Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Tres mirades a l’obra de Gino Rubert

Cicle de visites comentades a l'exposició
Veure imatge de The Opening (detall), 2018  © Gino Rubert, VEGAP, Barcelona, 2022 (nova finestra)
Data: del 19 de novembre de 2022 al 21 de gener de 2023
Duració aprox.:1 hora 0 minuts
Tipus d'entrada: Lliure
DiaHoraDuracióPreu
19/11/202212:301 h 0 min
17/12/202212:301 h 0 min
21/01/202312:301 h 0 min

Organitzadors: 
Centre d'Art Tecla Sala
Lloc: Centre d'Art Tecla Sala(Centre d'Art Tecla Sala)
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

Dissabte 19 de novembre, a les 12.30 h
Fonts iconogràfiques i transcendència en la pintura de Gino Rubert
Amb Artur Ramon, historiador de l’art, en diàleg amb Gisela Chillida, comissària de l’exposició, i Gino Rubert, artista.

L’obra de Gino Rubert, personal i multicultural, es nodreix de fonts diverses: els retaules medievals del gòtic català; la pintura popular mexicana, amb els seus quadres d’exvots devocionals amb llegendes dels segles xviii i xix; la pintura memorialista de l’uruguaià Pedro Figari; els grans mestres de la pintura occidental, com Rembrandt, Courbet i Fragonard; els gravats eròtics japonesos del xix; els dibuixos sensuals de Rodin; els espais metafísics de De Chirico; l’arquitectura imaginària d’Escher; el cinema de Buñuel al Hollywood dels anys cinquanta; les piscines realistes del britànic David Hockney... Aquestes i altres fonts seran explorades, alhora que s’explicarà el rerefons transcendent que subjau en les imatges.


Dissabte 17 de desembre, a les 12.30 h
La fira de les vanitats de Gino Rubert
Amb Mery Cuesta, crítica d’art, comissària, dibuixant i bateria, en diàleg amb Gisela Chillida, comissària de la mostra.

A partir del políptic Vanity Fair, present a l’exposició, s’esgranaran algunes qüestions al voltant de l’obra de l’artista, com ara les diverses mirades sobre el món de l’art, els seus sistemes jeràrquics, la presència del memento mori (‘recorda que moriràs’) com a motiu visual, les referències cinematogràfiques o la participació de la dona en l’univers iconogràfic de Gino Rubert.


Dissabte 21 de gener, a les 12.30 h
Escenaris de mort i de vida
Amb Frederic Montornés, crític d’art i comissari independent, en diàleg amb Gisela Chillida, comissària de l’exposició, i Gino Rubert, artista.

Proposada a la manera d’una visita guiada per l’espai expositiu, entès com un llibre de relats curts que converteix les parets en fulls i les imatges en paraules, aquesta activitat analitzarà la idiosincràsia d’uns escenaris on allò que s’hi representa i que pot satisfer la mirada, desperta en l’espectador emocions inesperades.

Entrada lliure, sense inscripció.

Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400