Ajuntament de L'Hospitalet. 100x100 L'Hospitalet

Arts plàstiques i visualsRSS

 • Veure imatge de Del disseny: © Oriol Cabarrocas (nova finestra)
  del dissabte 27 de febrer al diumenge 18 de juliol

  Our garden needs its flowers

  Fluxos i narratives artístiques al Districte Cultural de L’Hospitalet

  Des del 2015 més de 500 artistes visuals, músics, arquitectes, dissenyadors i agents culturals han escollit la ciutat de L’Hospitalet com a destí creatiu i conviuen avui en espais rehabilitats de l’antiga zona industrial de la ciutat, que s’ha posicionat com un dels principals eixos culturals de l’àrea metropolitana de Barcelona.

 • Veure imatge de Taller de producció audiovisual. Nova edició! (nova finestra)
  del dilluns 12 d'abril al dilluns 21 de juny, de 17.30 a 20.30h

  Taller de producció audiovisual. Nova edició!

  Inscripcions obertes a partir del 22 de març

  Vols ser directora, actor, guionista, operador, sonodista, músic, càmera, fotògraf... Participa d’una experiència innovadora. Forma part d’un taller en forma de  productora audiovisual per tal de millorar les teves competències.

 • Veure imatge de Històries de la fotografia (en línia) (nova finestra)
  del dimecres 21 d'abril al dimecres 16 de juny, de 19 a 21 h

  Històries de la fotografia (en línia)

  Curs teòric adreçat a tothom que vulgui tenir un coneixement bàsic de com ha evolucionat la producció d'imatges fotogràfiques al llarg de la història fins als nostres dies. Repassarem d'una manera amena i divertida els moments clau, les anècdotes, els autors i autores més destacats i els corrents artístics que s'han succeït de la mà de les evolucions tècniques, socials i polítiques, així com la relació de la fotografia amb altres disciplines com la pintura i el cinema.

  Places completes

 • Veure imatge de Sans trêve, sans merci (nova finestra)
  del dijous 22 d'abril al dimarts 27 de juliol

  Sans trêve, sans merci

  Exposició i publicació de les artistes Francele Coco i Nathalie Rey. Dues artistes multidisciplinars que en les seves instal·lacions i imatges conjuguen reflexions iròniques sobre aspectes de nou capitalisme.

 • Veure imatge de Soledad Sevilla. Espais ficticis (nova finestra)
  del dimecres 5 de maig al divendres 18 de juny

  Soledad Sevilla. Espais ficticis

  La galeria Ana Mas Projects presentar Espais ficticis. Obra 1969-1980, la primera exposició monogràfica de Soledad Sevilla. La mostra, que recupera un dels períodes més significatius de la producció de l'artista, aplega un conjunt de pintures i treballs sobre paper d'aquesta època.

 • Veure imatge de Arquitectures terminals, Mercedes Pimiento (nova finestra)
  del dijous 13 de maig al diumenge 18 de juliol

  Arquitectures terminals, Mercedes Pimiento

  L’artista Mercedes Pimiento presenta a la Fundació Arranz-Bravo l’exposició Arquitectures terminals, un projecte basat en l’experimentació i la utilització de materials domèstics i industrials, com canals, cablejats, canonades o circuits connectors, que interessen l’artista tant per les seves qualitats formals com per les noves possibilitats espacials i conceptuals que li ofereixen.

 • Veure imatge de Xavier Grau. La pintura silent (nova finestra)
  del dijous 20 de maig al diumenge 18 de juliol

  Xavier Grau. La pintura silent

  Exposició en el marc del projecte "Our garden needs its flowers"

  Una exposició per retre homenatge a l’artista Xavier Grau (Barcelona, 1951-2020) a través d’una selecció essencial d’obres provinents del seu estudi del carrer de Cobalt de L’Hospitalet, on va treballar des del 2016, que conviden a aproximar-nos sense filtres al treball, alhora silent i vital, d’un dels darrers grans pintors d’aquest país.

