Si no pots veure correctament aquest missatge, fes click aquí.
 
Núm. 384Temporada 2
Del 16 al 30 novembre de 2023
Stolpersteine. Jornada de record i homenatge als deportats hospitalencs als camps nazis

Jornada de record i reconeixement als deportats hospitalencs als camps nazis (1940-1945) en la que es col·locaran les primeres onze llambordes Stolpersteine a L’Hospitalet. Al llarg del matí s'instal·laran en diversos punts de la ciutat i es realitzarà un acte institucional central.

L’Ajuntament de L’Hospitalet, juntament amb el Memorial Democràtic de Catalunya i la col·laboració de l'Amical Mauthausen, està duent a terme un conjunt d’accions d’homenatge i reconeixement als hospitalencs deportats als camps de concentració nazis. Una d’aquestes accions és la col·locació de les llambordes Stolpersteine, creades per l’artista alemany Gunter Demnig.

més informació
Plaça Espanyola
Dissabte, 25 de novembre, 11h. acte institucional
Preu: Lliure
Sabies que...
La memòria és el fil que ens connecta al nostre passat

Les propostes dels pròxims dies tenen en comú la força del record: participarem en la col·locació de les primeres llambordes en homenatge als deportats hospitalencs als camps nazis; tornarem a sentir poetes universals en la veu d'artistes contemporanis; coneixerem històries personals que han esdevingut creació, i veurem fotografies que mostren la història de la nostra ciutat i una exposició sobre el pas del temps. Som-hi!

Teatre i dansa
#Bostikianes
Centre Cultural la Bòbila 
Divendres, 17 de novembre, 19 h
Preu: Taquilla inversa

#Bostikianes és un espectacle de titelles i música amb veu cantada en directe. Sorgeix de la necessitat d’explicar com ha sigut i és el rol de la dona en moltes etapes de la vida. Un recorregut vital que fem a través d’uns titelles, perquè el distanciament d’aquest llenguatge ens permet parlar de moltes coses. En clau d’humor i amb música en directe, la manipuladora i cantant va donant veu a la dona-memòria, la dona-present, la dona-futur.

més informació
Per fi sol!
Teatre Joventut 
Divendres, 24 de novembre, 20 h
Preu: 22 €

Ara que Tricicle es pren un descans indefinit, Carles Sans, després de 40 anys en silenci aprofita a Per fi sol! per parlar de divertides anècdotes professionals i personals viscudes durant tot aquest temps. Confessions tan sorprenents com que abans de convèncer als seus socis de formar una companyia es va interessar abans en les seves xicotes, o com va aconseguir superar la seva última colonoscòpia mentre la doctora li parlava de Tricicle. Aquest és l’espectacle que tots els seguidors de Tricicle voldran veure perquè s’explica els secrets d’una companyia molt estimada que ha fet rècord de públic allà on ha anat.

més informació
Nueva York en un poeta
Teatre Joventut 
Divendres, 17 de novembre
Preu: 22 €

“Un sistema económico cruel al que pronto habrá que cortarle el cuello”. Així es referia Federico Garcia Lorca al capitalisme en una conferència-recital en 1930 a la Residència de senyoretes de Madrid. Allà va presentar el seu llibre Poeta en Nueva York i explicava les seves “impressions líriques”. L’espectacle que presenta Alberto San Juan i La Banda reprodueix el text i poesia que Lorca va pronunciar en aquella trobada amb el públic de fa quasi un segle i que manté una llum plenament actual.

més informació
Travy
Teatre Joventut 
Dissabte, 18 de novembre
Preu: 22 €

Dos pallassos vells amb poca gràcia. Dos fills perduts en si mateixos, la transgressió de l'art i l'èxit. Una família de joglars que s'entenen més posant-se màscares que mirant-se als ulls. Embrancats en crear un espectacle. L'últim espectacle? Travy és un homenatge a la mateixa família Pla-Solina (de nom artístic "la Família Travy") i un (des)encontre entre dos corrents teatrals; per una banda, el clown, el teatre folklòric i popular. Per l'altra, les formes postdramàtiques i meta-teatrals. Exposa dues generacions i dos moments vitals.

més informació
Concerts
Concert de The Bad Habits
Centre Cultural Collblanc-La Torrassa 
Dissabte, 18 de novembre
Preu: Lliure

Una banda del Regne Unit, nascuda per l'amor dels seus membres pels tons low-fi i down beat, amb la capacitat destacada de crear temes que encaixen amb “totes les èpoques” del Rhythm & Blues i amb un espectacle ple de grooves que omplen l'escenari. 

més informació
Mixtura, Mercè Sampietro i Eduard Iniesta
Auditori Barradas 
Diumenge, 19 de novembre
Preu: 15 €

La música d'Iniesta i la veu de Sampietro fusionades al servei dels versos més commovedors de Brossa, Margarit, Estellés, Vinyoli, Pla, Solé, Marçal, Verdaguer, Companys, Calders i Manent.

