Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Sortides literàries. Espiritistes i lliurepensadores. 

Amb l’autora Dolors Marin.
Data: 9 d'octubre de 2021
Hora: 11:00
Duració aprox.:2 hores
Tipus d'entrada: Inscripció prèvia
Lloc: Biblioteca Central Tecla Sala(Biblioteca Central Tecla Sala)
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

De la mà dels nostres autors de la ciutat, coneixerem històries, curiositats i algunes de les seves obres amb quatre sortides literàries per Barcelona i l’Hospitalet.

Espiritistes i lliurepensadores amb l’autora Dolors Marin.
Espiritistes i lliurepensadores. Barcelona:  Angle, 2018.

A principi del segle XX Barcelona bullia amb els canvis socials provocats per la industrialització però també amb inquietuds culturals i polítiques que representaven el trencament amb el segle anterior: utopies, obrerisme, construcció de la ciutat... En aquest magma destaquen un grup de dones que van trencar estereotips, van assolir el reconeixement intel·lectual i van lluitar per la independència econòmica i laboral creant un referent que no podem ignorar per més temps. Són les responsables de portar a casa nostra l'espiritisme, que ja es practicava a la resta d'Europa, entès com una confrontació al sistema, com una manera d'espiritualitat radical que capgira l'ordre social representat per l'església oficial i com un primer pas cap al lliure pensament. Càndida Sanz, Matilde Fernández, Matilde Alonso, Maria Trulls o Amalia Domingo són algunes de les biografies que l'autora presenta en aquest llibre únic que reivindica la historiografia de la dissidència. Una ruta pel barri de Gràcia.

Dissabte, 9 d’octubre 11h a la Plaça de la Virreina. L’itinerari finalitza el seu recorregut a la Plaça de la Revolució.

Inscriu-te aquí.

Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400