Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Ple extraordinari de canvi a l’alcaldia de L’Hospitalet (nova finestra)
14/06/2024 14:20:00
Actualitat municipal

Ple extraordinari de canvi a l’alcaldia de L’Hospitalet

A dos quarts d'una del migdia del 15 de juny

L’Ajuntament de L’Hospitalet celebrarà dissabte, 15 de juny, el Ple extraordinari amb motiu del canvi a l’alcaldia de la ciutat.

El Ple començarà a dos quarts d’una del migdia amb la renúncia al càrrec i a l’acte de regidora de l’Ajuntament de l’alcaldessa, Núria Marín. També farà efectiva la seva renúncia a l’acte de regidor el fins ara 1r tinent d’alcaldia d’Hisenda i Urbanisme, Francesc Belver i Vallés.

A continuació, tindrà lloc la constitució de la Mesa d’Edat, formada per la secretària de l’Ajuntament, Maite Redondo; la regidora de més edat, Olaya Lourdes Checa, i la regidora més jove, Laura García Manota, per a l’elecció del nou alcalde o alcaldessa. Tot seguit, es demanarà a cadascun dels portaveus dels grups municipals si presenten candidatura a l’alcaldia i es procedirà a l’elecció del membre de la corporació que presidirà l’Ajuntament. Un cop feta la votació, el nou alcalde o alcaldessa rebrà la medalla i el bastó de comandament i passarà a ocupar la presidència del Ple, que finalitzarà amb la intervenció del nou alcalde o alcaldessa.

A la sessió hi assistiran com a convidats alcaldes metropolitans, diputats i diputades al Parlament, exregidors i exregidores, representants de la vida associativa i dels àmbits empresarial i cultural i altres personalitats de la ciutat.

Televisió de L’Hospitalet emetrà un programa especial amb la retransmissió per streaming de la sessió extraordinària del Ple https://lhdigital.cat/.

La corporació municipal per al mandat 2023-2027 està formada per vint-i-set regidors i regidores: tretze representants del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC); quatre d’Esquerra Republicana de Catalunya + EUiA (ERC+EUiA); quatre del Partit Popular (PP); tres de VOX, i tres de L’Hospitalet En Comú Podem-Confluència (LHECP-C).

Núria Marín i Martínez

Núria Marín va accedir a l’alcaldia de L’Hospitalet el 19 d’abril de 2008 i va revalidar el càrrec en les eleccions municipals de 2011, 2015, 2019 i 2023. Durant aquests anys, el diàleg i el consens han estat una constant en la forma de gestionar els grans temes de ciutat.

De la seva gestió cal destacar-ne la consolidació del Districte Econòmic de L’Hospitalet, amb la plaça d’Europa i el recinte de Fira de Barcelona a la Granvia al capdavant; l’impuls del projecte del  BioClúster d’Innovació i Salut, en el marc de la transformació de l’avinguda de la Granvia fins al riu Llobregat; i el desenvolupament del Districte Cultural de L’H, que ha fet possible que zones industrials desocupades de la ciutat ara acullin activitats culturals i creatives de primer nivell.

La gestió de la pandèmia de la Covid i la constatació de les dificultats per accedir a les noves tecnologies d’una part de la població va propiciar que en els darrers anys s’engegués el projecte L’Hospitalet 6.0, una estratègia per acabar amb la bretxa digital, afavorir una administració digitalitzada i fomentar el talent, la formació i les oportunitats laborals dels joves.

Francesc Josep Belver i Vallés

Francesc J. Belver va ser elegit regidor de l’Ajuntament l’any 1999. De llavors ençà, ha ocupat diferents àrees de govern relacionades amb la seguretat ciutadana, la planificació, l’urbanisme i el desenvolupament econòmic. Des de 2011 ha estat primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament i portaveu del grup municipal del PSC. Actualment, era el responsable de l’Àrea d’Hisenda i Urbanisme.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400