Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Theodorakis. L'Homenatge

La Grècia de Theodorakis
Veure imatge de Theodorakis. L'Homenatge (nova finestra)
Acte suspès
Data: 22 d'abril de 2022
Hora: 20 h
Tipus d'entrada: Pagament
Preu: 22 €
Lloc: Teatre Joventut(Teatre Joventut)
C. Joventut 10  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

ESPECTACLE SUSPÈS PER INDISPONIBILITAT DE L'ARTISTA PRINCIPAL. LA NOVA DATA SERÀ EL DIVENDRES 30 DE SETEMBRE DE 2022. LES ENTRADES ADQUIRIDES SERAN VÀLIDES PER AQUESTA NOVA DATA. TOTS AQUELLS QUE DESITGIN EL RETORN DE L'IMPORT PODEN SOL·LICITAR-HO A ENTRADAS@CODETICKETS.COM

 

Mikis Theodorakis representa la gran revolució de l'escena musical grega del segle XX, apropant la gran poesia de la Grècia moderna a una immensa majoria de públic a través de la música d'arrel popular i de gran qualitat artística. La seva obra és clau per a la renovació de la llengua i la cultura grega.

Va composar més de cent cançons, simfonies, concerts, rapsòdies, preludis, cantates, oratoris, himnes, òperes i ballets. Va musicar tragèdia clàssica i moderna, teatre internacional i cinema, i té editades arreu del món una col·lecció de referències discogràfiques infinita. Fou diputat i ministre en diversos trams de la seva vida i mai deixà de banda i fins al final el seu activisme cultural i polític, des que a la Segona Guerra Mundial s'apuntà a la resistència, primer contra la Itàlia feixista i després contra l’alemanya nazi. Ajudant a escapar a famílies jueves de les autoritats germanes, fou detingut i torturat fins al seu retorn a Grècia a començaments de la dècada dels seixanta, on consolidà la seva enorme popularitat i acceptació del poble grec.

D'entre les dotzenes de distincions amb que fou guardonat, destaquen el Premi al Millor Compositor Europeu (1957) i el Premi Lenin de La Pau (1983).

Mai abandonà la divulgació i la militància, fins la seva mort el 2 de setembre de l'any passat, als noranta-sis anys.

El Barnasants el recorda amb aquest homenatge on alguns artistes referencials s’afegiran al públic assistent a la vetllada, per a reivindicar l'obra i figura d'un dels grans mestres de la història de la música contemporània.

Barnasants

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400