Si no pots veure correctament aquest missatge, fes click aquí.
 
Núm. 395Temporada 2
Del 16 al 30 de maig
La Nit dels Museus a L’Hospitalet

Coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, el 18 de maig el Museu de L'Hospitalet i el Centre d'Art Tecla Sala celebren una nova edició de La Nit dels Museus a L'Hospitalet, amb visites guiades a les exposicions i amb una programació d’activitats artístiques i visuals fins a la una de la matinada.

A continuació trobareu el programa del Museu dividit per seus.

més informació
Museu de L'Hospitalet - Casa EspanyaMuseu de L'Hospitalet - L'HarmoniaMuseu de L'Hospitalet - Can Riera
Dissabte, 18 de maig, 18 h - 01 h
Sabies que...
Gaudirem de l’art sota les estrelles

L’Hospitalet celebra una nova edició de la Nit dels Museus amb activitats per gaudir del Museu i els espais d’art de la ciutat en horari nocturn. Dissabte, 18 de maig, a partir de les sis de la tarda i fins a la una de la matinada, el Museu de L’Hospitalet, el Centre d’Art Tecla Sala, el TPK. Art i pensament contemporani i la Fundació Arranz-Bravo oferiran una programació per apropar l’art i el patrimoni de la ciutat a tots els públics. A més a més, tenim noves propostes de música en directe, presentacions de llibres i molt més. Som-hi!

Teatre i dansa
Agència Matrimonial
Centre Cultural Sant Josep 
Dissabte, 18 de maig, a les 19:00 h
Preu: Inscripció prèvia

Un premi de 250.000 euros per celebrar el 50è aniversari de l'agència matrimonial provocarà situacions i personatges inversemblants i delirants, fins que una peça íntima i eròtica, desencadena i destapa un seguit de mentides i falsedats al més pur estil "Banyes". Tindrem casament?  Una idea original de Genaro de Otero.

més informació
The Bonfire Show
Centre Cultural Sanfeliu 
Divendres, 24 de maig
Preu: Lliure

Què tenen a veure "El Hormiguero" amb "The Hunger Games"? I la cançó infantil "Don Federico" amb Iglorious Basterds? Amb aquestes referències de la nostra societat, es crea el programa de televisió “The Bonfire Show” on la censura i de la mort se’n fa un espectacle.

més informació
Concerts
Capella de Música del Pi
Auditori Barradas 
Dissabte, 18 de maig
Preu: 7 €

Trobem documentació de La Capella de Música del Pi des de 1549. Ben aviat la capella ja era tot un referent musical de Barcelona.

més informació
Les Fourchettes
Auditori Barradas 
Diumenge, 19 de maig
Preu: 7 €

Quartet format per quatre cantants procedents de diferents disciplines unides per la música vocal, el seu repertori reivindica amb irreverència el Barbershop, un gènere tradicionalment masculí amb el que reinterpreten des d’estàndards de jazz a versions de pop-rock modern.

més informació
TePeKaLeSOUND maig 2025
ASSOCIACIÓ CULTURAL TALLER PUBILLA KASAS 
Dimarts, 28 de maig, a les 20 h
Preu: Lliure

Música improvisada que utilitza el llenguatge gestual del Soundpainting per organitzar i estructurar en temps real aquestes improvisacions.

més informació
Exposicions
Alfons Flores. L’escenari prodigiós
Centre d'Art Tecla Sala 
Del dijous 16 de maig al diumenge 3 de novembre
Preu: Lliure

L’escenografia és l’art de construir espais imaginaris en un teatre o en qualsevol espai escènic on unes persones que actuen representen una obra o presenten una acció davant d’un públic. Tot pot convertir-se en escenografia, per mitjà de telons, objectes, maquinàries... o l’espai buit. La història de l’escenografia és tan antiga com la del mateix teatre.

més informació
Tres flors blaves
Tres flors blaves
ASSOCIACIÓ CULTURAL TALLER PUBILLA KASAS 
Dijous, 23 de maig
Preu: Lliure

Instal·lació multimodal que tanca un viatge de cinc anys que es condensa i cristal·litza en forma de flor, que es nodreix del dolor, de les ferides, de la pell feta cendra, dels dies sense rumb, d'innombrables caigudes, d'insondables abismes. La Poesia esdevé l'únic bot salvavides.

més informació
Silenci matèric
Auditori Barradas 
Del dijous 2 de maig al diumenge 2 de juny
Preu: Lliure

Exposició d'obra plàstica inspirada en el silenci a través de la matèria. Les obres provoquen la reflexió entre l'objecte i la seva forma.

més informació
Lletres
Presentació del llibre 'Daniel Gonzo y la hermandad'
Biblioteca Central Tecla Sala 
Divendres, 17 de maig
Preu: Lliure

Aquesta novel·la juvenil de ciència-ficció és una obra brillant dedicada a tots, des dels més petits als més grans. A tot aquell que li agradi la màgia i la fantasia no pot deixar de llegir-la, sense cap mena de dubte.

més informació
Trobada amb: Anna Font, il·lustradora.
Biblioteca Josep Janés 
Dimarts, 21 de maig
Preu: Lliure

Xerrada sobre el seu àlbum il·lustrat 'La visita', guanyador del XVI Premi Internacional de Compostela per a àlbums il·lustrats.

