Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Ruth von Wild i l'ajuda suïssa als infants de la guerra. Videoconferència a càrrec de Maria Ojuel Solsona

Data: 16 de març de 2021
Hora: 18:30
Duració aprox.:1 hora 30 minuts
Tipus d'entrada: Inscripció prèvia
Punts d'inscripció/venda: Inscripcions

L’agost de 1938 Ruth von Wild s’instal·là a Barcelona per participar en el Comitè Suís d'Ajuda als Nens d'Espanya, més conegut com l'Ajuda Suïssa. Entre finals de gener i inicis de febrer de l'any 1939 els membres del comitè sortiren de Barcelona i s’uniren a la població civil que fugia a França (retirada).  Poc després, l'Ajuda Suïssa es reorganitzà al sud de França i Ruth von Wild dirigí una colònia de nens espanyols refugiats a Sigean (colònia de Château du Lac).

Videoconferència a càrrec de Maria Ojuel Solsona, autora de la recerca i comissària de l’exposició "L’àlbum de la Ruth. Ruth von Wild i l’ajuda suïssa als infants de la guerra” fins el 30 de maig a la seu del Memorial Democràtic.

La mostra explica l’actuació humanitària que dugué a terme durant la Guerra Civil la voluntària suïssa Ruth von Wild. Al llarg de l’exposició es mostren les fotografies que von Wild realitzà durant els anys de guerra i exili. Totes elles documenten i mostren la tasca del Comitè Suís d’Ajuda als Nens d’Espanya. Es tracta de fotografies fins ara inèdites i que la comissària de l’exposició, Maria Ojuel, ha aconseguit localitzar després d’anys de recerca.

Cal inscripció prèvia indicant  una adreça de correu electrònic en aquest enllaç.
Farem servir la plataforma Teams. Rebreu un correu amb l’enllaç a l'activitat.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400