Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Festival Berdache 

Gender Art Festival
del 19 al 28 de juny
Tipus d'entrada: Pagament
Lloc: Auditori Barradas(Auditori Barradas)
RB Just Oliveras 56  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

Berdache [Gender Art Festival] és una proposta en la qual l'art es converteix en l'eix vertebrador per a transitar per les temàtiques relacionades amb la identitat de gènere, objecte de debat que s'ha posicionat en els últims anys com un fenomen social. Aquesta qüestió es desenvolupa encunyant nous conceptes i donant visibilitat a determinades minories però sobretot enderrocant prejudicis. Amb aquest propòsit, al llarg de cinc jornades es realitzaran mostres d'artistes referents en la recerca i desenvolupament d'obres vinculades al gènere.

Berdache desenvolupa el seu discurs valent-se de l'expressió artística com a matèria primera i el districte cultural de L'Hospitalet, un dels focus creatius més efervescents del panorama nacional, com a emplaçament. Aquest festival té l'objectiu de donar a conèixer a artistes locals, nacionals i internacionals, quins amb la seva obra, ens conviden a reflexionar i ens regalen nous punts de vista. Una programació amb un alt poder d'atracció per a arribar a tota mena de públics, un espai on es pugui preguntar, conèixer, descobrir i reflexionar, descobreix-lo.

CONCEPTE

Els berdache o badea, també coneguts com els dos esperits, són individus pertanyents a pobles amerindis d'Amèrica del Nord. Tenien els patrons de conducta dels dos gèneres (masculí i femení).

Es considerava que els berdache posseïen la capacitat de desafiar a la naturalesa i eren, per tant, especials.

Les persones considerades Dos Esperits ocupen un lloc singular en la cultura dels nadius americans, equilibrant l'esperit masculí i el femení fins i tot quan introduïm termes actuals com a gai, lesbiana o transgènere. Són un clar exemple de les ambigüitats que acompanyen al gènere i la cultura.

Divendres 25 - 19 H
Inauguració Exposició Berdache + Universitat de Barcelona

Divendres 25 - 21 H
SIMONA
Música
Durada: 60min.

Dissabte 26 - 18:30 H
VAROSHA de Mireia Calafell y Björt
Música y poesía
Durada: 50 minuts

Diumenge 27 - 20 H
LAS BAJAS PASIONES
Música
Durada: 60min. 

Dilluns 28 - ACTE SUSPÈS

LOS MICRÓFONOS
Jorge Dutor y Guillem Palol
Durada:50 min

*Totes les entrades a la venda al web del festival: www.berdache.es i a l'enllaç "entrades".

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400