 • Veure imatge de Punt de partida Punto de partida Point de départ (nova finestra)
  del dimarts 1 al dilluns 21 de juny

  Punt de partida Punto de partida Point de départ

  Exposició d’esmalts al foc Alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Esmalts Artístics de l’ESDA Llotja.

  Presentem treballs variats dels alumnes que s’inicien, del grup de primer curs del pack amb joieria i dels de segon curs, que són a punt de fer els seu projecte final o l’acaben de presentar. Cadascun d’ells disposa d’un petit espai expositiu on es defineix i s’expressa segons la seva personalitat i estil. L'exposició es titula “Punt de partida” per a aquells que tot just comencen i per a aquells que estan a punt d’arrencar la seva vida professional.

 • Veure imatge de Desconfin-Arte en Femení (nova finestra)
  del dimarts 1 al dijous 17 de juny

  Desconfin-Arte en Femení

  Desconfin-Arte és un taller d'acompanyament a través de l'art que revisa tot el que ens ha succeït durant aquest confinament. Explorarem a través de l'art en bona companyia, compartint tot el que tenim dins. Es durà a terme a Can Colom, dimarts i dijous, de l’1 al 17 de juny, durant 6 sessions, de 15.30 a 17.00 hores.

  Les inscripcions s’hauran de realitzar per mitjà del següent formulari

  Places limitades, complint amb l’aforament permès segons la normativa vigent en matèria Còvid-19 i les mesures de seguretat corresponents.

 • Veure imatge de Exposició: “Una altra manera de mirar” (nova finestra)
  del dijous 3 al divendres 18 de juny

  Exposició: “Una altra manera de mirar”

  De Xavier Martí

  “Una altra manera de mirar” pretén aproximar-nos a la possibilitat de veure els objectes i les imatges d’una manera diferent per a la qual varen ser pensats. Convida a reflexionar sobre aquests conceptes, i ho fa des de la proximitat i quotidianitat d’elements i materials de la nostra vida diària".

 • Veure imatge de Exposició "Seure o no seure", de Fina Balp (nova finestra)
  del dijous 10 de juny al divendres 16 de juliol

  Exposició "Seure o no seure", de Fina Balp

  Espai Subsòl. Del 10 de juny al 16 de juliol

  Fina Balp és una artista que treballa en el Districte Cultura L'H. Des del seu taller a l'Edifici Freixas es dedica a donar una segona vida a les cadires per convertir-les en una obra d'art.

 • Veure imatge de Regalos reales (nova finestra)
  del dijous 17 de juny al diumenge 5 de setembre

  Regalos reales

  L'exposició Regalos reales (Regals reals) es presenta com una Wunderkammer, (gabinet de curiositats), com aquelles habitacions fornides de "meravelles", que comencen a proliferar, en el segle XVI, entre l'alta burgesia i la reialesa en un afany de col·leccionar objectes exòtics trobats arreu del món. Des del 2018, Matteo Guidi (Cesena, Itàlia, 1978) cerca tota mena d'articles guiat per una llista trobada casualment a un diari.

 • Veure imatge de Understanding in residence (nova finestra)
  Dijous, 17 de juny

  Understanding in residence

  En el marc de l’exposició “Our garden needs its flowers"

  Presentació dels projectes dels dissenyadors Helena Bosch i Oriol Arnedo, participants en el programa de residència “Understanding in residence”, organitzat per l’associació Understanding Design.

 • Veure imatge de De la fotografia: © Helena Pastor (nova finestra)
  Dijous, 17 de juny, 20 h

  Anabel Lee en concert [Places exhaurides]

  En el marc de l’exposició "Our garden needs its flowers"

  Anabel Lee és una banda que neix del desig de quatre amics i músics amb gustos molt diferents i amb un únic projecte en comú: encaixar les diverses característiques de cadascun en la seva música. Es troben a mig camí entre el punk, l’indie i el power pop i tenen com a objectiu recuperar l’estil de les bandes punk dels anys vuitanta per adaptar-lo a l’escena alternativa actual.

