El Taller de fotografia del TPK ofereix acompanyament en el procés, assessorament i eines per desenvolupar projectes fotogràfics.
COMPARTEIX ELS TEUS CONEIXEMENTS
Aprèn i ensenya a la XIC
2022-2023
La XIC ( Xarxa d’intercanvis de Coneixements) del Centre Cultural Collblanc-la Torrassa, és un sistema d’intercanvi de sabers, habilitats i experiències, obert a tothom i sense ànim de lucre. Les persones interessades en aquests intercanvis poden oferir i/o rebre coneixements tant de tipus intel·lectual, com de contingut tècnic o artístic. Així es constitueix una xarxa oberta de professorat i alumnat de manera voluntària. Les persones que hi vulguin participar s’han de posar d’acord en els continguts, el mètode, el lloc, l’horari, la freqüència i la durada dels intercanvis.
La XIC vol posar a l’abast dels veïns i veïnes de Collblanc – La Torrassa un instrument valuós d’aprenentatge, d’intercanvi relacional i de cooperació voluntària.
Les característiques de la XIC fan que l’oferta i la demanda de tallers i activitats es renovi constantment.
Per saber exactament quines activitats estan en actiu en un moment concret, consulta el llistat a la web del Centre Cultural Collblanc – La Torrassa.
Per experimentar i aprendre tècniques pictòriques, on el color i la forma són la base.
Dies: els dimarts i dijous
Horari: de 17.00 a 20.00 h
Inici: 20 de setembre
Gino Rubert és un pintor extravagant i difícil de classificar. Tan bon punt escriu novel·les romàntiques com dissenya peces de roba impossibles, compon hits estiuencs o puja a un escenari per riure’s de si mateix i del món de l’art. En paraules de l’artista: «el valor d'una obra d'art no depèn tant d’allò que conté com d’allò que desencadena».
Gino Rubert és un pintor extravagant i difícil de classificar. Tan bon punt escriu novel·les romàntiques com dissenya peces de roba impossibles, compon hits estiuencs o puja a un escenari per riure’s de si mateix i del món de l’art. En paraules de l’artista: «el valor d'una obra d'art no depèn tant d’allò que conté com d’allò que desencadena». Partint d'aquesta reflexió, l’exposició “Fatamorgana” proposa una mirada polièdrica en què els seus quadres-collage més característics dialoguen amb rareses rescatades de l’estudi i pintures recents que incorporen llum i so.
L'exposició Fatamorgana, de l’artista Gino Rubert és una tragicomèdia romàntica protagonitzada, entre d’altres, per fades canviants, mariners incauts i il·lusions —algunes d’òptiques i d’altres de truncades— on el glamur, la sensualitat i l’humor aparents conviuen amb la més profunda malenconia. Aquesta exposició és un dels monogràfics més extensos que s’han fet fins ara sobre Gino Rubert.
El curs de creació de projectes vol ser una eina, teòrica i pràctica, per descobrir noves possibilitats creatives i permetre que l'alumnat pugui expressar les seves inquietuds en imatges.
Al llarg de la durada del curs (anual) es treballaran tant els plantejaments inicials i els seus desenvolupaments com l'elecció dels materials finals segons el format de presentació del projecte (publicació i/o exposició).
«INFLAT», és un projecte de col·laboració entre l’Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella de L’Hospitalet de Llobregat i el Centre d’Art Tecla Sala. Hi participen els alumnes de 4t del grau en Disseny Gràfic, de l’assignatura Muntatges Efímers, que consisteix a conceptualitzar i dissenyar un projecte expositiu.
Prenent com a punt de partida la novel·la clàssica Planilàndia (1884), d’Edwin A. Abbott, es proposa un viatge per les diferents dimensions geomètriques, des d’on observar els conflictes intrínsecs en les relacions de poder de tota societat.
“Ceci n’est pas” és un projecte que neix l’any 2014 a partir d’un ús irònic del ja en si mateix irònic títol de la coneguda obra de René Magritte. És una proposta artística on es convida diferents artistes a participar en una espècie de joc semàntic on relacionar els seus treballs personals amb alguna de les peces que obren en poder del Museu de L’Hospitalet.
Allunyant-se d’una ambició retrospectiva convencional, l’exposició presenta una selecció de treballs de períodes i llenguatges diferents que ens permeten intuir problemes existencials i morals de plena actualitat. Sempre experimental, des-sacralitzador, irònic i impactant, l'aportació de Ferran Garcia Sevilla és un magnífic exemple de la militància de l'art d'avantguarda enfrontada a la postmodernitat.
