Compartir:
 • Facebook
 • Twiter
Veure imatge de L’Ajuntament inicia una campanya per ordenar la recollida de mobles i estris vells i pel bon ús dels contenidors d’escombraries (nova finestra)
04/07/2022 10:00:00
Convivència i civisme

L’Ajuntament inicia una campanya per ordenar la recollida de mobles i estris vells i pel bon ús dels contenidors d’escombraries

S’inclou dintre del marc d’accions de l’Aliança per la convivència   L’objectiu és sensibilitzar la ciutadania que mantenir la ciutat neta és cosa de tots i totes i que s’ha d’acabar amb el problema de l’acumulació de trastos vells al carrer

L’Ajuntament de L’Hospitalet inicia avui una nova acció de l’Aliança per la convivència. Es tracta d’una campanya per facilitar la recollida de mobles i estris vells i per l’ús correcte dels contenidors d’escombraries de la ciutat. La campanya s’inclou dintre del marc d’accions de l’Aliança per la convivència i l’objectiu és sensibilitzar la ciutadania que mantenir la ciutat neta és cosa de tots i totes i acabar amb el problema de l’acumulació de mobles i trastos vells al carrer. Durant l’any 2021 es van realitzar un total de 141 denúncies per l’incompliment d’una normativa que comporta sancions de 300 a 1.500 euros als infractors.

Aquest nou pla d’acció de l’Aliança per la convivència arriba després de les campanyes, que encara estan actives a tota la ciutat, per plantar cara al mal ús dels patinets elèctrics i als sorolls que alteren la convivència, especialment durant la temporada d’estiu, i de la posada en marxa de la Unitat Especial d’Intervenció de la Guàrdia Urbana, que dona una resposta immediata a aquelles situacions que ho requereixen, com ara els botellons, els sorolls nocturns o el control de les zones d’oci nocturn. Es tracta d’unes iniciatives que volen aconseguir que L’Hospitalet sigui cada dia un lloc millor on viure, amb un espai endreçat i uns barris cívics i segurs.

La campanya per conscienciar del bon ús dels contenidors d’escombraries i del servei de recollida de mobles i trastos vells té, com la de patinets i sorolls, una primera fase comunicativa en la qual els agents cívics i els treballadors en benefici de la comunitat repartiran díptics informatius per tota la ciutat.

Pel que fa a la recollida de mobles, electrodomèstics i trastos vells, en el material de sensibilització que es començarà a repartir avui es poden llegir, entre d’altres, algunes de les normes de comportament que s’han de seguir:

 • Cal sol·licitar la recollida gratuïta a la porta de casa teva pel dia que més et convingui via internet (www.seuelectronica.l-h.cat/tramits) o al telèfon 900 28 29 30.
 • S’ha de concertar prèviament el dia de recollida i concretar què es vol llençar. Es pot llençar mobiliari de casa, estris vells i electrodomèstics. No es poden llençar ni runes, ni sanitaris ni escombraries.
 • El servei es presta de dilluns a dissabte, 7 a 20  hores.
 • Els mobles s’han de deixar al vestíbul de l’immoble abans de les 7 h del matí del dia concertat.
 • Aquest servei és exclusiu per a particulars. No és ni per a comerços, ni indústries o altres activitats professionals.

Pel que fa al bon ús dels contenidors d’escombraries, en el material de sensibilització que es començarà a repartir avui es poden llegir, entre d’altres, algunes de les normes de comportament que s’han de seguir:

 • No es poden llençar els residus especials com olis, cables, piles, etc. als contenidors. Cal portar-los a la Deixalleria del carrer d’Arquimedes, 1, o a la deixalleria mòbil.
 • No es poden deixar els mobles vells al costat dels contenidors d’escombraries.
 • Les bosses d’escombraries van als contenidors, no a les papereres.
 • Les caixes de cartró s’han de plegar i llençar al contenidor de paper.
 • Cal separar els residus a casa i dipositar-los als contenidors corresponents: orgànica, envasos, paper i cartró, vidre i la resta (residus d’escombrar, burilles, bolquers, compreses...).

A la segona fase de la campanya, la Guàrdia Urbana intensificarà les accions sancionadores multant aquelles persones que no respectin la normativa.

Per la recollida de mobles, electrodomèstics i trastos vells i per usar la Deixalleria municipal i la deixalleria mòbil es pot utilitzar també l’app L’H Ben Fet, que està habilitada per notificar incidències a la via pública relacionades amb la neteja. L’H Ben Fet es pot descarregar de manera gratuïta en versió iOS i Android.

El civisme i la convivència són cosa de tots i totes i per això la responsabilitat és compartida entre ajuntaments i ciutadania. L’Ajuntament de L’Hospitalet treballa diàriament per mantenir l’entorn urbà i combatre els actes incívics, però és imprescindible que la ciutadania hi col·labori per tal que això sigui possible.

Més informació: https://lh-on.cat/documents/Mal_fet_mobles_2022.pdf

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400