Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Tallers Oberts

del 29 al 30 de maig
Lloc: 

Tallers artistes

Jornades de portes obertes per visitar els tallers i espais de creació d'artesans, artesanes i artistes de Barcelona i L'Hospitalet els dies 29 i 30 de maig. L’edició d’enguany compta amb més de 150 tallers participants i es complementa amb un programa de més de 100 activitats paral·leles.

Dissabte d’11 a 14 h i de 15 a 20 h
Diumenge d’11 a 15

Tallers que es poden visitar a L’Hospitalet

CMR + Carme Garolera + Albert Espona (C. de la Glòria, 7, 1a planta)
Espai compartit per 5 artistes, Elena Rodrigo, Àlex Gonzàlez i Miquel Roura (Col·lectiu CMR), Carme Garolera i Albert Espona.

Eadimoda (Pl. Europa, 122, bxs)
L’escola EADIMODA obre els seus espais de taller per a totes les persones que vulguin practicar l’ofici de la Moda, experimentar en el disseny, si t’agrada dibuixar, i experimentar les tècniques del patronatge.
Activitats
>>Taller de moda: Figurinisme <<
T’agrada la moda? Vine a fer un tast de disseny de moda, inscriu-te al taller de figurinisme.
DIS 29.5 11:00 – 14:00
Preu: 15 € (material inclòs)
Inscripció mitjançant registre web: http://edimoda.es/
>> Taller de patronatge <<
Cada alumne aprendrà a crear un patró base de faldilla, tenint en compte les seves pròpies mesures, i aplicant el sistema de patronatge de l’escola.
DIS 29.5 11:00 – 14:00 / 17:00 – 18:30
Preu: 15 € (material inclòs)
Inscripció mitjançant registre web http://edimoda.es/

Elies Carles (C. de la Glòria 7, ent. 1a)
El projecte fotogràfic es va originar després de l’estiu del 2020 arran de l’observació de l’abandonament del patrimoni botànic que els habitants de Barcelona estàvem permetent. “Sóc aquí” vol cridar l’atenció sobre la insensibilitat amb què ens relacionem amb les plantes quan només les fem servir com a simple objecte decoratiu -imaginar-se una situació semblant en el cas dels animals no només seria aberrant sinó també delictiu-.

Espai del Vidre (C. de la Glòria 7, 3-2)
Tres artistes del món del vidre l’interès comú del qual és compartir un espai on investigar, crear i difondre aquest meravellós art. Un espai creatiu i àrea didàctica on s’imparteixen cursos setmanals i monogràfics sobre diferents tècniques en vidre: tiffany, emplomat, termoformat, fusió, grisalla i esmalts. Roser Box González desenvolupa la tècnica del tifanny , mosaic i fusió. Claudio Hoffmann especialitzat en emplomada i grisalles. Ángeles Morando, Professora d’Arts Plàstiques amb gran coneixement en esmalts i òxids aplicats a la fusió.
Activitats.
>> Taller de creació: Tècnica Tiffany <<
Tallem el vidre, el polim i l’encintem per tal d’unir les peces amb estany. Patinarem la peça, segons esculli cada participant.
DIS 29.5 16:00 – 19:00
DIU 30.05 11:00 – 14:00
Preu: 20 €
Inscripció telefònica: 687902765
>> Taller de joieria en vitrofusió <<
Farem un penjoll amb òxids i esmalts d’alta temperatura, es fondran i es muntarà la peça.
DIS 29.5 11:00 – 14:00 / 16:00 – 19:00
DIU 30.5 11:00-14:00
Preu: 20 €
Inscripció telefònica 687902765

Espai la Bayka (C. Buenos Aires, 19, bxs. 2)
“Espai la BAYKA” és un espai independent que promociona i afavoreix l’intercanvi i la creació de les arts escèniques i visuals a través d’una xarxa de treball per a la producció, recerca, residències i col·laboracions locals, nacionals i internacionals. El propòsit principal com a factoria artística cerca fomentar el coneixement en el teatre de titelles i objectes, il·lustració i disseny facilitant el desenvolupament de processos creatius i promovent vincles i interacció entre artistes de diferents disciplines, públic, institucions, associacions i altres espais independents a través de les diverses activitats i pràctiques artístiques.
Activitats.
>> Mostra plàstica i escènica variada <<
Trobada familiar on hi haurà música en viu, espectacles de petit format de teatre en miniatura i teatre d’objectes, draw jam, zona chill out al pati i mostra de treballs del nostre col·lectiu.
DIS 29.5 11:00 – 14:30 i 15:00 – 20:00
DIU 11-15:00
Activitat gratuïta.
Inscripció per email: espailabayka@gmail.com

Fina Balp. "Seure o no seure" (C. de la Glòria 7, 2-3)
“Seure o no seure” és un projecte artístic que s’ha convertit amb el temps en un treball d’investigació sobre diferents tècniques i materials que pivoten al voltant de les cadires. Per què utilitzar una cadira? Valoro la seva funció inicial: descansar, reposar. Té alhora una forma elegant i senzilla i també permet crear, construir, jugar: es pot vestir, narrar una història al seu voltant, pot fer de marc o suport d’una peça de vidre que no estigui subjecta per cap element tot facilitant que la peça es pugui agafar, canviar de posició, observar amb més detall. L’estructura de la cadira no condiciona, no atrapa.