El Centre d’Art Tecla Sala i el Museu Nacional d’Art de Catalunya presenten un projecte amb dues accions al voltant de la figura de l'artista Ferran Garcia Sevilla (Palma de Mallorca, 1949) que porten a terme en col·laboració: l’exposició retrospectiva Cosmos-Caos i la donació que l’artista fa al Museu Nacional d’un important conjunt d’obres del seu període conceptual.
Exposició on les tres artistes segueixen en les seves obres les línies de les temàtiques personals, el límit de la mirada és una metàfora dels confins que contenen les Geografies Interiors.
Exposició d’una selecció dels dibuixos presentats a la darrera edició del concurs organitzat per la Coordinadora d’ampes endavant.
L’objectiu d’aquest certamen és potenciar i donar a conèixer el patrimoni històric del barri Collblanc – La Torrassa. Les obres hauran de reflectir indrets, monuments o edificis històrics o singulars de Collblanc-la Torrassa.
Diferents categories per edats.
de 6 mesos a 25 anys
Inscripcions i entrega de treballs
a les AMPAs, AFAs, Escoles, Comerços col·laboradors i instituts del Districte II del 16 de gener al 16 de maig de 2023
Acte de Cloenda i entrega de premis a l’Auditori de la Torrassa
Lliurament del “V premi especial Antonio Bernal”
Podeu consultar categories i dubtes a coordinadorampasendavant@tutanota.com
Aquest dijous 12 de gener a les 19:00 hores del 2023 inaugurem el cicle d'exposicions de la Sala Subsòl del CCBG amb l'exposició Eines de Tall de Ferran Farré, artista molt vinculat amb la ciutat de L'Hospitalet i amb una llarga trajectòria a l'àmbit cultural municipal.
Esteu convidats tots i totes!!
Aprofundiment en l’art de la màgia amb cartes on es coneixeran conceptes tècnics i s’aplicaran en jocs clàssics per tal d’arribar a disposar de les capacitats per presentar una rutina de màgia en públic.
Aproximació a l’art de la màgia amb cartes. Coneixeràs els conceptes bàsics i t’iniciaràs en el maneig de la baralla, per tal d’arribar a disposar de les capacitats per presentar jocs en públic.
Un projecte expositiu de l’alumnat de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella de L’Hospitalet que pren com a punt de partida la novel·la Planilàndia, d'Edwin A. Abbott.
Aquest dijous s’inaugura «Inflat», un projecte en col·laboració amb l’Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella de L’Hospitalet.
L’exposició es basa en la novel·la Planilàndia, escrita per Edwin A. Abbott i publicada el 1884, en què l’autor realitza una crítica social i cultural de la seva societat mitjançant un imaginari geomètric i matemàtic.
L’espectador s’endinsarà en un viatge per diferents dimensions i societats i podrà observar les problemàtiques internes de cadascuna d’elles. Alhora, es veurà immers en els conflictes intrínsecs de tota societat, els quals repercuteixen en els altres i originen el caos.
«INFLAT», és un projecte de col·laboració entre l’Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella de L’Hospitalet de Llobregat i el Centre d’Art Tecla Sala. Hi participen els alumnes de 4t del grau en Disseny Gràfic, de l’assignatura Muntatges Efímers, que consisteix a conceptualitzar i dissenyar un projecte expositiu.
Prenent com a punt de partida la novel·la clàssica Planilàndia (1884), d’Edwin A. Abbott, es proposa un viatge per les diferents dimensions geomètriques, des d’on observar els conflictes intrínsecs en les relacions de poder de tota societat.
Aquest projecte de col·laboració amb l’Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella de L’Hospitalet consistent a conceptualitzar i dissenyar un projecte expositiu, pren coma punt de partida en la novel·la Planilàndia d'Edwin A. Abbott (1884), en què l’autor realitza una crítica social i cultural mitjançant un imaginari geomètric i matemàtic.
Tr3s+1n DECENAL parla sobre la fi del trajecte de 10 anys de producció, on el temps que ha acompanyat als artistes s'ha acabat, s'ha quedat enrere. Queda el PÒSIT que barreja records i projectes i... Tot comença aquí...
Davant nostre un temps en blanc i verge preparat per tornar a començar i omplir de somnis i mirades. Poc a poc tornarem a l'inici i, de nou, continuarem jugant...
Vols ser directora, actor, guionista, operador, sonodista, músic, càmera, fotògraf... Participa d’una experiència innovadora. Forma part d’un taller en forma de productora audiovisual per tal de millorar les teves competències.
