèdia romàntica protagonitzada, entre d’altres, per fades canviants, mariners incauts i il·lusions —algunes d’òptiques i d’altres de truncades— on el glamur, la sensualitat i l’humor aparents conviuen amb la més profunda malenconia. Aquesta exposició és un dels monogràfics més extensos que s’han fet fins ara sobre Gino Rubert.

 • Veure imatge de Curs de projectes fotogràfics (nova finestra)
  Del dijous 6 d'octubre de 2022 al dijous 15 de juny de 2023, de 19 a 21 h

  Curs de projectes fotogràfics

  El curs de creació de projectes vol ser una eina, teòrica i pràctica, per descobrir noves possibilitats creatives i permetre que l'alumnat pugui expressar les seves inquietuds en imatges.
  Al llarg de la durada del curs (anual) es treballaran tant els plantejaments inicials i els seus desenvolupaments com l'elecció dels materials finals segons el format de presentació del projecte (publicació i/o exposició). 

 • Veure imatge de De les fotografies © La Baula. © Del disseny de l'exposició ESDAPC Serra i Abella. (nova finestra)
  Del dijous 13 d'octubre de 2022 al dilluns 13 de febrer de 2023

  INFLAT. Escola d'Art Serra i Abella

  «INFLAT»,  és un projecte de col·laboració entre l’Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella de L’Hospitalet de Llobregat i el Centre d’Art Tecla Sala. Hi participen els alumnes de 4t del grau en Disseny Gràfic, de l’assignatura Muntatges Efímers, que consisteix a conceptualitzar i dissenyar un projecte expositiu.

  Prenent com a punt de partida la novel·la clàssica Planilàndia (1884), d’Edwin A. Abbott, es proposa un viatge per les diferents dimensions geomètriques, des d’on observar els conflictes intrínsecs en les relacions de poder de tota societat.

 • Veure imatge de Ceci n'est pas un bicorni (nova finestra)
  Del divendres 4 de novembre de 2022 al diumenge 5 de febrer de 2023

  Ceci n'est pas un bicorni

  Mirades contemporànies envers la col·lecció del Museu de L'Hospitalet

  “Ceci n’est pas” és un projecte que neix l’any 2014 a partir d’un ús irònic del ja en si mateix irònic títol de la coneguda obra de René Magritte. És una proposta artística on es convida diferents artistes a participar en una espècie de joc semàntic on relacionar els seus treballs personals amb alguna de les peces que obren en poder del Museu de L’Hospitalet. 

 • Veure imatge de Del disseny © La Baula, L'Hospitalet, 2023 (nova finestra)
  Del dimecres 14 de desembre de 2022 al diumenge 28 de maig de 2023

  Ferran Garcia Sevilla. Cosmos-Caos

  Allunyant-se d’una ambició retrospectiva convencional, l’exposició presenta una selecció de treballs de períodes i llenguatges diferents que ens permeten intuir problemes existencials i morals de plena actualitat. Sempre experimental, des-sacralitzador, irònic i impactant, l'aportació de Ferran Garcia Sevilla és un magnífic exemple de la militància de l'art d'avantguarda enfrontada a la postmodernitat.

 • Veure imatge de Ferran Garcia Sevilla. Cosmos-Caos (nova finestra)
  Del dimecres 14 de desembre de 2022 al diumenge 28 de maig de 2023

  Ferran Garcia Sevilla. Cosmos-Caos

  El Centre d’Art Tecla Sala i el Museu Nacional d’Art de Catalunya presenten un projecte amb dues accions al voltant de la figura de l'artista Ferran Garcia Sevilla (Palma de Mallorca, 1949) que porten a terme en col·laboració: l’exposició retrospectiva Cosmos-Caos i la donació que l’artista fa al Museu Nacional d’un important conjunt d’obres del seu període conceptual.

 • Veure imatge de Géographies intérieures (nova finestra)
  Del dilluns 9 de gener al dimecres 15 de febrer

  Géographies intérieures

  Rosa Atzur, Reme Domingo i Valle Aguilar

  Exposició on les tres artistes segueixen en les seves obres les línies de les temàtiques personals, el límit de la mirada és una metàfora dels confins que contenen les Geografies Interiors.

 • Veure imatge de Exposicions: Mostra de dibuixos de la VI edició del Concurs de còmic i dibuixos de monuments i edificis històrics D2 Collblanc - La Torrassa. (nova finestra)
  Del dilluns 9 de gener al divendres 10 de febrer

  Exposicions: Mostra de dibuixos de la VI edició del Concurs de còmic i dibuixos de monuments i edificis històrics D2 Collblanc - La Torrassa.

