Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Manuel Gerena

Veure imatge de Manuel Gerena (nova finestra)
Data: 11 de març de 2022
Hora: 20 hh
Tipus d'entrada: Pagament
Preu: 22 €
Lloc: Teatre Joventut(Teatre Joventut)
C. Joventut 10  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

El cantaor i poeta Manuel Gerena de La Puebla de Cazalla (Sevilla) inicia la seva carrera artística el 1968, i la seva veu es converteix molt aviat, juntament amb la de José Menese o Enrique Morente en la referència del cante rebel, anti feixista  i de la reivindicació andalusa.

“Cantando a la libertad”, “Cantes del pueblo para el pueblo” y “Alianza del Pueblo Nuevo” són els títols dels primers discs que el van portar a ser el cantaor flamenc més prohibit de la història.
Cantaor de militància comunista, va ser capaç de connectar tant amb el poble més humil com amb la intel·lectualitat més compromesa.

En el marc del festival Barnasants volem celebrar la vida i obra d’aquest magnífic artista, sempre coherent i compromès amb les millors causes, i compartir amb el públic un dels artistes referent de la cultura que es mulla des de la valentia, el talent i la bellesa.

Com va escriure Rafael Alberti l’any 1071:
“Escribir para cantar cuando se canta, lo escrito ya pertenece a la mar. Te llamas Manuel Gerena, ¡qué bien consuena tu nombre con la pena! La pena que es valentía cuando no dejan al pueblo más que pena y agonía. Pena grande que quebranta los huesos si al pueblo ponen una soga en la garganta”


Barnasants

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400