El Parc de la Ciència pretén acostar la ciutadania el coneixement científic i tècnic d’una forma fàcil i lúdica, sense renunciar a la transmissió de valors i de continguts científics i tecnològics, col·laborant en l’alfabetització cientificotècnica i en el foment de les vocacions, especialment en les nenes i joves.
ESPECTACLE: "De Faula", La Guilla Teatre
Dos investigadors, naturalistes, científics i veterinaris, ens expliquen, a través de les faules, curiositats dels animals com per exemple: per què els tigres no saben pujar als arbres? O, per què hem de tenir cura de la natura i tot allò que ens envolta?
TALLERS:
Aquesta aigua està contaminada!
Podem beure l'aigua que recollim directament del medi? Com podem saber si una aigua està contaminada? A vegades la contaminació no pot veure's i provar una aigua desconeguda pot ser perillós… En aquesta activitat investigarem el ph de diferents mostres d'aigua amb col llombarda.
La papallona elèctrica
Què són els llampecs? L'electricitat pot estar per tot arreu i es manifesta en alguns dels fenòmens quotidians. Fem una manualitat per descobrir l'existència de l'electricitat estàtica. Construïm una papallona elèctrica que l'audiència es podrà endur a casa.
ESPECTACLE: "Què cal fer per ser científic?" Creaciència, amb Dani Jiménez
Un recorregut ple d’experiments per iniciar-se en l’apassionant món de la ciència. Amb aquest espectacle descobrim quina és la feina d’una persona científica i quines són les cinc característiques més importants que un científic o científica ha d’aplicar a la seva feina.
TALLERS:
El nostre primer robot
Per fer la exploració espacial, necessitem coets, però també robots! Que s’envien per l’exploració de la lluna i altres planetes i satèl·lits. En aquest taller maker exercitarem els dots creatius i manipulatius. A partir d'uns materials donats (segons la metodologia tinkering) haurem d'aconseguir fabricar un robot dibuixant! Ho aconseguirem? Quins robots sorgiran de la nostra inventiva?!
Les bogeries de Newton
Ens convertirem en enginyers aeronàutics experts i viurem en primera persona el llançament d’un coet segons la tercera llei de Newton (la llei d’acció-reacció). Després, descobrirem el principal fenomen que permet el llançament de coets, l’augment de la pressió, i finalment, fabricarem el nostre propi coet personalitzat i en farem el llançament!
Nanociència
Què és nano? Descobrirem la escala nanomètrica i com en aquesta escala els materials es comporten de forma diferent, fent una targeta iridescent! També desvelarem algunes de les aplicacions de la nanotecnologia, simulant el procés de formació de les nanoencapsulacions, fent macroencapsulacions com es fa a l'alta cuina!
Mira... Com reacciona!
Què és una reacció química? Aprendrem a diferenciar entre reaccions químiques i barreges i podrem observar en primera persona alguna de les reaccions més espectaculars. Després, gràcies a les reaccions químiques i els nostres inseparables amics, els polímers, fabricarem el nostre propi Slime i ens el podrem endur a casa!
Jocs de gran format
Exposició sobre il·lusions òptiques
Cúpules de Leonardo... i més!!
Ajuntament de L'Hospitalet