  Exposició d’una selecció dels dibuixos presentats a la darrera edició del concurs organitzat per la Coordinadora d’ampes endavant.

 • Veure imatge de VII Concurs de Còmic  i Dibuix D2  Collblanc-la Torrassa  (nova finestra)
  Del dijous 12 de gener al diumenge 4 de juny

  VII Concurs de Còmic  i Dibuix D2  Collblanc-la Torrassa 

  L’objectiu d’aquest certamen és potenciar i donar a conèixer el patrimoni històric del barri Collblanc – La Torrassa. Les obres hauran de reflectir indrets, monuments o edificis històrics o singulars de Collblanc-la Torrassa. 

  Diferents categories per edats.
  de 6 mesos a 25 anys

  Inscripcions i entrega de treballs
  a les AMPAs, AFAs,  Escoles, Comerços col·laboradors i instituts  del Districte II del 16 de gener  al 16 de maig  de 2023

  Acte de Cloenda i entrega de premis a l’Auditori de la Torrassa
  Lliurament del “V premi  especial  Antonio Bernal”

  Podeu consultar categories  i dubtes a coordinadorampasendavant@tutanota.com
   

 • Veure imatge de Eines de tall de Ferran Farré (nova finestra)
  Del dijous 12 de gener al divendres 17 de febrer

  Eines de tall de Ferran Farré

  Aquest dijous 12 de gener a les 19:00 hores del 2023 inaugurem el cicle d'exposicions de la Sala Subsòl del CCBG amb l'exposició Eines de Tall de Ferran Farré, artista molt vinculat amb la ciutat de L'Hospitalet i amb una llarga trajectòria a l'àmbit cultural municipal.

  Esteu convidats tots i totes!!

 • Veure imatge de Curs de Cartomàgia (nova finestra)
  Del dimarts 17 de gener al dimarts 21 de març

  Curs de Cartomàgia

  MÀGIALH. ESCOLA DE MÀGIA DE L'HOSPITALET

  Aprofundiment en l’art de la màgia amb cartes on es coneixeran conceptes tècnics i s’aplicaran en jocs clàssics per tal d’arribar a disposar de les capacitats per presentar una rutina de màgia en públic.

 • Veure imatge de Curs d'iniciació a la màgia amb cartes (nova finestra)
  Del dimarts 17 de gener al dimarts 21 de març

  Curs d'iniciació a la màgia amb cartes

  MÀGIALH. ESCOLA DE MÀGIA DE L'HOSPITALET

  Aproximació a l’art de la màgia amb cartes. Coneixeràs els conceptes bàsics i t’iniciaràs en el maneig de la baralla, per tal d’arribar a disposar de les capacitats per presentar jocs en públic.

 • Veure imatge de Inflat (nova finestra)
  Del dijous 26 de gener al diumenge 26 de febrer

  Inflat

  Un projecte expositiu de l’alumnat de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella de L’Hospitalet que pren com a punt de partida la novel·la Planilàndia, d'Edwin A. Abbott.

 • Veure imatge de De les fotografies © La Baula. © Del disseny de l'exposició ESDAPC Serra i Abella. (nova finestra)
  Del dijous 26 de gener al diumenge 26 de febrer

  Inflat. Serra i Abella

  Aquest dijous s’inaugura «Inflat», un projecte en col·laboració amb l’Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella de L’Hospitalet.

  L’exposició es basa en la novel·la Planilàndia, escrita per Edwin A. Abbott i publicada el 1884, en què l’autor realitza una crítica social i cultural de la seva societat mitjançant un imaginari geomètric i matemàtic.
  L’espectador s’endinsarà en un viatge per diferents dimensions i societats i podrà observar les problemàtiques internes de cadascuna d’elles. Alhora, es veurà immers en els conflictes intrínsecs de tota societat, els quals repercuteixen en els altres i originen el caos.

 • Veure imatge de INFLAT. Escola d'Art Serra i Abella (nova finestra)
  Del dijous 26 de gener al diumenge 26 de febrer

  INFLAT. Escola d'Art Serra i Abella

  «INFLAT»,  és un projecte de col·laboració entre l’Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella de L’Hospitalet de Llobregat i el Centre d’Art Tecla Sala. Hi participen els alumnes de 4t del grau en Disseny Gràfic, de l’assignatura Muntatges Efímers, que consisteix a conceptualitzar i dissenyar un projecte expositiu.

