Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de S’han iniciat els treballs d’adequació dels jardins de Los Diablos, a Collblanc (nova finestra)
17/01/2023 12:15:00
Zones verdes

S’han iniciat els treballs d’adequació dels jardins de Los Diablos, a Collblanc

La nova zona verda, cofinançada amb els fons europeus Next Generation, porta el nom del grup musical nascut a Collblanc-la Torrassa i formarà part de la xarxa d’illes bosc de la ciutat

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha començat les obres d’adequació dels jardins de Los Diablos, situats al solar ubicat a la confluència dels carrers de Vallparda, de Torns i de París, al barri de Collblanc. El projecte, cofinançat amb els fons europeus Next Generation, formarà part de la xarxa d’illes bosc de la ciutat.

Aquesta nova zona verda, de 740 m2, dona resposta a la necessitat de recuperar l’espai de l’actual solar per a diferents usos ciutadans, tal com demana el veïnat. S’hi plantaran arbres d’espècies de fulla caduca i perennes que aportin molta ombra i tindrà un acabat de terra vegetal de creixement espontani. Es preveu que esdevingui un punt d’interès i interacció per a les escoles del barri on apreciar el pas de les estacions.

El projecte, que ha estat acordat amb el veïnat i les entitats del barri, inclou també la instal·lació d’una font, bancs i elements gimnàstics, i preveu la col·locació d’una tanca perimetral per evitar molèsties al veïnat en horari nocturn, com s’ha fet en altres espais de la ciutat. Els treballs tindran una durada de dos mesos.

Els jardins duen el nom de Los Diablos, el grup musical nascut a Collblanc-la Torrassa a la dècada dels 60 del segle passat. El Ple municipal va aprovar la proposta de la Comissió del Nomenclàtor, a iniciativa de la Comissió de Festes La Gresca Collblanc-la Torrassa, que va tenir el suport unànime del ple del Consell de Districte II i que va néixer arran de l’actuació de Los Diablos a la darrera festa major del districte, quan es va demanar que el grup tingués un espai en aquests barris amb el seu nom.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400