Curs teòric/pràctic adreçat a qui vulgui adquirir coneixements bàsics de fotografia. Gràcies al control dels conceptes fonamentals aprendrem a treure el màxim profit de la nostra càmera mitjançant l'estudi de tots els seus paràmetres: diafragma, obturació, sensibilitat, profunditat de camp, flaix, ...
Curs teòric i pràctic en el que a través de l'estudi dels gèneres clàssics de la fotografia aprofundirem en el coneixement de la tècnica i el llenguatge fotogràfic. Repassarem les disciplines del paisatge, la posada en escena i les diferents concepcions del temps fotogràfic descobrint autors diversos (actuals i clàssics) i les seves diferents maneres d'abordar els mateixos temes. D'aquesta manera explorarem la capacitat expressiva de les imatges i servirà de base per a realitzar exercicis pràctics que es valoraran durant el curs.
L’exposició “Venezia” consta de 25 retrats de les màscares venecianes realitzats durant el carnaval
de 2002, època encara de la fotografia analógica. Aquestes fotografies han estat captades amb dues
càmares reflex Yashica, cada una amb una película d’ASA diferent, extacrome-100 i extachorme-400,
i tres objectius
L’exposició “Cosmos-caos” és l’escenari d’aquesta activitat familiar que ens convida a endinsar-nos en l’obra de l’artista Ferran Garcia Sevilla.
Els dissabtes 4 de febrer i 11 de març gaudeix de les visites comentades a l'exposició “Cosmos-Caos” de Ferran Garcia Sevilla, que abasta tota la trajectòria d’aquest l’artista.
Activitat familiar, a les 11 h. Us convidem a gaudir de l’exposició "Cosmos-Caos" en família. A través del joc i de l’experimentació amb imatges, música i objectes, explorarem l’univers creatiu de l’artista Ferran Garcia Sevilla.
Activitat adreçada a famílies amb infants de 6 a 12 anys / Amb reserva prèvia a: publicseducacioteclasala@l-h.cat
Visita comentada, a les 12:30 h. Una visita a l'exposició “Cosmos-Caos” de Ferran Garcia Sevilla, que abasta tota la trajectòria de l'artista.Centrada sobretot en la pintura, l'exposició presenta una selecció de treballs de períodes diferents que ens permeten intuir problemes existencials i morals de plena actualitat.
Activitat gratuïta sense inscripció.
Vols donar una nova vida als teus mobles? En aquest taller aprendrem a restaurar mobles utilitzant diferents tècniques de restauració i/o amb les diferents opcions que ens ofereix la pintura decorativa. Podràs recuperar i actualitzar els teus mobles i objectes amb les noves tendències decoratives.
Curs reprogramat. Places exhaurides
Hi ha un racó de la Amazonía peruana on els passius ambientals que genera la indústria petroliera ja han deixat enrere la passivitat. Després de quaranta anys d'explotació d'hidrocarburs, les conseqüències són alarmants, tant per a la terra com per a les comunitats indígenes que allí habiten. Les comunitats indígenes, abandonades per l'Estat, temen ser desplaçades davant la creixent amenaça que afecta el seu territori i la seva forma de vida.
Quan observem un quadre estem contemplant molt més que això. Són hores, dies, setmanes i mesos d'experiments, alegries i fracassos, plens d'esforços i treball. És un tros de la vida de la persona que l'ha pintat.
Inauguració de l'exposició de Manuel Morales eBent!, que va ser el Primer Festival Internacional de Performance de Barcelona, i comissariat per Carlos Pina.
UN MANDALA és una estructura de dissenys concèntrics que representen la composició repetitiva de l' Univers i de la Natura. És una paraula d'origen sànscrit i significa "circulo", representa la unitat, l'harmonia i la infinitud de l'Univers mitjançant l'equilibri dels elements visuals. La seva bellesa i força de colors aixequen l'energia deprimida d'immediat. En estar dissenyats amb formes geomètriques concèntriques posseeixen una energia estable i harmònica. El mandala pot ser una guia per ubicar-nos al nostre centre més profund i així integrar aspectes de la nostra vida. Pot ajudar-nos a superar la sensació de desintegració, purificar un ambient, equilibrar el Yin-Yang d'un lloc, etc...
Inauguració: 28 de febrer a les 19:30 hores
Jordi Moreno es defineix com artista plàstic multidisciplinar i autodidacta. En aquesta exposició presenta una sèrie de dibuixos d’sketching que fa pel barri i una sèrie de làmines que treballa en mitjà format. L’artista utilitza tècniques mixtes i treballa l’abstracció en els seus personatges.
Ajuntament de L'Hospitalet