 • Veure imatge de Somos Constructos, exposició de Beatrice Simoncini Amado (nova finestra)
  del divendres 18 de juny al divendres 30 de juliol

  Somos Constructos, exposició de Beatrice Simoncini Amado

  “Somos Constructos és un projecte que neix arran de la recerca sobre les formes de relació amb el llenguatge i amb els materials emprats en la pràctica artística.” Exposició comissariada per Tsering Frykman-Glen.

 • Veure imatge de LARVA: Laboratori audiovisual per a futurs incipients (nova finestra)
  del dissabte 19 de juny al diumenge 18 de juliol

  LARVA: Laboratori audiovisual per a futurs incipients

  Mostra dels curtmetratges de ciència-ficció realitzats per joves de l'Associació Educativa Ítaca juntament amb l'Escola Municipal de Música-Centre de les Arts, en el laboratori audiovisual impulsat per FASE, espai de creació i pensament, en col·laboració amb d'altres col·lectius i institucions.

 • Veure imatge de ROMERO, Sergio - Objectes amb història, 2020 (tinta i aquarel·la) (nova finestra)
  del dimarts 22 de juny al diumenge 5 de setembre

  La reconstrucció de la memòria. Didàctica i dibuix. Institut Mercè Rodoreda.

  Què saben de la Memòria Històrica els nois i noies de 15 i 16 anys? El passat té alguna significació emocional per a ells o és quelcom mort sense forma, sense color? On queda la memòria dels habitants de L’Hospitalet? En els records de les persones grans? O també en els carrers, els edificis i els museus? Aquesta mostra presenta els treballs d'Urban Sketching de les noies i nois que han participat en programa Tàndem d'educació entre l'Institut Mercè Rodoreda i el Museu de l'Hospitalet.

 • Veure imatge de El punt de fuga (nova finestra)
  del dimarts 22 de juny al diumenge 18 de juliol

  El punt de fuga

  Soltici 2021 - TPK Art i Pensament Contemporani

  Exposició dels artistes i col·lectius residents als espais de creació del TPK. Art i Pensament Contemporani. El projecte mostra treballs diversos al voltant de les associacions entre la paraula, la imatge i el so.

 • Veure imatge de Presentació de l'audiovisual TERRApolis, realitzat per Sitesize (nova finestra)
  Dimarts, 29 de juny, 18:30 h

  Presentació de l'audiovisual TERRApolis, realitzat per Sitesize

  En el marc de l’exposició “Our garden needs its flowers”

  TERRApolis és una producció audiovisual de Sitesize enregistrada i editada entre els anys 2020 i 2021. La presentació tindrà lloc el dimarts 29 de juny a les 18.30 h a la Sala d'Actes de Tecla Sala.

 • Veure imatge de De la fotografia: © Frances Meseguer, Barcelona, 2021. De la l'obra © Joan Junyer, Barcelona, 2021; Del disseny: © Aina Pongiluppi, Barcelona, 2021 (nova finestra)
  Dijous, 1 de juliol, 19 h

  Presentació del llibre ‘Un segle d’art modern a L’Hospitalet [1912-2012]’

  En el marc de l’exposició “Our garden needs its flowers"

  Una mirada al passat per tal d’esbrinar quines han estat les claus que han configurat l’art modern a L’Hospitalet durant el segle XX i escriure el relat que fonamenta el nostre present. Una recerca de la historiadora i crítica de l’art Rosa Queralt sobre el vincle que L’Hospitalet ha mantingut amb el fet artístic malgrat les batzegades de la seva història recent.

 • Veure imatge de De la fotografia: © Mercedes Pimiento. L'Hospitalet, 2021. (nova finestra)
  Dijous, 15 de juliol, 18:30 h

  Presentació de la publicació "En Potencia L’H"

  Activitat en el marc de l’exposició “Our garden needs its flowers”

  EN POTENCIA és un projecte dels artistes Mercedes Pimiento i Antonio R. Montesinos que s’articula a partir d’un dispositiu escultòric per traslladar un programa d’activitats a l’espai públic.

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400