més informació
CHRISTINA ROSENVINGE
Christina Rosenvinge
Teatre Joventut 
Dissabte, 25 de novembre
Preu: 22 €

Tanquem la 18a edició del Festival Acròbates de la mà de Christina Rosenvinge i aquest nou disc on recupera els versos i el geni de Safo, la poetessa eterna. No només va compondre més de deu mil versos, Safo va cantar al desig i la passió amb total llibertat i va ser una dona representativa del seu temps, com ho és Christina en la nostra contemporaneïtat.

més informació
Exposicions
Pane bagnato
Pane bagnato
Centre d'Art Tecla Sala 
Dissabte, 18 de novembre, 11 h

Activitat conduïda per l'artista Alba Mayol en el marc de l'exposició "Alba Mayol. fontane". Pane bagnato (pa mullat) és una manera de menjar pa a la regió de la Puglia, al sud d'Itàlia. És una de les herències dels agricultors de no llençar els aliments i d'utilitzar la creativitat per transformar-los

més informació
Viatge sense retorn
Centre Cultural la Bòbila 
Dimarts, 28 de novembre
Preu: Lliure

Aquesta exposició és el resultat d'un món oníric, imatges invocades, caçades al vol, on personatges i escenaris neixen de forma intuïtiva, creant un mapa d'emocions i mons invisibles. L'artista es deixa portar per la improvisació, deixant que les imatges apareguin, jugant amb les possibilitats d'una taca i sovint a través de la música, que fa de pont entre què és real i l'intangible.

més informació
Company Fotògraf, memòria revelada de l'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - Casa Espanya 
Del dijous 30 de novembre de 2023 al diumenge 7 d'abril de 2024
Preu: Lliure

L'estudi Company Fotògraf, fundat per Joaquim Company i Torras el 1951, va estar en funcionament fins a l'any 2011. Aquest negoci fotogràfic, situat al número 32 de la plaça de l'Ajuntament, va ser el lloc on es van fotografiar gran part de les famílies del barri del Centre de l'Hospitalet durant tota la segona meitat del segle XX. A més, l'estudi també rebia encàrrecs de la parròquia de Santa Eulàlia de Mèrida i del mateix Ajuntament. És per això que el seu fons fotogràfic té un gran valor per a la història de la ciutat. Exposició produïda i organitzada per l'Arxiu Municipal de l'Hospitalet

més informació
© Guillem FH (ArtWork Photo), Barcelona, 2023
Feminismes en la curadoria d'exposicions
Centre Cultural Metropolità Tecla Sala 
Dijous, 23 de novembre, 19 h.
Preu: Lliure

Visita dialogada, en el marc del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, al voltant de l‘exposició "Papers treballats", la donació d’obra gràfica de la col·lecció de Daniel Giralt-Miracle a L’Hospitalet.

més informació
Lletres
Espectacle familiar “Conjur per mirar d’aprovar sense estudiar”
Biblioteca Central Tecla Sala 
Dissabte, 18 de novembre
Preu: Lliure

De la mateixa manera que d’una peça de roba n’hi pots treure un vestit, un barret, una bossa o un eixugamans, dels poemes també en podem treure de tot. Espectacle familiar, amb Jordina Biosca, narradora, i David Garcia, músic.
Una perla per a les orelles i una sacsejada al cervell.

més informació
Mireia Calafell i Míriam Cano
Vermut poètic, amb Mireia Calafell i Míriam Cano
Biblioteca Can Sumarro 
Dissabte, 18 de novembre, 12:30 h
Preu: Lliure

El Festival Acròbates celebra aquest mes de novembre la seva 18a edició. Al llarg del tot un mes farà que la ciutat de L’Hospitalet torni a omplir els seus barris de música i poesia amb una programació diversa, inclusiva, compromesa i per a tots els públics.

més informació
"Un món de llengües"
Centre de Normalització Lingüística de L'Hospitalet 
Dimarts, 21 de novembre
Preu: Lliure

Un món de llengües és una conferència a càrrec de l'escriptor David Vila i la filòloga Jessica Neuquelman (Llenguaferits). Aquestes dues veus ens faran un recorregut amè i entretingut per les curiositats del català i d’altres llengües d’arreu del món amb l’objectiu de despertar la sensibilitat lingüística i, així, fomentar el respecte per totes elles.

més informació
Cinema
Cicle de cinema negre Nuclear Noir: "El beso mortal" (1955) de Robert Aldrich
Biblioteca la Bòbila 
Divendres, 17 de novembre
Preu: Lliure

El detectiu Mike Hammer recull a la carretera, en plena nit, una noia que fuig d'un perill mortal. Poc després són interceptats pels assetjadors, uns despietats matons que, després de torturar i matar la noia i enganxar una pallissa al dur detectiu, els llancen per un precipici. Hammer aconsegueix sortir indemne, i es dedicarà a investigar aquest misteriós cas.