  Prenent com a punt de partida la novel·la clàssica Planilàndia (1884), d’Edwin A. Abbott, es proposa un viatge per les diferents dimensions geomètriques, des d’on observar els conflictes intrínsecs en les relacions de poder de tota societat.

 • Veure imatge de Inflat. Serra i Abella (nova finestra)
  Del dijous 26 de gener al diumenge 26 de febrer

  Inflat. Serra i Abella

  Nou!

  Aquest projecte de col·laboració amb l’Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella de L’Hospitalet consistent a conceptualitzar i dissenyar un projecte expositiu, pren coma punt de partida en la novel·la Planilàndia d'Edwin A. Abbott (1884), en què l’autor realitza una crítica social i cultural mitjançant un imaginari geomètric i matemàtic.

 • Veure imatge de Tr3s+1n DECENAL (nova finestra)
  Del dijous 26 de gener al divendres 17 de febrer

  Tr3s+1n DECENAL

  Una única història explicada per molts

  Tr3s+1n DECENAL parla sobre la fi del trajecte de 10 anys de producció, on el temps que ha acompanyat als artistes s'ha acabat, s'ha quedat enrere. Queda el PÒSIT que barreja records i projectes i... Tot comença aquí...

  Davant nostre un temps en blanc i verge preparat per tornar a començar i omplir de somnis i mirades. Poc a poc tornarem a l'inici i, de nou, continuarem jugant...

 • Veure imatge de La Productora (nova finestra)
  Del dilluns 30 de gener al dilluns 27 de març, de 17.30 a 20.30h

  La Productora

  Nova edició!

  Vols ser directora, actor, guionista, operador, sonodista, músic, càmera, fotògraf... Participa d’una experiència innovadora. Forma part d’un taller en forma de  productora audiovisual per tal de millorar les teves competències.

 • Veure imatge de Imatge: Enric Montes (nova finestra)
  Del dimarts 31 de gener al dimarts 21 de març, de 19 a 21 h

  Curs de fotografia digital per a tothom

  Curs teòric/pràctic adreçat a qui vulgui adquirir coneixements  bàsics de fotografia. Gràcies al control dels conceptes fonamentals aprendrem a treure el màxim profit de la nostra càmera mitjançant l'estudi de tots els seus paràmetres: diafragma, obturació, sensibilitat, profunditat de camp, flaix, ...

 • Veure imatge de Imatge: Enric Montes (nova finestra)
  Del dimecres 1 de febrer al dimecres 22 de març

  Curs avançat de llenguatge fotogràfic

  Curs teòric i pràctic en el que a través de l'estudi dels gèneres clàssics de la fotografia aprofundirem en el coneixement de la tècnica i el llenguatge fotogràfic. Repassarem les disciplines del paisatge, la posada en escena i les diferents concepcions del temps fotogràfic descobrint autors diversos (actuals i clàssics) i les seves diferents maneres d'abordar els mateixos temes. D'aquesta manera explorarem la capacitat expressiva de les imatges i servirà de base per a realitzar exercicis pràctics que es valoraran durant el curs.

 • Veure imatge de Exposició de fotografies " Venezia" (nova finestra)
  Del dijous 2 al divendres 24 de febrer

  Exposició de fotografies " Venezia"

  Fotografies de Montserrat Monrós

  L’exposició “Venezia” consta de 25 retrats de les màscares venecianes realitzats durant el carnaval
  de 2002, època encara de la fotografia analógica. Aquestes fotografies han estat captades amb dues
  càmares reflex Yashica, cada una amb una película d’ASA diferent, extacrome-100 i extachorme-400,
  i tres objectius

 • Veure imatge de Una família de tigres creuant un riu (nova finestra)
  Dissabte, 4 de febrer, 11:00 h

  Una família de tigres creuant un riu

  Activitat familiar

  L’exposició “Cosmos-caos” és l’escenari d’aquesta activitat familiar que ens convida a endinsar-nos en l’obra de l’artista Ferran Garcia Sevilla.

 • Veure imatge de De la fotografia © Guillem FH (ARtWorkPhoto). De les obres: © Ferran Garcia Sevilla, VEGAP, Barcelona, 2023 (nova finestra)
  Dissabte, 4 de febrer, 12:30 h

  Cosmos-caos: visita a l’exposició

  Els dissabtes 4 de febrer i 11 de març gaudeix de les visites comentades a l'exposició “Cosmos-Caos” de Ferran Garcia Sevilla, que abasta tota la trajectòria d’aquest l’artista.

