Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Més de 500 alumnes d’ESO participen a Rock’in (nova finestra)
26/10/2022

Més de 500 alumnes d’ESO participen a Rock’in

La Casa de la Música desenvolupa aquest programa que vol transformar els ensenyaments musicals als instituts

Més de 500 alumnes dels instituts Apel·les Mestres, Eduard Fontserè i Margarida Xirgu participen en el programa Rock’in, que desenvolupa La Casa de la Música de L’Hospitalet, finançat per l’Ajuntament. Rock’in fomenta la pràctica de música moderna a les aules de secundària, com a eina de transformació cultural i social. L’objectiu és que l’alumnat aprengui a tocar un instrument de música moderna (guitarra, baix, teclat i bateria) de manera autònoma i al seu ritme.

Rock’in ofereix un programa pedagògic innovador que es fa en les classes de música de l’alumnat d’ESO a les quals s’assigna un professor de suport. El programa contribueix a millorar el rendiment escolar de l’alumnat i a formar les futures generacions com a ciutadans involucrats amb la cultura.

El projecte es va iniciar el curs 2016-2017 a l’Institut Apel·les Mestres i s’ha anat ampliant fins als tres centres actuals. L’activitat s’imparteix entre tot l’alumnat de primer i segon d’ESO de cada centre, on l’assignatura de música és obligatòria, i de tercer i quart, si es tria com a optativa. L’alumnat disposa dels instruments i s’organitzen en combos, quatre o cinc per classe. Tots participen, a final de curs, en un concert que s’organitza a la Sala Salamandra.

L’Hospitalet va ser el segon municipi en el qual es va desenvolupar aquest projecte de La Casa de la Música, que ara es fa en 22 centres de set poblacions de tot Catalunya.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400