Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Tres Ranchos: más allá del fin del mundo de María Vaz

Exposició de fotografía
Veure imatge de Tres Ranchos: más allá del fin del mundo de María Vaz (nova finestra)
Data: del 6 al 30 de setembre
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: Centre Cultural la Bòbila(Centre Cultural la Bòbila)
PL Bòbila 1  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

Tres Ranchos és una ciutat del centre-oest del Brasil. Té al voltant de 3mil/hab. La ciutat pròxima més important es diu “Catalão”. Tres Ranchos de Maria Vaz és un altre lloc en l'espai/temps. Més enllà de la fi del món, d'una cançó ranxera, d'una ciutat invisible. Són aquestes façanes del lloc, de les cases dels seus familiars, “d'aquestes dones estranyament gegants”, que explica ella, “co-parides per mares i arbres”. On l'arbre ancestral "Gameleira" encara resisteix. Paisatges d'històries, éssers i memòries que circulen pel nostre inconscient col·lectiu.

Tres Ranchos de Maria Vaz és una rondalla, un romanç en imatges, un lloc en el seu imaginari, on “els arxius col·leccionats al llarg dels anys són ordenats i sobreposats per una poètica, sense preocupació amb la Història del lloc, i sí, travessar afectes, construir memòries”. Després creuar ponts, oceans, calant ànimes alienes o bessones de l'altre costat del món, aquí a "Catalunya".
"Tres Ranchos: més enllà de la fi del món" és el tema de l'exposició del cinquè any consecutiu, que el CC La Bòbila realitza en homenatge al Dia de la Independència del Brasil, comissariat per Etel Reis.

Maria Figueiredo Vaz
(Belo Horizonte, MG, el Brasil, 1990)

Maria Vaz és una artista visual brasilera, fotògrafa i investigadora, mestranda en arts per la EBA/UFMG. En els seus treballs tracta la relació entre la memòria individual i col·lectiva a partir de la poètica i la fabulació. Desenvolupa una producció híbrida a través de les experimentacions entre imatge i paraula, analògic i digital, i l'ús d'arxius públics i familiars. Ve guanyant diversos premis de fotografia a nivell nacional, com el Premi Marc Ferrez (2021), justament amb el projecte “Memorial de façanes”, sobre Tres Ranchos. Ha participat en diverses exposicions col·lectives, residències artístiques, fires i esdeveniments presencials o en línia relacionats amb la fotografia i la seva obra.

Inauguració: 6 de setembre a les 19:30 hores

www.mariavaz.com.br

@mariafivaz
@duopaisagensmoveis

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400