Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
17/05/2021 19:15:00
Igualtat

En el Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia diferents entitats han llegit un manifest reivindicatiu

En el Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia, l’Ajuntament, a través de l’Oficina LGTBI, ha organitzat diferents activitats per donar suport als col·lectius que pateixen discriminació per raó de diversitat sexual i de gènere.

Representants de les entitats participants —Associació per la Llibertat Sexual i de Gènere (ALISE), Bruixes, L’H Orgull— han llegit un manifest contra l’LGTBI-fòbia a la plaça de l’Ajuntament. Un acte al qual ha assistit l’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, i la regidora d’Igualtat i Joventut, Laura García Manota, entre altres representants municipals.

El manifest llegit avui ja va rebre el suport de tots els grups municipals en el darrer Ple de l’Ajuntament del mes d’abril, on es va llegir com a declaració institucional. El text recorda la jornada en la qual l’any 1990 l’Organització Mundial de la Salut va erradicar l’homosexualitat de la seva llista de malalties mentals. El manifest reconeix els progressos realitzats en matèria de diversitat sexual, afectiva, de gènere, així com en matèria de protecció legal i de garantia de drets, però demana “consolidar la ciutat com un espai de respecte a la diversitat sexual, afectiva i de gènere, on cal promoure una visió social i humana més enllà de l’heteronormativitat i el binarisme”.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400