Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Núria Marín: “Hem de posar la innovació i la tecnologia al servei de les persones i del planeta” (nova finestra)
02/12/2021 11:30:00
Digitalització

Núria Marín: “Hem de posar la innovació i la tecnologia al servei de les persones i del planeta”

L’alcaldessa ha participat en Futuribles, el nou projecte d’innovació tecnològica de Prensa Ibérica   Ha defensat que apostar per la digitalització és fer-ho també per un futur sostenible i en igualtat d’oportunitats

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha reivindicat avui la importància de la connectivitat i la formació en habilitats digitals per avançar cap a un futur sostenible i amb igualtat d’oportunitats i ha defensat que “només si posem la innovació i la tecnologia al servei de les persones i del planeta, avançarem sense deixar ningú enrere”. Això ho ha dit en la seva intervenció en la Jornada Futuribles, que organitzen El Periódico i Prensa Ibérica i en la qual també han participat les ministres de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i d’Educació i Formació Professional, Pilar Alegría.

Per l’alcaldessa la pandèmia ha posat en evidència els grans reptes que tenim com a societat i el més urgent de tots és l’emergència climàtica. “L’aposta per l’ús del transport públic i de la bicicleta, la millora de les infraestructures i els vehicles elèctrics ens han d’ajudar a canviar la nostra manera de moure’ns als entorns urbans”, ha dit.

Núria Marín ha explicat que L’Hospitalet avança cap a una “ciutat més connectada, inclusiva i verda” i ha posat com a exemples que la ciutat ha passat en quinze anys de no tenir ni un sol quilòmetre de carril bici a estar molt a prop de tenir-ne 50, i que una de cada tres escoles de la ciutat ja té un entorn saludable i segur, lliure de cotxes. Però el projecte que marcarà la diferència “és el soterrament de les vies que ara divideixen la ciutat i que ens permetrà disposar de 120.000 metres quadrats, l’equivalent de 17 camps de futbol, de nou espai públic”.

L’alcaldessa ha dit que la realitat canvia ràpidament i que les institucions hem de donar resposta a aquesta mateixa velocitat. “En L’Hospitalet hem posat en marxa del projecte L’Hospitalet 6.0, que té com a objectiu acabar amb la bretxa digital, digitalitzar l’administració, fomentar el talent i les oportunitats laborals i modernitzar el teixit productiu”, ha conclòs.

D’altra banda, el regidor de Convivència i Seguretat de l’Ajuntament de L’Hospitalet, José Castro, ha participat en la taula rodona “El paper de les administracions en l’execució del pla de recuperació”. Castro ha reivindicat el paper dels governs locals en la consecució de fons europeus Next Generation i ha explicat que L’Hospitalet ha presentat projectes de mobilitat sostenible per un import de 21 milions d’euros. “Els projectes s’emmarquen al Pla de mobilitat urbana sostenible de la ciutat i volen millorar la connectivitat, reduir la contaminació, crear entorns escolars segurs i impulsar models de transport sostenibles”, ha explicat.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400