Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Marala

Jota de morir
Veure imatge de Marala (nova finestra)
Data: 2 de desembre de 2023
Hora: 20:00h
Tipus d'entrada: Pagament
Preu: 16 €
Lloc: Auditori Barradas(Auditori Barradas)
RB Just Oliveras 56  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

El concepte contingut en aquesta Jota de morir és relativament senzill d’explicar: en algun moment, les tres components de Marala reparen en què en les respectives recerques sobre la música tradicional hi ha una temàtica, la de la mort, que els crida poderosament l’atenció.

Ho aborden des de la ràbia i l’emprenyament, pels silencis i tabús que acompanyen la temàtica, fent de portaveus de les dones que havien estat silenciades en la música popular.

El resultat és un disc captivador i elegant, en el qual la destresa vocal i compositiva de les components i els temes de nova creació inspirats en la música d’arrel, de to profund i sonoritat menys pulcra, canta a la mort com ho fan les padrines, deixant un mínim espai a l’electrònica i jugant amb sons orgànics.

Marala, el trio transfronterer format per Selma Bruna (Catalunya), Clara Fiol (Balears) i Sandra Monfort (València), ha aconseguit un disc que extrau de la temàtica mortuòria una estranya bellesa. I la bellesa sempre és vida, fins i tot si parles de mort.

                                                                                                                           (Xavier Aliaga, Revista El Temps / 01.10.2022)

Veus i música:
Selma Bruna
Clara Fiol
Sandra Monfort

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400