Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Sergi Aguilar. Mapes amètrics

Observatori Tecla Sala
Veure imatge de De la fotografia: © Sergi Aguilar, VEGAP, Barcelona, 2024 (nova finestra)
Data: del 21 de març al 14 de juliol
Tipus d'entrada: Lliure
Organitzadors: 
Centre d'Art Tecla Sala
Lloc: Centre d'Art Tecla Sala(Centre d'Art Tecla Sala)
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

L’escultor Sergi Aguilar (Barcelona, 1946) està compromès amb la idea d’una construcció activa del lloc, com a resultat de les experiències de desplaçament i fluctuació que comporta transitar  en estreta complicitat amb els fenòmens espaciotemporals de la natura. Des dels anys setanta, ha desenvolupat un ampli treball com a geòmetra de les orientacions cardinals, reflectit en un llenguatge estructural permeable a les situacions de pas. D’aquí la seva habitual atracció pels passatges, la topografia, les atmosferes o les marques.

Els viatges realitzats per l’artista en els darrers vint anys per llocs anònims (indrets especialment buits de Líbia, de la frontera de Xile amb Bolívia, de Nicaragua o d’Algèria, amb les seves “absències captivadores”) li han permès estudiar a fons els efectes de la travessa. En les seves interpel·lacions directes a la geografia recorreguda durant dies es reafirma la persistent mudança de l’horitzó, el continu ball de distàncies, la no linealitat del traçat, les dunes infinites i canviants..., la innegable provisionalitat de les referències.

Per a l’artista, “les rutes podrien ser un esquelet de la terra”, explorat en centenars de dibuixos inèdits que reescriuen l’experiència del viatge amb els seus reiterats bucles de coordenades, registres fotogràfics, senyals i mapes fragmentats. Indicacions permanentment esborrades i restituïdes de nou per retenir el temps en el contínuum espacial que s’activa en el recorregut.

Un mural de paraules sobre ubicacions en el territori acompanya els conjunts de gràfics i dibuixos. El particular joc de sinergies i contrapunts en l’encadenament de conceptes ens endinsa en la inabastable dimensió geopoètica de l’Atles.

  • Inauguració: dijous 21 de març a les 19 h.
  • Comissariat: Teresa Blanch.
  • Exposició fins al 14 de juliol de 2024.

-
Observatori Tecla Sala vol afavorir la prospecció d’artistes del nostre país, en actiu i amb una llarga trajectòria, amb l’objectiu de donar-los suport i divulgar els seus treballs més recents.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400