Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Barcelona Fiddle Congress

LogoVeure imatge de Barcelona Fiddle Congress (nova finestra)
de l'1 al 3 de juliol
Hora: 20.30 h
Tipus d'entrada: Inscripció prèvia
Lloc: 

ESMUC, Park Güell, Tradicionàrius

La quarta edició del Barcelona Fiddle Congress, que organitza l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), tindrà lloc de l’1 al 3 de juliol de 2022. L'alumnat de l'EMMCA participa en un concert al Parc Güell.

Una de les propostes més atractives per al públic i aficionat al món del fiddle són els concerts que oferiran els artistes nacionals i internacionals que participen en el congrés. El programa presenta concerts al Park Güell i el Centre Artesà Tradicionàrius.

El concert del dia 1 de juliol tindrà lloc a l’emblemàtic Park Güell, coincidint amb un cicle de concerts de l’ESMUC en col·laboració amb el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA). Amb el títol El Jazz més europeu, el Barcelona Jazz Manouche Project, format per Tcha Limberger, Eva Slongo, Bastien Ribot i Oriol Saña oferiran un concert amb la col·laboració de professorat i alumnat de l’EMMCA (Escola Municipal de Música Centre de les Arts de L’Hospitalet). A les 20.30 hores.

A la segona jornada del Fiddle Congress, la música en directe es trasllada al Centre Artesà Tradicionàrius (CAT). A les 22 hores, Maria Sanmiguel, Galen Freiser, Begoña Riobó i Natalie Haas seran els protagonistes de la vetllada. El concert del dia 3 de juliol servirà de cloenda de les activitats del congrés i tindrà lloc a les 12 hores amb Apel·les Carod i Stanislaw Slowinski que oferiran un repertori centrat en el jazz fusió.

Quarta edició del Barcelona fiddle Congress

La quarta edició del Barcelona Fiddle Congress, que organitza l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), tindrà lloc de l’1 al 3 de juliol de 2022, després que l’edició del 2022 s’hagués posposat el 2021 i finalment cancel·lat per culpa de la pandèmia de la Covid-19. Des de l’any 2013, aquest congrés ha assolit un èxit de convocatòria en totes les seves edicions.

Enguany, i després d’aquest parèntesi, la quarta edició del Barcelona Fiddle mostra la seva consolidació com a punt central internacional dels intèrprets, professionals i amants dels instruments de corda fregada dins la tradició musical popular.

Fiddle és la paraula amb què els anglosaxons es refereixen al violí, la viola, violoncel i contrabaix en l’àmbit de les músiques tradicionals i d’arrel. El Barcelona Fiddle Congress ha donat a conèixer altres formes de tocar els instruments de corda. Un projecte que assumeix l’ESMUC com a mostra del seu compromís amb una educació musical que abraça tots els estils.

Durant els tres dies de congrés, músics, estudiants, professionals i aficionats podran escoltar, observar, parlar i reflexionar sobre el paper i la utilització dels instruments de corda fregada (violí, viola, violoncel i contrabaix) en diferents estils musicals allunyats de la música clàssica.

Figures internacionals com ara Asier Suberbiola, Coloma Bertrán, Stanislaw Slowinski, Natalie Haas, Christoff Mallinger i Galen Fraser, entre d’altres, oferiran workshops, classes magistrals,  ponències i concerts, juntament amb una àmplia llista de músics, graduats i professorat de l’ESMUC, com ara Oriol Saña, Quico Pugés i Apel·les Carod.

Més informació: web Fiddle Congress

Calendari

Què fer avui?

Sense actes

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400