Isabel Servera (C. de la Glòria 7, entl. 1a)
Isabel Servera (Mallorca 1986) es llicenciada en Belles Arts i ha cursat un màster de Produccions Artístiques i Recerca a la UB. Porta més de deu anys de trajectòria artística i entre les seves últimes exposicions destacar: Our Garden Needs its Flowers, projecte comissariat per David Armengol i Albert Mercadé (Centre d’Art Tecla Sala, Hospitalet de Llobregat 2021), Fer temps individual a la Fundación Arranz-Bravo (Hospitalet de Llobregat, 2019), Premi de Pintura de la Fundación Vila Casas en Museo Can Framis (Barcelona, 2019), Premi de Pintura Internacional Guasch Coranty (Centre d’Art Tecla Sala, l’Hospitalet de Llobregat, 2018 i 2015) i Art <36 BS / 2016 (Galeria Trama i Sala Parés, BCN).

Joan Canals Carreras (C. Juan Ramon Jimenez, 22, 3 pis)

Recordo de petit la casa de la meva àvia en l’Hospitalet de Llobregat. El soroll agradable i sincrònic del vaivé del pas de trens pròxims. El record visual d’una làmina emmarcada amb una escena bíblica en la qual hi havia un nen plorant. Recordo el temps passant pausadament i rítmicament en un balancí. L’avorriment d’anar a missa els diumenges al matí. El meu únic alleujament era entretenir-me observant els murals que en les seves parets habitaven. De tot això ja va passar molt de temps. Vaig acabar estudiant l’Especialitat de procediments pictòrics i pintura mural. Vaig pintar, pinto i continuaré pintant.” Juan Canals Carreras

Jordi Santanach (C. de la Glòria 7, entl. 1a)
Jordi Santanach (Barcelona, 1978) és un artista i saxofonista llicenciat al Koninklijk Conservatorium de La Haya (Holanda) que desenvolupa les seves creacions tant en el terreny musical com el de l’art plàstic (així com, ocasionalment, en el camp de les arts escèniques). La seva aproximació a l’art plàstic comença a finals del 2009, de forma autodidàctica i intuïtiva. Partint sempre d’objectes i materials trobats i comprats a diferents llocs, Jordi Santanach crea quadres, escultures i objectes poètics de composició extremament simple i amb una marcada càrrega poètica.

Matilde Vela (Av. Can Serra, 15, bxs)
Expresso amb la pintura, els meus sentiments. Vull i desitjo, manifestar els meus pensaments, d’una manera senzilla i harmònica. INSTAL·LACIONS INDIVIDUALS 1996- MEMORIAM” Jardins C.C. TECLA SALA L’H / “MEMORIAM ll” CASTROPONCE (VALLADOLID) (permanent) / “LLIBERTAT” AULA DE LLETRES, BCN 1999- “TERRES, ARBRES, SENSACIONS” ARTIMARC, CARDEDEU / “DE QUIÉN ES LA TIERRA”, ESTACIÓ MARÍTIMA TRASMEDITERRÁNEA, BCN. 2000- … A LOS QUE AÚN ESTÁN, VITRINES CAFÉ SCHILLING, BCN. 2001- LA INEXISTÈNCIA DEL TEMPS I ¿DE QUIÉN ES LA TIERRA?, TINGLADO 1, PORT DE TARRAGONA. / HI HAURÀ PROU TINTA?, NEWART, HOTEL BCN-SANTS, BCN./ 2006- 58 ACORDS PER UNA HARMONIA, SALA D’ART CAN CASTELLS, SANT BOI DE LL (…)

Mercè Hernández (C. de la Glòria 7, entl. 1a)
Mercè Hernández (Sitges, 1981). Visc i treballo a Barcelona. Exposicions col·lectives_2018. Albert Bonay/Marta Poca/Mercè Hernández. Galeria Espai B. Barcelona. 2014. Confluències Joan Cabrer/Mercè Hernández. Galeria Trama, Barcelona. 2014. SWAB, International Contemporary Art Fair, Galeria Trama, Barcelona. 2014. Arts Libris, Galeria Trama. Arts Santa Mònica, Barcelona. 2011. TOP. Hangar. Barcelona. 2011. La Gran Aventura. Can Felipa. Barcelona. 2011. “Wallpaper”. Galeria A&D. Barcelona. 2010. Se Busca. Auditori del MACBA. Barcelona. 2010. “Notebook”. Galeria KKB. Barcelona. 2010. “XVII Biennal d’Art Contemporani Català”. Exposició itinerant per Catalunya. Museu de Sant Cugat.

