Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

L'Hospitalet i la memòria democràtica. L'Hospitalet del segle XX

Veure imatge de L'Hospitalet i la memòria democràtica. L'Hospitalet del segle XX (nova finestra)
Data: del 26 de gener de 2018 al 5 de juny de 2023
Organitzadors: 
Museu de L'Hospitalet - Can Riera

Exposició permanent

Aquesta exposició també vol ser un homenatge a totes les dones i els homes que han contribuït a fer de L’Hospitalet la ciutat, viva, acollidora, oberta, crítica, participativa i vigorosa que és avui dia, però, sobretot, als que van lluitar per la democràcia i van sacrificar la vida i la llibertat en el marc de la lluita antifranquista.

L’exposició s’estructura en tres àmbits, els dos primers són de caràcter cronològic.  El primer àmbit  sota el títol “La ciutat en ebullició: l’esperança democràtica” abasta el període comprés entre els anys 1900 i 1939, per la qual cosa coneixerem l’evolució demogràfica i urbanística, el desenvolupament econòmic i industrial en el context de l’evolució política i social,  la proclamació de la república i els anys de la guerra civil. El segon àmbit desenvolupa el període de la dictadura franquista fins a les primeres eleccions democràtiques, entre els anys 1939 i 1979, amb el títol “La ciutat sotmesa: la negra nit del franquisme”. El tercer àmbit està dedicat a la simbologia franquista a l’espai públic de l’Hospitalet, la seva  tipologia i significació; convida a la reflexió sobre la persistència d’alguns elements.

L’exposició es va presentar el mes de febrer de l’any 2011 amb motiu de la inauguració de Can Riera-espai de memòria de l’Hospitalet. D’aleshores ençà ha estat un complement museístic al relat expositiu de la història de la ciutat pel que fa al període comprés entre els anys 30 i 80 del s. XX,

El Museu de l’Hospitalet posa en marxa les indicacions recollides en el seu  Pla Director. Entre d’altres, contempla el trasllat d'aquesta exposició permanent a les dependències de Casa Espanya, on ha estat adaptada al nou espai expositiu.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400