més informació
Cinefòrum "Llàgrimes en la pluja": La fuerza del cariño (1983), dir. James L. Brooks.
Biblioteca Josep Janés 
Dimarts, 28 de novembre
Preu: Inscripció prèvia

Aurora i Emma són una mare i una filla molt unides, però amb punts de vista molt diferents sobre la vida. Aurora, que és vídua, és una dona temperamental però de bon cor, i Emma és una jove rebel que vol sortir de casa i independitzar-se; el pitjor és que per aconseguir-ho segueix el camí més convencional: casar-se.

més informació
Dijous de pel·lícula. Un Espíritu burlón del director Edward Hall.
Biblioteca de Bellvitge 
Dijous, 30 de novembre

Charles és un famós escriptor de novel·la que sofreix un bloqueig creatiu. Per a ajudar-lo a trobar la inspiració, la seva esposa Ruth organitza una sessió d'espiritisme amb l'excèntrica mèdium Madame Arcati. No obstant això, l'espiritista invoca accidentalment al fantasma de la gelosa Elvira, la morta primera esposa de Charles. Quan Elvira descobreix que el seu marit s'ha casat de nou, intentarà fer-li la vida impossible i boicotejar el seu nou matrimoni.

més informació
Escena L'H
Condenados + INZKTRS l'Espai Zowie

El black metal i el death metal ompliran l'Espai Zowie de la mà de Condenados i de  INZKTRS. 17 de novembre a les 20 hores. Passatge de Can Polític, 13.

més informació

Rumba Catalana a la Sala River

Veu, ritme, percussió i guitarra de la mà d’Hostafrancs Rumba. Una nit per gaudir de la rumba amb Joan Herrero, la veu principal de la mítica banda Los Manolos, i Rafalito Salazar a la guitarra. 18 de novembre a les 20 hores. Carrer de Santa Anna,14.

més informació

A.A. Williams + Kalandra + Lys Morke a la Salamandra

"Gospel de la mort", així defineix la mateixa A.A. Williams les fosques i atmosfèriques notes que construeixen el seu particular viatge musical. 23 de novembre. Obertura de portes a les 18.30?h. Els horaris definitius es publicaran aproximadament una setmana abans de l'esdeveniment. Avinguda del Carrilet, 235.

més informació

AMEBA Parkfest al parc de la Remunta

El Parc de la Remunta acull per primera vegada l’AMEBA Parkfest, un festival de música electrònica obert a tothom. Una selecció de discjòqueis locals oferiran un total d’onze hores de música. L’esdeveniment és organitzat per l’Associació de Música Electrònica de Barcelona (AMEBA) i és d’entrada lliure. 25 de novembre, a partir de les 13 hores.

més informació

Més propostes
Kronos Art BCN a L'Hospitalet 

El 25 i 26 de novembre Can Trinxet acollirà el tancament de la VI edició de Kronos Art BCN per reflexionar sobre el temps i la realitat social i cultural actual a través d'exposicions d'obres de reconeguts artistes i diverses activitats paral·leles com documentals, conferències, tallers, música, activitats familiars i sessions de videoart. Gratuït. Més informació.

20 anys de Pessics de Ciència. Docufòrum "El Valle de Concavenator"

Projecció del documental El Valle de Concavenator i comentari a càrrec de Jordi Serrallonga, arqueòleg, naturalista, explorador i productor científic, professor a la Universitat Oberta de Catalunya i col·laborador del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Aquesta és una activitat dins els actes de celebració dels vint anys de Pessics de Ciència. 22 de novembre a les 19 hores. Centre Cultural Sant Josep. Més informació

Exposició fotogràfica Passenger Tales “Cicatrius” al TPK

Exposició de fotografia participativa Passenger Tales: "Cicatrius" realitzat pel col·lectiu de dones migrants i víctimes de violència de gènere, vinculades a l'entitat "dones pa´lante". Passenger Tales, és un projecte de mediació i creació artística que utilitza la fotografia participativa, amb l'objectiu de fomentar una transformació en les persones i col·lectius en risc d'exclusió social. Es podrà visitar al TPK fins al 12 de gener de 2024. Més informació.


 

VIBEZ Festival a Urbine

VIBEZ és el primer festival de cultura digital jove, que engloba totes les expressions culturals, creatives i innovadores que sorgeixen en l’entorn digital com IA, robòtica, gaming, art digital, metavers, realitat virtual... Comptarà amb la presència d'empreses a la recerca del talent més potent del sector tecnològic de Catalunya. 25 de novembre. Urbine (Districte Cultural L’H), ctra. del Mig, 53. Més informació.


 

Cursos i tallers
Taquilla inversa
Web recomanada
SERVEI DE CULTURA
Carrer de Girona, 10 2a. planta
08901 L'Hospitalet de Llobregat
butlleti.cultura@l-h.cat
Informació sobre protecció de dades personals