Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Abstract Paints / Pinturas Abstractas

Exposición individual de Murilo Sampaio
Veure imatge de Abstract Paints / Pinturas Abstractas (nova finestra)
Data: del 5 al 29 de setembre
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: Centre Cultural la Bòbila(Centre Cultural la Bòbila)
PL Bòbila 1  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

Murilo Sampaio(@murilosampaiopaint) és un artista amb Síndrome de Down, amb dificultats de parla, lectura i escriptura. Des de l'any 2020, sota la pressió de la pandèmia, va començar a expressar-se a través de la pintura, amb habilitat, autonomia i creativitat. Ningú va haver d'ensenyar-li, és un artista autodidacta.

Post-pandèmia, l'activitat de pintar va passar a ser utilitzada per a omplir el seu temps lliure, fora de l'escola, la qual cosa li generava moments de calma, explorant trets i mètodes propis, construint un estil únic, abstracte, amb colors cridaners. Tot li ve des d'un estat intern d'immersió i connexió amb les seves pròpies emocions simbòliques.

Murilo va néixer en Goiânia, el Brasil, al juliol de 2000. Viu en Sant Diego (Califòrnia, els EUA), des dels cinc anys amb els seus pares i germans. La seva primera exposició va ser al desembre de 2022, en el Annual Holiday Craft Fair, en Sant Diego.
Abstract Paintings és la seva segona individual, i primera a nivell internacional, en el Centri Cultural La Bòbila (L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona, Espanya), un espai cultural que està obert i compromès amb la diversitat i la inclusió dels artistes més vulnerables.

Murilo és un gran exemple que l'art pot ser una valuosa teràpia, d'ajuda i engrandiment als quals vulguin usar-la com a eina cap al desenvolupament psíquic i emocional. Sense més, la simple manera de qualsevol expressió artística fa que l'individu aconsegueixi un estat de benestar emocional, relaxat i plaent.
Etel Reis, comissària de l'exposició

Què fa un artista? Tal vegada proposar una sortida, un rescat del que ve del seu cor, on el pinzell i la pintura són usats com a salconduit de reconnexió amb el món exterior, possibilitant noves formes d'expressió. Es defineix en els camins per revelar, a través de la seva capacitat vital, de la seva invenció/imaginació que vol crear mons, buscar buits i convocar el possible.
Haydée Sampaio, artista visual.

Comissària de l'exposició: Etel Reis (@etelreis)

Inauguració: 5 de setembre de 2023 a les 19:30 hores

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400