Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’Hospitalet commemora el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida (nova finestra)
29/11/2021 11:30:00
Sida

L’Hospitalet commemora el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida

L’entitat L’H Orgull, associació en defensa dels drets LGTBI de L’Hospitalet,  organitzà ahir vespre una gala benéfica.

L’Ajuntament commemora el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida amb la realització de diverses activitats ciutadanes, que han programat diferents entitats i els serveis municipals de Salut i Joventut, amb l’objectiu de prevenir les malalties de transmissió sexual. 

L’entitat L’H Orgull, associació en defensa dels drets LGTBI de L’Hospitalet,  organitzà ahir vespre una gala benèfica, la recaptació de la qual es destinarà a la Unitat de Malalties Infeccioses del Consorci Sanitari Integral. També en col·laboració amb el Consorci Sanitari Integral i amb Sant Boi en Positiu. TransVIH faran la projecció del documental Aprender a vivir, amb un col·loqui posterior amb persones supervivents de VIH, que  es farà l’1 de desembre, a les 18.30 h a la sala d’actes de l’Hospital General de L’Hospitalet (avinguda de Josep Molins, 29).

El mateix dia 1, l’Associació d’Estudiants de L’Hospitalet oferirà a les 18.30 h, a l’Espai Jove Ca n’Arús, el taller “Mites i desinformació sobre el VIH i la sida”, a càrrec de l’Associació Joves per la Igualtat i la Solidaritat, amb la col·laboració de la Unitat de Joventut de l’Ajuntament.

També el Servei de Salut municipal organitza el dia 1 la representació de l’obra de teatre Que sí, vida! a l’Auditori Barradas, a càrrec de la companyia Teatracció. Es realitzaran dues sessions dirigides a l’alumnat de 3r d’ESO dels instituts de la ciutat.  És una activitat que treballa la prevenció del VIH/sida i altres infeccions de transmissió sexual i que incideix particularment en la negociació afectiva i sexual. Es realitza en dues parts, una primera on es realitza la representació de l'obra presentant la problemàtica del VIH/sida i les ITS a través d'un concurs de televisió; i, a la segona part, s'obre un espai de debat on els joves interactuen amb els actors per intercanviar opinions en la resolució d’una situació conflictiva que pot comportar risc de contagi i en la qual la gent jove es pot sentir identificada.

La fundació AEC-GRIS, entitat que ofereix tractament i atenció a persones amb problemes d'addiccions, posarà un punt d’informació i sensibilització a la rambla de la Marina, cantonada amb carrer d’Enric Prat de la Riba, el dia 1 de desembre, de 9.30 a 14.30 h.

Per part de Joves per la Igualtat i la Solidaritat (JIS) i de l’Associació de Serveis i Formació Socioeducativa (ARA) es realitzaran les següents activitats:

? Del 29 de novembre al 3 de desembre. Punt informatiu i activitat “Deixa el teu missatge”. De 10 a 14 h, de dilluns a divendres, i de 16 a 20 h, els dilluns, dimarts i dimecres. A la ronda de la Torrassa, 105, 3r.

? Del 29 de novembre al 3 de desembre. “Informa’t sobre la sida a la xarxa”. Als tallers del Punt Òmnia JIS-Arrels es farà una recerca d’informació sobre el VIH que propiciarà un debat-reflexió entre les persones assistents.

? Del 25 de novembre a l’1 de desembre. “Llaços vermells humans”. Es demanarà als usuaris i a les usuàries de Punt Òmnia, JIS i ARA que portin una samarreta vermella i es farà una fotografia formant un llaç humà.

? 29 de novembre. Formació per a voluntariat. Tallers de sensibilització per a la dinamització d’activitats i accions de sensibilització comunitària (L’Hospitalet)

? 3 desembre, de 10.30 a 13 h. Campanya de sensibilització al Mercat de Collblanc.

Cal recordar que al Punt de Salut Jove (avinguda del Carrilet, 312, planta -1) es realitza la prova ràpida del VIH, durant tot l’any i sense límit d’edat: només cal demanar cita prèvia als telèfons 93 403 65 52 i 93 403 69 12, per whatsapp al 678 02 08 03 o a puntsalutjove@l-h.cat.

També, el dia 1 de desembre, al vespre, l’escultura de L’Acollidora s’il·luminarà de color vermell en commemoració d’aquest dia.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400