Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’Ajuntament crearà un bosc urbà de 1.000 m2 al carrer del General Prim, a Santa Eulàlia (nova finestra)
27/07/2022 13:15:00
Ple municipal

L’Ajuntament crearà un bosc urbà de 1.000 m2 al carrer del General Prim, a Santa Eulàlia

El Ple destina 2,6 milions d’euros a projectes de millora de la mobilitat sostenible del municipi   A l’inici de la sessió, ha pres possessió del càrrec de regidora Concepción Almécija en substitució de Jaume Graells   Les festes locals per a l’any 2023 són els dies 5 de juny i 25 de setembre

El Ple municipal ha aprovat destinar 2,6 milions d’euros, mitjançant diferents modificacions de crèdit, al cofinançament municipal de diferents actuacions per millorar i fer més sostenible la mobilitat urbana de L’Hospitalet i que han estat subvencionades amb els Fons Next Generation. Els projectes s’emmarquen en el Pla de mobilitat urbana sostenible de L’Hospitalet i tenen com a objectiu afavorir les condicions de mobilitat dels vianants; fomentar la intermodalitat, la utilització del transport públic i la bicicleta, i aprofitar els avenços tecnològics per millorar la mobilitat i reduir les emissions de gasos contaminants.

Aquest import es destinarà a cofinançar la implantació de les zones d’atmosfera protegida (ZUAP) als entorns escolars, creant entorns segurs i saludables; controlar l’ús i la monitorització de zones de mercaderies (DUM); completar la xarxa pedalable i incrementar la xarxa d’aparcaments segurs per a bicicletes, o adequar el carrer del Doctor Martí i Julià. També es renovarà el parc mòbil de neteja urbana amb l’adquisició de vehicles elèctrics, que substituiran les actuals maquinàries de gasoil i biodièsel del servei, i les tecnologies de control i gestió de desplegament de la Zona de Baixes Emissions (ZBE).

A més, es destinarà 1,4 milions d’euros a l’expropiació de les finques situades al carrer del General Prim, 30-34, al barri de Santa Eulàlia. En aquest espai de 1.000 m2 l’Ajuntament està fent un bosc urbà que és previst que estigui enllestit aquesta tardor. Aquesta zona formarà part d’una xarxa d’illes urbanes-bosc que s’estan desenvolupant per fer front a les onades de calor, amb actuacions previstes, entre altres indrets, a la zona central del passeig de Bellvitge i al solar ubicat a la confluència del carrer de Vallparda amb el carrer de Torns, al barri de Collblanc.

També s’ha donat llum verda a incrementar amb 360.000 euros la dotació destinada a implementar les targetes moneder per a la cobertura de la necessitat bàsica d’alimentació de famílies vulnerables de la ciutat. Aquest servei es presta en conveni amb les entitats Caritas i Creu Roja.


Construcció de la seu del SEM al clúster biomèdic de Bellvitge

El Ple municipal ha aprovat provisionalment la modificació puntual de Pla general metropolità a l’àmbit situat entre l’Hospital Duran i Reynals, la prolongació del carrer de les Ciències i la rambla de la Marina de L’Hospitalet. La totalitat dels terrenys que formen part de l’àmbit d’actuació són de titularitat pública. L’objectiu de la modificació és la construcció de la nova seu del Servei d’Emergències Mèdiques de Catalunya (SEM) al costat de l’Hospital Duran i Reynals. El projecte també contempla la futura prolongació del carrer de les Ciències des de la rotonda existent a la cantonada sud de l’Hospital Duran i Reynals fins a la futura rotonda a la intersecció amb la rambla de la Marina.

El Ple ja va adoptar l’acord d’aprovació inicial d’aquesta modificació el passat 25 de maig. Ara el planejament aprovat, al qual s’han incorporat les prescripcions i indicacions dels informes sectorials demanats, es traslladarà a la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme del Departament de la Vicepresidència, Política Digital i Territori de la Generalitat de Catalunya, per a la seva aprovació definitiva.

D’altra banda, també s’ha aprovat establir com a festes locals per a l’any 2023 els dies 5 de juny i 25 de setembre.


Presa de possessió de Concepción Almécija Hernández

A l’inici del Ple ha pres possessió del càrrec de regidora de l’Ajuntament de L’Hospitalet Concepción Almécija Hernández, en substitució de Jaume Graells, que va fer efectiva la seva renúncia al càrrec de regidor el passat 22 de juny. Concepción Almécija, veïna del barri de Can Serra, és tècnica sanitària i té experiència en els àmbits de l’educació i la dinamització comercial. A més, té una forta presència en l’associacionisme i el lleure de la ciutat com a membre de diverses entitats.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400