Mireia Cifuentes (C. de la Glòria 7, 3-3a)
El contacte amb els colors i la matèria li atorga bellesa, sentit i ordre al món que percebo. Durant els primers anys en la pintura, em vaig centrar en l’estudi del retrat i la figura humana. Més tard, la curiositat d’experimentar amb diferents tècniques i materials em va portar al camp de l’abstracció. Actualment viu un procés de fusió de les dues tendències. Cada obra és un repte, cada obra és vida i un intent d’anar més enllà de la meva veu personal; un joc de colors i textures amb el que gaudeixo i, a través del qual, la vida s’expressa amb tota la seva complexitat i la seva simplicitat.

Orbita Tinta (C. Juan Ramón Jiménez, 22, escala B, 2n)
Orbita Negra és un taller d’estampació i creació. Venim del disseny tèxtil, la il·lustració, l’estampació i l’art. Llitera Corsini, dissenyadora de moda, 20 anys treballant per a grans marques tèxtils. Docent d’estampació i crea sota la marca que porta el seu nom. https://www.instagram.com/cc. Solange Dalannais, il·lustradora, artista estampadora, docent i arquitecta. Investiga l’estampació amb tints naturals sobre tèxtil i paper. https://www.instagram.com/solange_dalannais/ Daniel Entonado, Artista Gràfic i Il·lustrador. Creador de sintètiques i coloristes Il·lustracions. 10 anys centrat en el sector tèxtil com a il·lustrador de marques de moda. https://www.instagram.com/dentonado/”
Activitats.
>> Taller: Shibori <<
El Shibori és una tècnica manual japonesa de tenyit per reserva que produeix patrons a les teles. Al curs coneixerem la història d’aquesta tècnica de tenyit mil·lenària, tipus de teles i tècniques de bloqueig, realització de plecs importants.
DIS 29.5 11:00 – 14:00
Preu: 20 €
No cal inscripció prèvia.
>> Taller de serigrafia artística <<
Treballarem amb dibuix o collage per a fer fotolits manuals aplicats al procés serigràfic. Podràs estampar el teu dibuix sobre paper i teixit de cotó. A més hi haurà tote bags a preus accessibles per a estampar-hi el teu disseny i emportar-te’l a casa.
DIS 29.5 16:00 – 19:00
Preu: 20 €
No cal inscripció prèvia.

sculpting_addict (C. de la Glòria 7, 3-3a)
El contacte amb els colors i la matèria li atorga bellesa, sentit i ordre al món que percebo. Durant els primers anys en la pintura, em vaig centrar en l’estudi del retrat i la figura humana. Més tard, la curiositat d’experimentar amb diferents tècniques i materials em va portar al camp de l’abstracció. Actualment viu un procés de fusió de les dues tendències. Cada obra és un repte, cada obra és vida i un intent d’anar més enllà de la meva veu personal; un joc de colors i textures amb el que gaudeixo i, a través del qual, la vida s’expressa amb tota la seva complexitat i la seva simplicitat.

svantje busshoff (C. de la Glòria 7, ent. 1)
Tracto d’emfatitzar en els detalls i els seus desperfectes, en les coses petites quotidianes, tracto d’alliberar-les de les seves estructures i dels seus usos pràctics perquè els puguin veure de veritat.
Atenció: obert fins les 15:00 tots dos dies.

Tangent Projects (C. Marti Codolar, 41-43, local 2)
Tangent Projects és una iniciativa curatorial creada per treballar amb artistes, nacionals i internacionals, en exposicions i projectes específics al lloc. Amb el desig d’agregar multiplicitat a l’arquetip d’art actual, Tangent Projects s’esforça per exhibir obres exemplars en una varietat de diferents mitjans i plataformes, inclosos llibres, exposicions, presentacions i treballs a la xarxa. La nostra intenció és convidar artistes a explorar “tangents” o desviaments dins de la seva pràctica.
Activitat.
>> Visites guiades: Artistes residents <<
Coneix l’espai de la mà dels artistes residents.
DIS 29.5 12:00 i 16:00
DIU 30.5 13:00
Activitat gratuïta.
Inscripció per email: info@tangent-projects.com

Tres Passos Estudio (C. de la Glòria 7, 3-3a)
Per mi la joieria va més enllà de fer una peça.
Atenció: obert fins les 15:00 tots dos dies.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400