Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Artistas Uruguayos en Catalunya

Veure imatge de Artistas Uruguayos en Catalunya (nova finestra)
Data: del 10 de maig al 11 de juny
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: Auditori Barradas(Auditori Barradas)
RB Just Oliveras 56  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

Inauguració: dijous 11 de maig, a les 19h

Rafael Barradas va ser o un cèlebre pintor nascut a Montevideo el 1890 i mort a la mateixa ciutat el 1929. Ha estat un dels grans mestres de la pintura uruguaiana del segle XX, juntament amb Pedro Figari I Joaquín Torres García.


Va residir a l'Hospitalet de Llobregat des de finals del 1925 al 1928, vinculat als més significatius intel·lectuals i figures del panorama artístic català. En aquest període va fundar la tertúlia artística i literària coneguda com El Ateneillo que es reunia un diumenge al mes a casa del carrer Porvenir i que es va convertir en una referència per a la història cultural catalana.


Aquest any la Casa de l'Uruguai a Barcelona fa 45 anys de la seva fundació i els volem celebrar amb una mostra de diferents disciplines plàstiques. La característica de la mostra és la diversitat, amb la qual cada autor es manifesta plàsticament sense els lligams d'una línia expositiva ni relat determinat.


Exposar en aquesta ciutat i concretament en aquesta prestigiosa sala, té un significat molt especial per a Casa de l'Uruguai i per a tots els uruguaians que han trobat en aquesta terra casa seva. A més de la celebració artística, ens mou l'alegria d'una nova oportunitat per al retrobament.

45è aniversari de la Casa de l'Uruguai a Barcelona
Comissari: Salvador Valente

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400