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat i de la Institució de les Lletres Catalanes.

més informació
Trobada amb l'Aina Bestard
Biblioteca la Florida 
Dilluns, 27 de maig, a les 17:30 h.
Preu: Lliure

L’autora i il·lustradora Aina Bestard ens explicarà la seva professió i el procés creatiu dels seus àlbums il·lustrats. És l’autora de la trilogia "Qui s’amaga…", una sèrie de llibres basada en il·lusions òptiques que ha estat traduïda a 15 idiomes i ha venut més de 200.000 exemplars a tot el món.

més informació
Cinema
Cinema documental al barri: Hostal España d'Inma Álvarez i Chus Domínguez
Centre Municipal la Florida - Ana Díaz Rico 
Divendres, 24 de maig, a les 18 h.
Preu: Lliure

Totes les habitacions de l’Hostal Espanya, un establiment modest i cèntric, situat a la ciutat de León, estan ocupades per persones grans, moltes d’elles procedents de l’entorn rural abandonat.

més informació
#SpoilerLH: Projecció dels curts "Matador" i "Hacer señores"
Torre Barrina. Experiències d'Innovació social. 
Dilluns, 27 de maig, 19h
Preu: Lliure

Un spoilerlh amb talentLH. Projecció de dos documentals de la productora local FitzCarraldo.

més informació
Cinefòrum sobre diversitat corporal
Espai Jove Ca n´Arús 
Dijous, 30 de maig, 17:30 h

Exhibició dels films “Carne”, “Odio il rosa” i “Me vas a gritar” i dinamització posterior per part d’una experta en pedagogia de la imatge i violències masclistes. 

més informació
Escena L'H
Black Metal en estat pur al Lennon's Club

Les bandes internacionals de black metal Black Cilice (Portugal) i Sanguine Relic (EUA) juntament amb els barcelonins Nagyszeben descarregaran tota la seva intensitat al Lennon's Club. Divendres, 17 de maig, a les 20 hores. Lennon's Club. Av. de la Fabregada, 91.

més informació

drakis x anòmia x glamer 

El Pumarejo presenta un esdeveniment molt especial on descobrir joies ocultes de la música experimental: els directes de Monopoly Child Star Searchers (EUA) i Dolphins Into the Future (Bèlgica). També els acompanyarà el misteriós i interessant projecte local Formica Baseboard 17. Dijous, 23 de maig, a les 20 hores. El Pumarejo. Av. del Carrilet, 187, Nau 4.

més informació

Rat-Zinger + Animales Muertos + Último Rekurso

Formats a Bilbao l'any 2009, Rat-Zinger és una banda de bandes, integrada per músics amb llarg recorregut en el punk- rock: Anarko, PiLT, Brut Sistema o Zer Bizio. Una banda amb un identificatiu sabor punk, un concepte aclaparadorament hardcore i un profund, sincer i intens aroma rocker.  Divendres, 24 de maig, a les 19 hores. Salamandra. Av. del Carrilet, 235.

més informació

Més propostes
Taller infantil: Dia mundial de les abelles

#LHCiència. Les abelles són una peça clau per mantenir la biodiversitat i en aquest taller s'aprendran  curiositats sobre aquests insectes. Taller adreçat a infants a partir de 4 anys. Biblioteca la Bòbila. Pl. de la Bòbila, 1. Dilluns, 27 de maig, a les 17.30 hores. Més informació.

Convocatòria subvencions 2024

S'han publicat les bases de la convocatòria de subvencions per desenvolupar programes, projectes i activitats en el marc del Districte Cultural, en l’àmbit de la Cultura i de la Cultura Popular. Termini: fins al 10 de juny de 2024, ambdós inclosos. El 21 de maig a les 18h al Centre d'Art Tecla Sala es realitzarà una sessió informativa on es presentarà la nova guia sobre com redactar projectes per a la sol·licitud de subvencions i es resoldran dubtes. Més informació.

'Spiralig' a Almacén Bahía

#DistricteCulturalLH. "Spiraling" gira al voltant dels bucles i espirals que ens atrapen i succionen, fent un símil directe al fenomen de l'espiral de la mort. És des d'aquestes sensacions a partir de les quals emergeixen les peces presentades. Cadascuna, amb la seva pròpia tècnica i estil, reflecteix una recerca constant, un intent desesperat per escapar-se. Es podrà visitar fins al 28 de maig. Horari: dijous, divendres i dissabtes de 18 a 20.30 h. Almacén Bahía. Rambla de la Marina 456, 4t.

Cursos i tallers
Taquilla inversa
Web recomanada
SERVEI DE CULTURA
Carrer de Girona, 10 2a. planta
08901 L'Hospitalet de Llobregat
butlleti.cultura@l-h.cat
Informació sobre protecció de dades personals