 • Veure imatge de Cosmos-Caos: Una família de tigres creuant el riu (nova finestra)
  Dissabte, 4 de febrer, 11:00 h

  Cosmos-Caos: Una família de tigres creuant el riu

  Activitat familiar, a les 11 h. Us convidem a gaudir de l’exposició "Cosmos-Caos" en família. A través del joc i de l’experimentació amb imatges, música i objectes, explorarem l’univers creatiu de l’artista Ferran Garcia Sevilla.

  Activitat adreçada a famílies amb infants de 6 a 12 anys / Amb reserva prèvia a: publicseducacioteclasala@l-h.cat

  Visita comentada, a les 12:30 h. Una visita a l'exposició “Cosmos-Caos” de Ferran Garcia Sevilla, que abasta tota la trajectòria de l'artista.Centrada sobretot en la pintura, l'exposició presenta una selecció de treballs de períodes diferents que ens permeten intuir problemes existencials i morals de plena actualitat.

  Activitat gratuïta sense inscripció.

 • Veure imatge de Taller de restauració de mobles (nova finestra)
  Del dilluns 6 de febrer al dilluns 27 de març

  Taller de restauració de mobles

  Vols  donar  una  nova  vida  als  teus  mobles?  En  aquest  taller  aprendrem  a  restaurar  mobles utilitzant diferents tècniques de restauració i/o amb les diferents opcions que ens ofereix la pintura decorativa. Podràs recuperar i actualitzar els teus mobles i objectes amb les noves tendències decoratives.

  Curs reprogramat. Places exhaurides

 • Veure imatge de Wikkaritama de Sergi RuGrand (nova finestra)
  Del dilluns 6 al dissabte 25 de febrer

  Wikkaritama de Sergi RuGrand

  Exposició de fotografia

  Hi ha un racó de la Amazonía peruana on els passius ambientals que genera la indústria petroliera ja han deixat enrere la passivitat. Després de quaranta anys d'explotació d'hidrocarburs, les conseqüències són alarmants, tant per a la terra com per a les comunitats indígenes que allí habiten. Les comunitats indígenes, abandonades per l'Estat, temen ser desplaçades davant la creixent amenaça que afecta el seu territori i la seva forma de vida.

 • Veure imatge de Exposicions: Moments de vida: mostra de treballs del grup d'artistes "Los Siennas". (nova finestra)
  Del dilluns 13 al dissabte 25 de febrer

  Exposicions: Moments de vida: mostra de treballs del grup d'artistes "Los Siennas".

  Quan observem un quadre estem contemplant molt més que això. Són hores, dies, setmanes i mesos d'experiments, alegries i fracassos, plens d'esforços i treball. És un tros de la vida de la persona que l'ha pintat.

 • eBent!, exposició de Manuel MoralesVeure imatge de eBent!, exposició de Manuel Morales (nova finestra)
  Dijous, 23 de febrer, a les 19 h

  eBent!, exposició de Manuel Morales

  10 Anys del festival internacional de fets performàtics

  Inauguració de l'exposició de Manuel Morales eBent!, que va ser el Primer Festival Internacional de Performance de Barcelona,  i comissariat per Carlos Pina.

 • Veure imatge de Mandalas. Tècnica Puntillisme. (nova finestra)
  Del dimarts 28 de febrer al divendres 24 de març

  Mandalas. Tècnica Puntillisme.

  de Marta Galtés Vallés

  UN MANDALA és una estructura de dissenys concèntrics que representen la composició repetitiva de l' Univers i de la Natura. És una paraula d'origen sànscrit i significa "circulo", representa la unitat, l'harmonia i la infinitud de l'Univers mitjançant l'equilibri dels elements visuals. La seva bellesa i força de colors aixequen l'energia deprimida d'immediat. En estar dissenyats amb formes geomètriques concèntriques posseeixen una energia estable i harmònica. El mandala pot ser una guia per ubicar-nos al nostre centre més profund i així integrar aspectes de la nostra vida. Pot ajudar-nos a superar la sensació de desintegració, purificar un ambient, equilibrar el Yin-Yang d'un lloc, etc...

  Inauguració: 28 de febrer a les 19:30 hores

 • Veure imatge de Exposició de dibuixos: "Dibuixo primer, penso després" (nova finestra)
  Del dijous 9 al divendres 31 de març

  Exposició de dibuixos: "Dibuixo primer, penso després"

  DIBUXOS DE JORDI MORENO

  Jordi Moreno es defineix com artista plàstic multidisciplinar i autodidacta. En aquesta exposició presenta una sèrie de dibuixos d’sketching que fa pel barri i una sèrie de làmines que treballa en mitjà format. L’artista utilitza tècniques mixtes i treballa l’abstracció en els seus personatges.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400